20 Декември, 2018 19:20 1 905 11

Нова жертва на протестите във Франция

  • жълти жилетки-
  • жертва-
  • протести-
  • франция-
  • ажен

Трагичен инцидент на протестите

Нова жертва на протестите във Франция - 1
Снимка: БТА/ AP

Броят на жертвите, свързани с антиправителствените протести на "жълтите жилетки" във Франция, достигна девет души, съобщи правителството. В същото време "тапите" за пътното движение, създавани от демонстрантите, продължават, предаде Ройтерс.

Деветата жертва беше протестиращ с жълта жилетка край кръгово кръстовище в Ажен. 60-годишният мъж бил извън самото кръстовище, но не спазвал правилата за пътна безопасност, каза вътрешният министър Кристоф Кастанер.

Той бил ударен от камион край магистрала, където се събирали демонстрантите. Повечето от жертвите при досегашните протести са загинали при пътни инциденти, тъй като протестиращите блокират кръгови кръстовища или причиняват повреди на будките за плащане на пътни такси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антисоциалист

    25 4 Отговор
    Господа, средствата за масова инфорнация премълчават или изопачават случващото се във Франция. Там няма протести срещу цени, а народен бунт. Премълчават се целите му. Най-важни от тях са: 1 С допитване до народа да се промени Конституцията в посока на народно пълновластие. Да се узаконят общи референдуми по народна инициатива 2. ФРекзит 3. Излизане от НАТО 4. Спиране на имигранския поток 5. Спиране на приватизацията и възстановяване на предишната държавна собственост над транспорта - пътища, гари, летища и паркинги 6. Ограничаване на властта на паразитната част на банковия капитал 7. Ограничаване на данъците до 25% от приходите на гражданина 8. Забрана на лобирането и схемите на влияние, на осъдените лица да заемат изборни длъжности; на заемане на няколко изборни длъжности едновременно и по совместителство 9. Повишаване с 40% на минималната заплата, пенсиите и жизнения минимум 10. Строеж на 5 млн. достъпни жилища 11. Нова индустриализация целяща отказ от внос 12. Най-големите 40 компании да изплатят 80-те млрд. евро дължими данъци... Има и още... Ето защо си мълчат наемните списуватели. Защото господа, "Народният бунт е право дело".

    Коментиран от #2, #11

  • 2 среднощен

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Антисоциалист":

    "..Няма нищо скрито, което да се не открие.., ..и казаното на ухо в скривалищата ще се прогласи от покривите.." "Който има уши да слуша, нека слуша.."

    Коментиран от #3

  • 3 Антисоциалист

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Благодаря за подкрепата и храбростта Ви. Ще допълня текста Ви с още: "Всекиму своето!". И ... Моля да разпространявате скриваната истина за борбата на френските храбри патриоти.
  • 4 Иванов

    1 17 Отговор
    Дано господ ни опази от пълно народовластие. Живях по-това време и ми стига. На ''френските'' протести се чува и руски говор.От снимката става ясно, че Французите са с черни бради и мустаци.

    Коментиран от #5

  • 5 Антисоциалист

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Уважаеми, и пригласяте на евроимперците, и послъгвате. 1.Послъгвате, че сте живял при "пълно народовластие" - живял сте под соцдиктатура, т.е. пълно властване на една паразитна общност над народа. Сега има не една, а много. 2. Френскят народ иска не "пълно народовластие" - преживяното Вас, а "народно пълновластие" или на чуждопелтешки - "демокрация". 3. Пригласяте на негодяи - руска реч в бунта не се чува, а "Аллах акбар" и полицейска стрелба и стоновете на насилстваните от жандармерия и полиция хиляди френски ученици и родители. Общото насилие доказва, че ислямистите са използвана от евроимперците ударна сила срещу народа. Но никакви лъжи - Ваши, имперски и аллах-акбарски ще очернят френския народен бунт. Напомням "Параграф 22" - грък казва по-своему: "По-добре живей прав, вместо да мреш на колене".

    Коментиран от #6

  • 6 Becker

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Антисоциалист":

    Не спирайте! Харесва ми разбирането и начина по който представяте цялостната картина.

    Коментиран от #7

  • 7 Антисоциалист

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Becker":

    Благодаря Ви. До цялостната картина не съм стигнал, но виждам някои основни значими черти на бунта. Намерих около двадесет изразени в Интернет значими цели на бунта. Забележително е, че бунтът няма личностно или партийно ръководство. Френските патриоти се самоорганизират, чрез интернет обменят мисли и договарят целите и действията си - новата техническа революция спомага широкия обхват на бунта - вече е народен и трудно ограничим. Френските евроимперци, поради умствената си ощетеност, не е могат цивилизовано да му се противят и използват освен жандармерия и полиция, и ислямски терористи - разчитат на страх. Но духовната война са вече загубили. Да пожелаем успех на храбреците и поне с думи да ги подкрепим.
  • 8 Ненчо

    1 2 Отговор
    Нивен сте като камилче продължавайте да четете фейсбук , той е единственият извор на световни глупости
  • 9 ГосТ

    0 0 Отговор
    Протестиращите във Франция искат социална политика. Хубаво е, че се говори за смяна на модела,но това не означава народна власт. Демокрация Атински тип е невъзможна с толкова маргинали във всяка една страна. Освен това, лично аз се имам за образован,но в никакъв случай не бих се нагърбил и с държавно управление. Това означава да отделяш една огромна част от времето си. Не мисля че Льо Пен и Меланшон са подходящите заместници на Макрон. Смяната на модела трябва да бъде насочена към справедливо преразпределение на капитала чрез социални закони и точно затова протестират хората във Франция.
  • 10 Киро

    0 0 Отговор
    Бал съм ти протестите! Човешкият живот е по-важен!
  • 11 Атлетик Слава 23

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антисоциалист":

    За съжаление това не е съвсем така - особено т.4 - предвид броя на участниците с африкански произод (т.нар. etrangers visibles), тезата е лесно оборима.
    Иначе, исканията на протестиращите са разнопосочни и нееднозначни. На улицата са излезли както представители на различни трудови съсловия (например Транспорт и Логистика), така и крайно-леви, както и крайно-десни формации, всичките с различни искания. Най-натрапчивите обаче си остават 15-16 годишните циганета - трето поколение французи, които бягат от час, за да замерят куките с подръчни средства. Иначе за мен, без никакво съмнение, двигателят на този бунт се корени в икономическото недоволство, което подтиква гръбнакът на френската работеща маса (т.нар. ouvriers) да протестира. Всички останали - и най-вече левичарските групи, както и афринканските французи, по-скоро са се "присламчили" към протестите. Във Франция живях години наред и мога да кажа категорично - французите протестират само и единствено, когато им бъркат в джоба. Ако ще цялата им държава да се напълни с африкански емигранти, те ще си мълчат докато стандарта им на живот не падне. А това разбиране, господа, точно това разбиране, е дълбоко погрешно.
Новини по държави: