21 Декември, 2018 16:29 1 835 2

Нови протести в Каталуния

  • каталуния-
  • протести-
  • испания

Блокирана е голяма магистрала

Нови протести в Каталуния - 1
Снимка: BGNES/EPA

Протестиращи сепаратисти блокираха магистрали и пътища в Испания, съобщи El Pais.

Протестиращите подкрепят независимостта на Каталуния от Испания. Те са недоволни от решение на испанския премиер Педро Санчес. Той реши да води заседание на кабинета в Барселона.

В протестите са били арестувани 7 души. Те са скандирали за независимост. Сигурността в региона е била подсилена от части за борба с безредиците.

Санчес вече постигна съгласие с лидера на сепаратиското движение Ким Тора. Те ще работят заедно за намирането на решение.

През миналата година Каталуния направи неуспешен опит за отделяне от Испания. Резултатите от референдума тогава така и не бяха признати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koпа

    5 3 Отговор
    Защо са сепаристи а не борци за независемост ,когато става въпрос за вътре в ЕС веднага стават исканията антидемократични,да ви целувам демокрацията.

    Коментиран от #2

  • 2 той

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "koпа":

    чемодан вокзал москве
Новини по държави: