Last news in Fakti

21 Декември, 2018 21:12 3 232 11

Ердоган: Ние продължаваме войната срещу ИДИЛ след изтеглянето на САЩ

  • турция-
  • сирия-
  • сащ-
  • ислямска държава-
  • ефрат-
  • доналд тръмп

Турският президент приветства решението на Вашингтон да прибере войниците си от Сирия

Ердоган: Ние продължаваме войната срещу ИДИЛ след изтеглянето на САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Турция ще поеме борбата срещу бойците от "Ислямска държава" в Сирия, след като САЩ изтеглят военните си, заяви президентът Реджеп Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Ние ще работим по нашите планове, за да елиминираме останалите елементи от "Ислямска държава" в Сирия, както говорихме с президента на САЩ Доналд Тръмп, посочи турският държавен глава.

"Ние отлагаме нашата военна операция на изток от рeкa Ефрат, докато не видим какви са резултатите от решението на Америка да изтегли военните си от Сирия", каза Ердоган, като добави, че това няма да бъде безкраен период на чакане.

По-рано Ердоган заяви, че Анкара ще отложи планираната военна операция в Северна Сирия и приветства решението на Вашингтон да изтегли войниците си от Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щайнер

    7 22 Отговор
    аре млъквай бе мустак

    Коментиран от #2

  • 2 Яшко

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Щайнер":

    Оди се надупи на янките бе щайнор ,днеска малко ли ти беше за тецовете
  • 3 Пираня

    12 10 Отговор
    Тоест гущерът да си отреже опашката, да бе да видяхме ви в Идлиб как си кооперирате с Ал кайда кръвопийци само чакате някое ранено животно да му изсмучите кръвта.
  • 4 Е, то целта беше да наритат

    8 2 Отговор
    Американците. Сега за какво да влизат? Вътре сега терористите ще се изтрепете едни други или сирийската свободна армия ще им види сметката.
  • 5 Антисоциалист

    6 1 Отговор
    Господа, казват ни, че Турция ще продължи войната срещу Ислямска държава и след изтеглянето на САЩ. Войната срещу Ислямска държава продължава вече повече отколкото Втората световна война и победената досега многократно Ислямска държава тези дни екзекутира, т.е. уби над хиляда военнопленици. Не чухме ООН, както и отделните държави да осъждат това убийство, но както е известно ООН не воюва с Ислямска държава, а воюващите с нея държави не я признават, та военнопленниците са под ничия защита. Кого да обвинят, като не го признават и с него няма - поне видими! договори?! И защо - полза няма да имат. Но по-голям въпрос - не за хиляди убити солдати, а за многомилионните народи на воюващите уж държави срещу Ислямска държава е: що за война е това? Срещу кого е войната? Воюват ли противниците на Ислямска държава наистина? Кой с кого воюва? Турция - изглежда, че предимно с кюрди. Да, нейни противници са, но и на Ислямска държава. В тази съмнителна война Турция печели територии и бъдещи поданници от Сирия без загуби. Не можем да упрекнем управата й - взема, каквото може и едва ли без да го е договорила. Кой с кого се съгласи и за какво? Знаем какво става? Знаем! В Европа се строят джамии, ислямисти убиват гражданите, САЩ се оттеглят от войната, а Ислямска държава е победена! Я, гледай ти... А кой иска да я победи? И щом досега никой не си е казал ... такъв няма!

    Коментиран от #6

  • 6 Хасан

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Антисоциалист":

    Нека да има турски пакт в Близкия изток...тогава ще има мир и спокойстеие
  • 7 Май по вярното ще бъде

    3 12 Отговор
    Турция заменя ИДИЛ в Сирия!? Турция иска да навлезе не да омиротворява, а да вреди на Сирия! Кюрдите не са ИДИЛ, че да си мисли Турция, че ще се бори против ИД!? ИД е създадена от САЩ и подкрепяна от тях, сега Турция иска да замени САЩ, искат да свалят Асад от власт, но номерата им няма да минат, Русия няма да го позволи!

    Коментиран от #8

  • 8 Хасан

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Май по вярното ще бъде":

    Така или иначе Асад е виновен за смъртта на половин милион граждани и емигрирането на 8 милиона

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    турците ако искаха да победят идил или ал каида можеха да опитат в идлиб или ал баб,където ври от джихадисти ,които стават турски съюзници към момента.след операцията преди две години срещу идили в ал баб турция не е водила операции срещу джихадисти,а след разрива със сащ дори стана техен съюзник.та както се казва :а дано ама надали.
Новини по държави: