Last news in Fakti

23 Декември, 2018 20:41 2 854 8

Тръмп избра Патрик Шанахан за министър на отбраната

  • доналд тръмп-
  • патрик шанахан

Доналд Тръмп обяви новият министър на отбраната, това е Патрик Шанахан, след оставката на Джимс Матис, пише американският президент в Туитър.

"За мен е удоволствие да съобщя, че нашият много талантлив заместник-министър на отбраната Патрик Шанахан ще поеме поста на действащ министър на отбраната, започва на 1 януари 2019 г. Патрик има дълъг списък от постижения, докато служи като заместник, а преди това и Боинг. Той ще бъде страхотен," обясни Тръмп.

"Току-що имах дълъг и продуктивен разговор с президента Ердоган. Обсъдихме ДАЕШ, нашето взаимно участие в Сирия и бавното и високо координирано изтегляне на американските войски от района. След много години те се връщат у дома. Обсъдихме и силно разширената търговия", добави той.

Вчера, ключовият политик в президентската администрация, Брет Макгърк подаде оставка. Той е несъгласен с решението на държавния глава САЩ да се изтеглят от Сирия.

Оставката на Брет Макгърк е два дни, след като Матис също се оттегли от поста си в знак на протест срещу решението на Тръмп. Макгърк бе специалният пратеник на САЩ в международната коалиция срещу групировката "Ислямска държава".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    14 1 Отговор
    Оставете го Тръмп - кажете как е Боби Михайлов..!?
  • 2 гост

    8 7 Отговор
    Щом тоя шут стана президент , значи деградацията е навсякъде .

    Коментиран от #6

  • 3 Дракуля

    2 2 Отговор
    Можеше да назначи и баба си на този пост. Имах го за звезда, но се оказа метеорит.
  • 4 ****

    5 3 Отговор
    И този няма да се задържи дълго,то с такъв перко незнам кой може да работи?
  • 5 стоян георгиев

    3 5 Отговор
    лудия е не само луд ,но и арогантен.щял тоя да бъде добър министър!!!!!като предния предполагам!!!!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 АзВечеСъмТе

    3 0 Отговор
    Един от най-добрите американски президенти интересува се от просперитета на нацията си и единствено от изгоните причинили човека че е време да се изтеглят изтеглят се
  • 8 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Ти кво ся ма? Да не ги сравняваш с Путин и Шойгу? Далеч, далеч както и евроатлантическите им "ценности". Идеята им е сбъркана ако наричаш изобщо алчноста идея.