Last news in Fakti

25 Декември, 2018 17:00 3 361 6

Апокалипсис в Индонезия

  • индонезия-
  • жертви-
  • цунами-
  • земетресение-
  • ранени

Броят на жертвите расте постоянно

Апокалипсис в Индонезия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на загиналите от вълна цунами, ударили крайбрежните райони на индонезийските острови Ява и Суматра достигна 429 души, близо 1500 са ранени, а 154 са изчезнали, съобщи днес представител на властите, цитиран от ДПА.

Вълната, която заля обширни райони от индонезийския бряг около Зондския пролив, разделящ Ява и Суматра, е била непряко предизвикана от изригвания на вулкана Анак Кракатау, на около 50 км от брега, е заключението на експерти. Разрушенията, причинени от цунами, обхващат пет района на двата острова, като Пандегланг, на западния бряг на Ява, е най-силно пострадал.

Индонезийската агенция по метеорология, климатология и геофизика предупреди днес за опасност от поява на високи вълни в много райони, включително в Яванско море и море Сулавеси, в периода до 27 декември, предаде ТАСС. В съобщението се посочва, че вълните може да достигнат 4 метра височина, затова морските съдове трябва да са особено внимателни.

Ройтерс съобщи, че спасителите в Индонезия използват дронове и кучета при търсенето на оцелели сред унищоженото западно крайбрежие на остров Ява, ударен от цунами, при което загинаха стотици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нервен

    2 0 Отговор
    Най-накрая някой да напише вярното име на вулкана в тоя смотан сайт
  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    По голямата част от жертвите са от публиката и естрадата на пошъл поп-рок концерт провеждан до брега са пометени от голяма вълна...За съжаление са пострадали и няколко сгради и автомобила...За причините журналята посочиха изригване на вулкан, след това земетресение, след това "подводно свлачище"....Националната служба на Индонезия за ранно предупреждение от цунами нищо не е констатирала...

    Коментиран от #3

  • 3 този онзи

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    "Националната служба на Индонезия за ранно предупреждение" не съществува такова животно .това първо второ как мислиш че работи системата за предупреждение и дали може да сработи адекватно рано при все че епицентъра е на по-малко от 50 км ?? чисто физически ...рядко прости хора вилнеят в ия факти еии

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 този онзи

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Това е по-скоро синоптична агенция от колкото да е еквивалент на японската система за предупреждение или тази на САЩ