26 Декември, 2018 14:10 2 227 2

Иран преговаря с афганистанските талибани

  • иран-
  • талибани-
  • преговори-
  • стабилност

Иран е стълб на стабилността в региона

Иран преговаря с афганистанските талибани - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иран е преговарял с афганистанските талибани, съобщи за агенция Тасним високопоставен представител на иранските служби за сигурност, предаде Франс прес.

"Афганистанското правителство беше държано в течение на водените с талибаните преговори. Този процес ще продължи", заяви секретарят на Върховния съвет за национална сигурност Али Шамхани.
Не се съобщава къде са се водили преговорите.

Шамхани е информирал афганистанските власти за съдържанието на дискусиите на свое днешно посещение в Кабул. Иран "е стълб на стабилността в региона и сътрудничеството между двете страни ще помогне за решаването на проблемите със сигурността" в Афганистан, добави иранският представител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    10 0 Отговор
    Опааа... - краварите и от там -аут ! Що им беше да се заяждат с Иран ?
  • 2 Чичко Тръмп

    3 0 Отговор
    Е умен, ползва маши, за да бърка в огъня!