Last news in Fakti

26 Декември, 2018 16:11 1 789 0

Палестина кандидатства за членство в ООН

  • палестина-
  • членство-
  • оон

Заявката ще бъде подадена в средата на януари 2019 г.

Палестина кандидатства за членство в ООН - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В средата на януари 2019 г. Палестина ще подаде документи за постоянно членство в ООН. „По указание на президента Махмуд Абас ще кандидатстваме за постоянно членство на Държавата Палестина в Организацията на обединените нации по време на посещението ми в Ню Йорк в средата на следващия месец", каза ръководителят на палестинското външно министерство Рияд ал Малики.

Заявката за членство беше заявена от Абас още през декември 2017 г. на заключителна пресконференция на срещата на върха на Организацията за ислямско сътрудничество в Истанбул. Към момента статута на Палестина в ООН е на наблюдател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА