27 Декември, 2018 22:00 4 368 71

Тръмп: САЩ повече не могат да бъдат световен полицай

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • полицай-
  • световен-
  • ирак-
  • президент

Несправедливо е, посочи американският президент

Тръмп: САЩ повече не могат да бъдат световен полицай - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените щати повече не могат да бъдат световен полицай, заяви президентът Доналд Тръмп по време на изненадващо посещение в Ирак, за да се срещне с разположените там американски военни, съобщи Франс прес.

"Съединените щати повече не могат да продължават да бъдат световен полицай", заяви Тръмп във военновъздушната база на 160 км западно от Багдад, защитавайки решението си да изтегли американски военни от Сирия". "Несправедливо е само ние, Съединените щати, да носим товара. Ние сме пръснати по целия свят. Намираме в страни, за които повече хора даже не са чували. Честна дума, това е нелепо", добави той пред американски военни.

По-рано Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп пристигнаха в Ирак, за да се срещнат с американски военни на Коледа, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Сандърс написа в Туитър, че президентът е в Ирак, за да посети американски войници и командирите им, да им благодари за службата, успехите и саможертвата им и да им пожелае весела Коледа. По-късно американският президент посети и военните на САЩ в Германия.

Властите на Ирак са били предварително уведомени за визитата на Тръмп в страната, но официални срещи не се състояха поради разногласия около организирането им и те бяха заменени с телефонни разговори, съобщи иракското правителство в комюнике, цитирано от ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    80 6 Отговор
    Кой ги е назначил за световен полицай?

    Коментиран от #3, #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Антисоциалист

    20 32 Отговор
    Господа, Президентът Тръмп е прав пред народите. Правотатата пред своя и другите народи- пред човечеството, все още не е над интересите на сопцпаразитите, включително и на соцевроимперците. Очаквайте ругатни към Президента Тръмп от всички паразитстващи по същността си, от слугите им и от заблудените от тях. От инцестианеца Макрон, от хранещата нашественици за сметка на своя и нашите народи г-жа Меркел, от паразитната част на банковия капитал, от слугите на който ги храни за Ваша сметка, и който воюва с Ваша кръв. Президентът Тръмп е антисоциалист по същност - очаквайте соц - вой. А, май вече вият!

    Коментиран от #7

  • 5 Hhhhhhh

    45 4 Отговор
    Всички бази ВЪН от европпа
  • 6 Един от многото

    30 2 Отговор
    Ха дано, ама надали!
  • 7 НКВД

    28 7 Отговор

    До коментар #4 от "Антисоциалист":

    Броиш ли си въшките преди лягане капиталисте?
  • 8 Има господ!

    34 4 Отговор
    Дано ни оттърве от световните гадове имащи се ГОСПОДАРИ!
  • 9 Освен от Сирия:

    43 5 Отговор
    Да си махнат и хил.бази по целият свят и ще настане хубав и спокоен живот за всички! Също така да се махнат от южна Африка и да остават богатстваата на хората да си ги ползват те!
  • 10 Ако може и да:

    40 5 Отговор
    Спрът да си печатат сами долари, ще покаже колко велика е Америка! Да отворят трезорите и да видят всички по света, че световното злато го НЯМА!
  • 11 Scout for funn

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Гост 1":

    Напиши имилярдер ,лидер,президент и изображението ще ти каже дали си постигнал колкото един идиот .
  • 12 Розата

    6 14 Отговор
    Ма и тоя е за лудницата!Аз си мислех,че само нашия е за там.
  • 13 СССРБарета

    32 7 Отговор
    ха-ха-ха по-скоро Путин уволни световния полицай и го прати в пенсия xaxaxaaaa! после ще му благодарите xaxaaaa! Путин дребният шахматист се оказа непреодолим факторза най-великата анимационна холивудска военна машина на Вашингтон! Господи пази Русия пази Путин ние имаме нужда от него!

    Коментиран от #34

  • 14 Путин

    15 6 Отговор
    кой сега е номер едно?
  • 15 Anonymous

    6 22 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    Никой не ги е назначил ако познаваш добре историята ще разбереш че обстоятелствата са били такива. Просто нямаше кой друг да се нагърби с това да бъде господар на света!

    Коментиран от #16, #67

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 onq s konq

    14 29 Отговор
    Ей русофили,ако ходехте ПОНЕ ПРЕЗ ДЕН на школото да "Бавноразвиващи се" ,сега нямаше да тънете в заблуда относно Политиката на САЩ,че даже и да не знаете на кой Свят живеете!Ето за какво става дума:Длъжността "Световен полицай" е НАЙ - ПРЕСТИЖНАТА и е достояние единствено на САЩ.Да,но ТЯ СТРУВА МНОГО ПАРИ на американските данъкоплатци!Затова и Тръмп който твърдо е решил да СТОПИ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ ДО "НУЛА" настоява за "СЪПРИТЕЖАНИЕ" НА ВЪПРОСНАТА ДЛЪЖНОСТ СЪС ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ-ЧЛЕНКИ НА НАТО,т.е. РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА РАЗХОДИТЕ.оТ ТУК И ГОРЕЩОТО МУ НАСТОЯВАНЕ ЗА ОТДЕЛЯНЕ НА минимум 2% от БВП на всяка държава за въоръжаване.А че ВОДЕЩА ДЪРЖАВА в Похода срещу световния мизерник РУСИЯ ще си остане АМЕРИКА-2 мнения няма!

    Коментиран от #19, #21, #59, #68

  • 18 Wittmann

    2 24 Отговор
    Разбирасе, че никой не ги е назначавал. Но! Нормалните хора, които имат елементарни познания по международни отношения знаят, че, ако САЩ след първата световна война носеха отговорност като велика сила втора световна нямаше да има. По-добре ли ще бъде, ако светът е погълнат от безброй локални конфликти? И да.! Ако светът е неблагодарен на тази ВЕЛИКА СИЛА и претпочита анархия. - Ok! Но, от анархията дали ще има кой да го извади?

    Коментиран от #32, #69

  • 19 Джохар Дудаев

    16 4 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Звучиш като някакъв фанатик

    Коментиран от #22

  • 20 Зелимхан Яндарбиев

    11 7 Отговор
    Таблетките са му свършили на русофоба!
  • 21 Отечествен Фронт

    13 11 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    А бе Русия не знам колко е мизерна ама сложи един палец със шут на САЩ в Сирия и С. Корея. Пък ти си благославяй

    Коментиран от #27

  • 22 onq s konq

    10 18 Отговор

    До коментар #19 от "Джохар Дудаев":

    Е айде сега квалификации от "старите ленти"?:)Естествено че щом съм фен на Борисов и ОСОБЕНО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ,ще бъда оприличен на "фанатик"!А как ще определиш индивиди,скандиращи тук без всякакъв свян "СЛАВА РУСИИ" и "ПУТИН НАВСЕГДА"?Като НЕфанатици и НЕшизофреници ли?Неее...Това са порядъчни хора,борещи се със всичка сила срещу "продажните русофоби"!А какво да кажем за изцепката на т.н. руски съмишленици "Искаме да ни управлява Путин и Кадиров"?Ясно че имате желание за още 45г РУСКО РОБСТВО,но понеже е казано "никога не казвай "никога",ще се съобразя и ще си послужа с друга дума-"НИКОГДА"...бивши братушки:)

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Зелимхан Яндарбиев

    12 3 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    След още 30 г. Бг капитал ще олекне БГ. с още 3 милиона люде и някъде към 2070г.последния българин ще продаде 111 000 кв. км за билет до САЩ!
  • 25 Филип II

    15 0 Отговор
    Тръмп обеща на белите мъже които го избраха че ще прибере момчетата от Сирия. За разлика от професионалните политици, Тръмп си изпълнява обещанията доколкото му позволява политическата фабрика във Вашингтон. America First, да припомним, беше мотото на изолационистите като Henry Ford и Charles Lindbergh които работеха за мир с Adolf. Да припомним също, че Hitler обяви война на САЩ след Pearl Harbour, а не САЩ на него. Така че, ако го оставят на мира, което няма да стане, Тръмп ще се концентрира в решаването на вътрешните проблеми на САЩ, а света да се оправя както може. Точно затова генерал Джим Матис напусна поста си. Лошото е че когато баш тарторът се оттегли, местните сатрапи поемат нещата в свои ръце. Турците бяха 15% в Кипър, но си отхапаха почти половината остров. Горе-долу толкова са и в България...

    Коментиран от #29

  • 26 onq s konq

    10 17 Отговор

    До коментар #23 от "Джохар Дудаев":

    Ей тарикат,пишеш ми с различни никове за да изглеждаш "много хора",ама няма как да ми напишеш ПОВЕЧЕ ОТ 1 МИНУС:)А тия приказки за "мощната бълг. армия" по време на соца...ДОКТРИНАТА беше:При нападение от Турска страна,задачата на България е да удържи на "напъна" ПОНЕ половин ден...докато ЕВЕНТУАЛНО дойдат "братушките" по въздух и по море!А сме били 9 милиона защото ...НА ГРАНИЦАТА СЕ СТРЕЛЯШЕ НА МЕСО-също както на Берлинската стена.Между другото имаш ли хабер КОЛКО МИЛИОНА РУСНАЦИ от любимата ти Русия са ТРАЙНО ИЗВЪН СТРАНАТА поради "хубав живот"?А да срещнеш в Русия "високият силен богатир със светла коса и сини очи" сред ОКЕАНА ОТ ДРЪПНАТИ ДАЛЕКОИЗТОЧНИ ОЧИ/китайските орди са "башка"/е все едно...да търсиш игла в купа сено.

    Коментиран от #33, #54, #55

  • 27 Диди

    0 15 Отговор

    До коментар #21 от "Отечествен Фронт":

    Наивен си.

    Коментиран от #36

  • 28 Хахаха

    15 0 Отговор
    Длъжността "Световен полицай" е НАЙ - ПРЕСТИЖНАТА и е достояние единствено на САЩ.

    Леле, ама ти звучиш като ЗКПЧ. Ако знаеш въобще какво е.

    Коментиран от #30

  • 29 Никс

    5 5 Отговор

    До коментар #25 от "Филип II":

    Именно лозунгът "Америка преди всичко" налага на щатите да са военна сила номер едно. Представи си само какво ще стане с доларът, ако Тръмп се оттегли от всички конфликти. Единствено американската военна машина и съюзниците и поддържат необясними курс на щатската валута, та ако чичко Тръмп се отрече от съюзниците си и ролята на световно ченге може и да пробие някоя е етична идея за друга световна валута. А тогава на американската икономика 'дупе да и е яко'...

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Филип II

    14 0 Отговор

    До коментар #29 от "Никс":

    В G-7 няма такава икономика която да е готова да промени статуквото. Нетни износители с огромен фискален резерв като Германия и Китай са зависими от американския (и европейския) пазар. Точно затова Германия наля стотици милиарди в Гърция без да си прави илюзии че някога ще си ги върне. Освен това Европейската централна банка създава толкова дълг колкото и Федералния Резерв. Ако отидеш в Ръждивия пояс където белите работници имаха солидна заетост и високи заплати от традиционните индустрии, ще видиш как Тръмп накара тези хора да гласуват за него - Западна Вирджиния, Индиана...в пълна противоположност на Демократически крепости като градските гета на Балтимор, Чикаго, Детройт където малцинствата се издържат от социални помощи и престъпност. Америка беше създадена от бели европейци. Сега тя все повече заприличва на страна от Третия свят. Опасността не е в тези 20 трилиона дълг, а в некачествения човешки материал който тегли страната към бедност. Също както циганите в България. Когато замениш население научено на образование, труд и дисциплина, с хора от Третия свят, ти вече нямаш същата страна. Точно това искат глобалистите. За Мексиканската стена го изяждат жив отлЕво.

    Коментиран от #70

  • 32 Румяна Костова

    15 5 Отговор

    До коментар #18 от "Wittmann":

    Е,та нали точно американските банкери финансирана Хитлер ,за да започне ВСВ. И точно американските корпорации се обогатиха чрез плана Маршал. Почти ме разплакахте с драматичната си наивност,че нашият свят ще го сполети пълна анархия ,ако я няма Америка да ни спаси.
  • 33 Румяна Костова

    11 5 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Господин,Кон,много сте популярен днес!Виждам имате си фенове ,които прехласнати слушат лозунгите и клишетата Ви.Само да не Ви се замае главата! Радвам се за Вас и няма да Ви преча на удоволствието.
  • 34 Джони

    3 9 Отговор

    До коментар #13 от "СССРБарета":

    Ти да , имаш нужда от него че рублите ще спрат и трябва да почнеш работа . Другите , свободно мислещите нямаме нужда от олигарси и крадци на едро като бащицата ти путя , дерипаска , абрамович и вся осталная сволоч..

    Коментиран от #50

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 бббббб

    7 2 Отговор
    Някой да ви кара?!?!?Прибирайте се в кочината и ние ще се оправим

    Коментиран от #71

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 на коня под опошката

    12 3 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Мило ми катърче, етносите в РФ в %-над 77% руснаци, татарите са около 3%, башкири,чуваши, чеченци са около 1%. Та дали ще видиш руси и синеоки или с дръпнати очи си е твой проблем, различен от реалността!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Кирчо

    9 1 Отговор
    Американци вървете си у дома.
  • 57 Кирчо

    9 1 Отговор
    Американци вървете си у дома.
  • 58 Крипли

    9 3 Отговор
    Бай Дончо пак разправя вицове. Никой не ги е карал да се правят на полицаи. Освен да окупират, избиват невинни и да разграбват ресурси друго не правят. Пък после друг им виновен. По правило е Русия.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 незнайко

    6 2 Отговор
    ( Публикувано във факти.бг: Тръмп: САЩ повече не могат да бъдат световен полицай ) Малко късно се сещат !!! Не всичко е ХАЛИВУД !!!
  • 61 Грую

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "JaclynCrabtree":

    Зарибявка за софтуерно управляван комар
  • 62 Хри

    6 1 Отговор
    Браво на Тръмп. Най-накрая нещо умно да напрви. Трябва да спрат да се месят за щяло и нещяло. Имат си цял континент да си седят на него. И там да си хортуват с англичните, че нали са си дупе и гащи. Нямаме нужда от тях.
  • 63 Коце

    2 0 Отговор
    Напълно е прав..
  • 64 Назначени са от останалите

    5 1 Отговор
    Велики сили, Англия, Франция, СССР , след ВСВ, когато ОН, става ООН, което също се издържа от данъкоплатците на САЩ! Надявам се Тръмп скоро да им спре издръжката, на ООН!
  • 65 Когато

    0 0 Отговор
    В един конфликт не участват добре обучени военни, като американци, в случая, или руснаци , примерно, конфликтите ще продължават по-дълги, което Значи повече продадени оръжия! Бизнесмен и малкият му Дончо, на Тръмп!
  • 66 Голям прос

    1 1 Отговор
    Тази длъжност е за пред баламите. Цялата работа е да цицат от националните богатства на страните в които са. За Афганистан знам от приятел който беше на мисия, че всеки час са излитали натоварени С130 от летището в Кабул. С какво ли са натоварени. Виж им инвазиите в други страни и какво има в тях.
  • 67 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Anonymous":

    Ееее тогава няма основание да се оплакват.
  • 68 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    """"""РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА РАЗХОДИТЕ.оТ ТУК И ГОРЕЩОТО МУ НАСТОЯВАНЕ ЗА ОТДЕЛЯНЕ НА минимум 2% от БВП на всяка държава за въоръжаване""""""...
    Първо това е техен проблем на болните им глобалистки мозъци, никой не ги е молил, и второ това ще се реши с дебати и демократични избори. А що се отнася до това че Сащ щели да бъдат против мизерната Русия, ами тогава що се изнасят от Сирия? И погледни своята страна преди да наречеш мизерна някоя друга.
  • 69 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Wittmann":

    Никой не им е искал добрините, напротив, Сащ насила си натрапваха добрините. А за анархията, недей да лееш сълзи на чужд гроб. За това си има ООН и международни закони, които сащ често нарушаваха, присъствието на сащ в Сирия е незаконно. Сащ и европа които финансираха терористите, ще платят ли сега щетите нанесени на Сирия?
  • 70 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Филип II":

    От девет кладенеца вода. Има една точна приказка, ще сърбаш това което си надробил. Кредитите кредититеее-_-мале мале мале
  • 71 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "бббббб":

    Като се приберат първото нещо е да си платят поразиите които нанесоха! Репараций!