Last news in Fakti

28 Декември, 2018 13:21 3 538 4

Опасна зараза при съседите - Декември 2018

  • македония-
  • диво прасе-
  • трихинелоза

Трихинелоза по дивите свине има на територията на почти цяла Македония

Опасна зараза при съседите - Декември 2018 - 1
Снимки: Shutterstock

Директорът на Агенцията за храни и ветеринарство Зоран Атанасов съобщи на пресконференция в Скопие, че е потвърдена болестта "трихинелоза" при дивите свине на територията на почти цяла Македония, съобщи МИА. Има данни, че болестта присъства не само в Македония, но и в региона.

Агенцията за храни и ветеринарство установи присъствие на трихинелоза в района на Радовиш, Крива паланка, Валандово, Битоля, Струмица. В двата ловни сезона 2017/2018 и 2018/2019 лабораторно са били изследвани 594 проби от диви свине, от които 13 са позитивни, информира директорът.

Той посочи, че трихинелозата е паразитно заразно заболяване, което може да се пренесе от животните върху хората, поради което, ако бъде забелязана при животни, трябва веднага да се регистрира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатаната

    4 0 Отговор
    Повярвах, оставам си тук и отменям резервациите. Що не го духа-е.
  • 2 123

    9 0 Отговор
    Да изпратим дръвника Порожанов да им изтреби всички животни
  • 3 Румяна Костова

    5 0 Отговор
    Знае ли някой дали има лаборатории на Пентатонът за био разработки ,прикачени към някоя от американските бази в Македония.Руснаците подробно изнасят данни за такива лаборатории на териториите на бившите съветски републики.За положени ето на Балканите ,обаче си мълчат.
  • 4 Ся ши му иба майката

    6 0 Отговор
    Дайте от тва трихинелозното месо насам че комшията постоянно ми краде надениците от терасата.....................
Новини по държави: