Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Декември, 2018 20:39 3 057 33

Макрон и Меркел към Путин: Освободете украинските моряци

  • русия-
  • украйна-
  • керченски проток-
  • еманюел макрон-
  • ангела меркел

Киев твърди, че Москва е атакувала трите кораба незаконно и обвини Кремъл във военна агресия

Макрон и Меркел към Путин: Освободете украинските моряци - 1
Снимка: BGNES/EPA

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон поискаха Русия да освободи украинските моряци, които бяха задържани с техните кораби през миналия месец, информира "Ройтерс".

Москва обвини 24-мата моряци в незаконно пресичане на руската граница. Украйна твърди, че Русия е иззела три кораба незаконно и обвини Москва във военна агресия.

Още новини от Украйна

"Ние настояваме за безопасно, свободно и безпрепятствено преминаване на всички кораби през Керченския проток и за незабавното и безусловно освобождаване на всички незаконно задържани украински моряци", се казва в съобщение на Макрон и Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 28 Отговор
    Айде ойдоха потоците , че и не само те , хахахх !!!

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ПУТИН:

    34 4 Отговор
    Ще видите украинските моряци през крив макарон!
  • 4 Метин Челик

    3 7 Отговор
    Сега Макаров ще ги нарече кретени и идиоти.
  • 5 Димитър

    50 3 Отговор
    усрайна от няколко месеца държи няколко руски моряка от два търговски кораба забележете, не военни, търговски кораби. Защо не съм чул ни вопъл ни дума ни стон нито от меркелца, нито от макарона, нито въобще от никой западен политик за тях, при положение, че много добре знаят за случая, защото са уведомени. Спрете с двойните си стандарти и черно - бякото си виждане на нещата, и едва тогава призовавайте някого към нещо, драги западни политици!

    Коментиран от #13, #26

  • 6 Княз Дук Дондуков

    40 3 Отговор
    Тия двамата още малко и ще го набият... както са тръгнали да му заповядват....?? Тъпата баба дето прикани бежанците, дали изобщо знае че тези бежанци не са от страни от ЕС, не са плащали данъци в ЕС за да се чувстват като у дома си, и дали изобщо знае че руснаците не са в ЕС???
  • 7 637

    36 1 Отговор
    Добре де, ама тези двамцата, толкова ли не разбраха, че вятъра вече духа от друга посока. Чак нашту Винету се усети и вече близо година си трае.
  • 8 гост

    4 23 Отговор
    Айде като сме почнали с радостите за батя , да продължаваме !!!
    „Нафтогаз“ допуска нови съдебни искове, свързани със запор на активи на „Газпром“ в рамките на решението на Стокхолмския арбитраж, заяви главният изпълнителен директор на украинската компания Юрий Витренко.
    От началото на годината „Нафтогаз“ предприема действия принудително да се вземе от „Газпром“ сумата от 2,6 млрд. долара в изпълнението на решенията на Стокхолмския арбитраж в Швейцария, Великобритания и Нидерландия. „Има още редица юрисдикции, където в най-скоро време също ще инициираме принудително събиране“, заявява Витренко във видео на страницата на „Нафтогаз“ в Twitter.
    По думите му, украинската компания очаква още през януари 2019 г. съдебно заседание в Нидерландия по отношение на принудителното изземване на активи от „Газпром“, а през февруари аналогично заседание в съда във Великобритания, съобщива Прайм. Витренко казва също така, че през следващата година се очакват и заседания по отнемането на активи в Швеция и Швейцария. Украйна от своя страна на 30 май заяви за започване на принудително събиране на средствата и за подкрепа от страна на съда в Швейцария по отношение на акциите на Nord Stream AG и Nord Steam 2 AG, а на 5 юни аналогични решения на съда по отношение на активите на „Газпром“ в Нидерландия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин

    35 3 Отговор
    Путин към Макрон и Меркел: Освободете и не убивайте протестиращите!

    Коментиран от #27

  • 11 плосък козяшки мозък

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    когато итересите /парите/ играят- политиката си свива опашката,така че- споко интересите са в енергетиката-основа на индустрията!
  • 12 Макарон

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "мда":

    с удоволствие- таман може да ми е баба!
  • 13 Барчо

    36 1 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър":

    Ммдаааааааа.... Точно така. Укрите откраднаха руски рибарски корабчета и ги обявиха на търг за продажба в полза на държавата. И доколкото си спомням гепиха по същия начин и още две на други държави. Повода е, че били ловили риба незаконно в териториални води на Укрия. И толкова. Никой не казва за укрите, че държавата и си измисля свои лични закони, та да узакони пиратство на държавно ниво. Никой нищо не казва за съдбата на тези кораби и моряците и, а тя е, че моряците лъскат затворническите нарове в Украйна и корабите май имат нови собственици, като имената им са сменени. Първо да решат този въпрос, а тогава следващите. Сега вече Укрия няма нейни териториални води, защото така си го направиха. Мекерето и Дъртофила по-добре да не приказват глупости, защото това не и отива на постовете, които заемат.
  • 14 Малоумен

    24 2 Отговор
    Е,и що да ги освобождава...
    Щото Меркел и Макрон искали.
    Добре де ама нарушителите,невинни ли са отсега нататък.
    Макрон защо не освобождава жълтите жилетки незабавно.
    А Меркел защо арестува беззащитните последователи на исляма?
  • 15 гнида

    15 2 Отговор
    Само се чудя , Макарон както си пада по баби , дали няма да тегли едни макари на дъртата фрау ...........
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Я виж

    31 2 Отговор
    Както каза един евреин лидери които нямат деца не може да водят нации в правилната посока защото те са лишени от най естественото да работят за благополучието на техните деца и нацията си.Вижте Меркел,МакарОн,Тереза Мей и куп евро лидери които нямат деца а са лидери на нации. Просто няма как да сравняваме човек който е родител и полага свръхсили за своята рожба и такъв който не е и само си мисли че така се гледат деца.такива хора няма как да бъдат полезни на нацията като днешните лидери на ЕС

    Коментиран от #19

  • 18 парапитек

    16 2 Отговор
    Бай Перушенко, стига си се перушинил! Ако бе мирен седял, чудо не би видял! И стига сте се излагали, като ония от ... бандата на тримата. Всички знаем, че сте едно. А и нещо не сте чак толкова в позиция. Бай Макарон му ври тенджерата, буля Меркулес остана без мускули, а ти бай Перушенко си ... гол! А и нали знаеш, колкото повече писукаш, толкова повече ти ..... Поне да бяхте казали как си разпределихте баницата Украйна, а? Все пак не живеете на Планетата на маймуните! А и сте цъфнали като ... червен задник в храсталак!
  • 19 И аз да кажа

    2 17 Отговор

    До коментар #17 от "Я виж":

    Ми по тази логика най-многодетните цигани да оглавят всички държави.
  • 20 ****

    14 2 Отговор
    Путин не представлява съдебната власт в Русия,че да освобождава когото и да било,това е решение на руският съд който е независим,те могат да вземат решението кой виновен,и кой не.

    Коментиран от #22

  • 21 Честно да ви кажа

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Я виж":

    И аз имах забрана но влазох в сайта чрез друг браузър няма да кажа кой теглих щангата и сега само пробвам по нормален начин .Ако получа още една забрана ,ще пийна една домашна и ще сърфирам в интенер чрез тор brauzer
  • 22 русия в изолация

    1 20 Отговор

    До коментар #20 от "****":

    Пълни глупости.В Русия цари диктатура която идва от Путин.Последната дума е неговата.Не случайно Русия е една от най корумпираните страни в света а медиите им са 95% зависими и пишат каквото им кажат !

    Коментиран от #29, #30

  • 23 Хасан

    1 9 Отговор
    Русия си е била агресор и такъв ще си остане...Свобода за Крим
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Димитър

    2 0 Отговор
    Абе господа ,като ви чета коментарите не виждам нищо по различно от това което дават по ТВ-просто разбрано по различен начин ,и естествено изложено по различен начин....Вземете идете па ги сменете щом за политиката ви е толкова елементарна.
  • 26 Димитър

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Димитър":

    Най обичам да духам на руснаци и те да ме онождат защото миришат на борящник и одеколон духи. Ватник да се наричам е първа радост за мене.истински мужик и каскет.
  • 27 Путин

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Путин към българин ела да ми направиш една свирка,а после мойте колеги ще те онождат, и ще ти хареса защото ние меришеме на борящник и одеколон духи.явно вие харесвате да правите руски свирки и да ви онождат.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 АЛО!

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "русия в изолация":

    Корупция има във всички държави, но разликата е в отношението на държавата към този проблем.
    В едни има разследвани, осъдени и наказани, в други даже не се разследват. Например,не е ли странно ,че при бюджет от почти 16 ПЪТИ по-голям от Русия за въоръжение да имаш по-малко ефективна армия и оръжия. Наскоро в САЩ започна разследване по повод на над 20 милиарда долара, които не се знае за какво похарчени. А в Украйна за последните 4 години колко пъти имаше инциденти със складове за боеприпаси?

    Тази седмица нашумя и история с един австрийски журналист, който се обърна за помощ към държавата си, т.к. получава заплахи за живота, защото имаше " наглостта" да напише ИСТИНАТА за режима в Украйна.
    Примерите са много.
    Всички хора имат глава, мозък ...но не всички имат способност да МИСЛЯТ, да преценяват кой говори истината, а също и СМЕЛОСТ да кажеш тази истина.
  • 30 Bulba

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "русия в изолация":

    Е друго си беше при БОРЯ( пиендето) ЕЛЦИН разграден двор, !
  • 31 Николенко

    1 1 Отговор
    Русофилите да заминават за руската кочина, немедлено .
  • 32 таралеж

    0 0 Отговор
    а ВИЕ ГОСПОДА СЛЕД ИЗБОРИТЕ кого ще търсите да ви освободи жълтия ГОСПОДАР ЛИ ТА ТОЙ ВИ Е забравил .
  • 33 гл шеф разузнаване

    0 0 Отговор
    до. цял. свят. от. гл. шеф. на тайно разузнаване. президентите путин и тръмп. нямат никаква вина за изборите 2016г. хакери от други държави. снемаите обвиненията на президентите. хакери всички ви проследяваме. несе опитвайте да навредите на избори. на които и даса..\=\ [ ]