Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Декември, 2018 08:59 7 617 50

Киев: Русия готви химическа атака в Донбас

  • украйна-
  • русия-
  • донбас-
  • война

На окупираните територии вече е пристигнала група руски специалисти по бойни отровни вещества

Киев: Русия готви химическа атака в Донбас - 1
Снимка: Shutterstock

На окупираните територии в Донбас в средата на декември е пристигнала група руски специалисти по бойни отровни вещества, която подготвя диверсионен акт.

Това заяви представителят Главното управление на разузнаването към украинското Министерство на отбраната Вадим Скибицки, цитиран от агенция "Униан".

"Военното разузнаване на Украйна наблюдава редица признаци, показващи ясно, че Русия подготвя диверсионно-терористичен акт с опасни отровни вещества, който ще бъде представян от руските пропагандисти като употреба на "химическо оръжие" от украинските войски срещу жителите на окупирания Донбас. Руските спецслужби разчитат на значителен брой жертви сред гражданското население." - коментира Скибицки на пресконференция.

По думите му украинското разузнаване наблюдава повишена готовност на руските окупационни войски да действат в условия на химическо заразяване.

От територията на Русия са били доставени най-новите средства за индивидуална защита за подразделенията 1 и 2 АК на руските части в Донбас.

Той допълва, че окупационната власт вече провежда пропагандна кампания сред местните жители, за да ги убеди, че Украйна подготвя химическа атака срещу мирното население.

"За да създаде изгодно за себе си обществено мнение Москва повече от месец провежда мащабна информационна кампания, за да обвини Украйна, че тайно подготвя такива действия. Главното управление на разузнаването констатира, че по аналогичен начин Русия проведе информационна операция преди химическата атака в Сирия на 24 ноември тази година в района на Алепо - за да оправдае по-нататъшните въздушни удари срещу сирийските опозиционни сили." - пояснява Сибицки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 отегчен

    141 17 Отговор
    Ясно - нечовешките американски провокации по сирийски модел.

    Коментиран от #31, #49

  • 3 Loser

    68 9 Отговор
    Fake
  • 4 аналог

    91 7 Отговор
    На процеса срещу генерал Ратко Младич в т. нар. "трибунал" в Хага, приключи даването на свидетелски показания от страна на британския генерал Майкъл Роуз - бивш командващ на умиротворителните сили (UNPROFOR) в Босна и Херцеговина.
    Генерал Майкъл Роуз заяви, че заместник-председателят на мюсюлманския президиум на Босна и Херцеговина - Еюб Ганич, "организира тайна полиция, която водеше снайперистки огън по трамваите в Сараево". Целта била да се обвинят сърбите пред световното обществено мнение, че убиват мирни жители и така да се даде "правилен материал" на световните медии.

    С цел да предизвикват сърбите да продължат обсадата и така да бъдат представени като агресори в очите на световната общественост, властите в Сараево отказвали да го обявят за демилитаризиран град и да изведат военните части от него. Според генерал Роуз "в един момент през 1994 г., след американците обучиха и въоръжиха тяхната армия, мюсюлманските власти в Сараево отказаха да продължат процеса на преговори и умиротоворяване на ситуацията. Те сметнаха, че ще е в техен интерес бойните действия да бъдат продължени".

    Адвокат Лукич попита:

    - Искрено ли желаеха мир лидерите на босненските сърби?

    Генерал Майкъл Роуз отговори:

    - Да.

    По този начин висшият британски офицер потвърди показанията на други свидетели, според които "генерал Ратко Младич вземаше отговори и разумни решения. Тези решения спасиха населението от масови кръвопролития".
  • 5 Borislav Popov

    109 14 Отговор
    И тия почнаха ! Само да кажа че от всички държави подписали договора - само краварите още не са си унищожили химическото оръжие .

    Коментиран от #6, #11, #42

  • 6 onq s konq

    14 70 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Бе то добре че го казваш,ама като си тръгнал кажи и кога за последно си ходил на ИНСПЕКЦИЯ по въпроса в Америка:)

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 7 Румяна Костова

    82 12 Отговор
    Украинците много закъсняват с това изявление,трябваше да се сетят да обвинят Русия в намерение да трови украинците още в март ,след случая Скрипал.Значи не им се получи с обявяването на войната срещу Русия ,отложиха я за 2024.Никой от Западните сили не се реши да застане зад тях докато те хулиганствуват. Остава им само някаква провокация с химическо оръжие и след това да го запишат на сметката на Русия .И после цялата евроатлантическа преса да ревне в един глас.
  • 8 отегчен

    51 6 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Кога си ходил последно на прегледн при домашния лекар. Да ти даде направление.

    Коментиран от #45

  • 9 Borislav Popov

    39 6 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Карай си каручката братчет ! Има кой да се занимава с тия работи !...................САЩ потвърдиха ангажимента си да унищожат до 2023 г. химическите си оръжия, наследени от времето на Студената война, предаде Франс прес, като се позова на говорител на американското министерство на отбраната.
  • 10 Радио Ереван

    66 7 Отговор
    От 2012 до момента САЩ оперират 13 био лаборатории на територията на Украйна. Какво се прави в тях не знаят и украинците - изводите си ги вадете сами...

    Коментиран от #13, #39

  • 11 Румяна Костова

    41 5 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Да ,съвсем точна констатация. И под ръководството на американци е протичало унищожението на химическото оръжие в бившите републики на СССР,решили да тръгнат по демократичен път.А там колко действително е било унищожено, няма да ни информират.
  • 12 Borislav Popov

    54 6 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Между другото кога някой е успявал да провери за нещо краварите ? Какво стана с контролните допингпроби на краварите ? При наближаваща проверка - един чистач ги унищожи всичките ! Уж случайно !

    Коментиран от #14

  • 13 Румяна Костова

    44 6 Отговор

    До коментар #10 от "Радио Ереван":

    В Украйна и Грузия има най -много био лаборатории на Пентагонът.В останалите съветски републики са по 3 или 4.В Беларус няма.
  • 14 onq s konq

    12 60 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Тогава ОТКЪДЕ ЗНАЕШ?ЧЕ ГО И ТВЪРДИШ "ОТГОВОРНО"?!От РУСКАТА ПРЕСА ЛИ?Ами така кажи,че да се успокоим!:)сега...Ясно че тука сте отбор РУСОФИЛСКИ СМЕШНИЦИ,ама ПРЕИГРАВАТЕ БЕ ХОРА и вместо да разсмивате ставате ДОСАДНИ!Затова или се стегнете,или ЩЕ ВИ УВОЛНЯ ДО ЕДИН без да ми мигне окото:)

    Коментиран от #18

  • 15 Почитател

    16 55 Отговор
    Навсякъде се говори за войната и свързаните с нея разрушения и бежанци в Сирия. Погледнете Украйна - за нея се говори, че има "конфликти", а разрушенията са не по-малко отколкото в Сирия. Но те не бягат от родината си. Путин и другите бандити в Москва са бесни на тая онеправдана страна. Също като в България.

    Коментиран от #22, #33

  • 16 наблюдател

    56 11 Отговор
    И за какво им е на руснаците да тровят собственото си руско население в района? Ако търсеха повод да нападат Украйна, отдавна щяха да са го направили. Кой трупа тежко въоръжение в Донбас и се готви за нападение? Къде са украинските части и спазват ли Минското споразумение за демилитаризираната зона? Много плоска постановка на бандеровците - вероятно разработена от зпадните им ментори.
  • 17 нещо просто

    47 11 Отговор
    На Русия не й трябва провокации, за да нападне Украйна - бандеровците са им дали достатъчно поводи. Американците ходят да "защитават" "американските интереси" по света и у нас, обаче, Русия нямала право, раиш ли да защити десетки милиони руснаци на границата си и още толкова руско говорящи, с които довчера бяха една държава.
  • 18 говорещия с коне и коняри

    30 5 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    От сайта на антидопинговата комисия
  • 19 интересно

    19 8 Отговор
    Ако някой отрови българите в Босилеград, дали България ще е виновна?
  • 20 миротворец

    22 4 Отговор
    от остров Тумбакту се канят да им пуснат атомна бомба
  • 21 Nnn

    37 5 Отговор
    И кого ще тровят- може би местното, рускоезично население?? Ей, това англосаксите не могат да излязат от щампата и схематичното мислене. Ей, пичове, опомнете се. Това с БОВ вървеше тогава, когато нападнахте Ирак. Почти 30 години по късно нещо не се ли поизтърка?
  • 22 Nnn

    15 3 Отговор

    До коментар #15 от "Почитател":

    Не те знам къв си, но от това, което си написал е видно, че грам не си в час със случващото се в Украйна.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 onq s konq

    27 10 Отговор
    Руснаците ще изринат бендерите от Украйна като сутрщно гюбре! Слава Рассйя
  • 25 Наблюдател

    13 6 Отговор

    До коментар #23 от "русия в изолация":

    Само 1/4 човек може да разсъждава така.
  • 26 Наблюдател

    13 5 Отговор
    Достатъчно, стига сте публикували фалшиви новини.
  • 27 Петко

    40 12 Отговор
    Русия е и ще остане страната с най нормално население на земята .
    1- Духовно 2- интелектуално 3- икономически .
    Работих 5г. с Руснаци и никога никой от тях не ме предаде , нито ме обиди , нито ми говори зад гърба.
    Тези хора знаят какво е чест и доблест. И затова не се подават на провокацията и простотията на сатанинска Америка и гейска Европа .
    Само малоумници и тъпаци могат да застанат срещу Русия .
    Там където има Православие , там ще има и нормален Народ .

    Коментиран от #29, #43

  • 28 mom4eto

    20 3 Отговор
    ФАЛШИВИ НОВИНИ!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 haha

    28 4 Отговор
    Крадеца вика: дръжте крадеца. Не стана с лодките и сега нов опит.
  • 31 мапя

    11 29 Отговор

    До коментар #2 от "отегчен":

    Не бих се изненадал от подобни руски действия. В Русия човешкия живот не се цени.

    Коментиран от #34

  • 32 Хаджи хаджи Българин

    19 4 Отговор
    Ама в Добас няма бели каски, за да го потвърдят!
  • 33 Хрис

    19 6 Отговор

    До коментар #15 от "Почитател":

    ПиЧ, в Рсия работят и издържат семействата си над 4 000 000 (4 милиона) украици, освен това в страната има над 800 0000 бежанци от райони на Донецка и Луганска области, в които са под контрола на украинските въоръжени сили. Чети момко, чети и не пиши глупости!
  • 34 Хрис

    15 7 Отговор

    До коментар #31 от "мапя":

    Прпуснал си ХАПЧЕТАТА тази сутрин. Не мисли, че Русофобията ше те излекува, напротив - тя е вредна за твоето здраве.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Име

    18 7 Отговор
    Фейк !
    В ДНР от месец тръбят че укрофашагите мъкнат бидони в специална екипировка “Химзащита” под погледа на натовски и американски инструктори един вид наемници !
  • 37 Батко

    12 5 Отговор
    Пак прогнози и предположения за химически атаки. Дали няма да използват НОВИЧОК ? Смях до припадък.
  • 38 Руските свине

    5 9 Отговор
    Са способни на всякакви гадости. И след това до дупка ще отричат, че не те са ги извършили а са невинна жертва. Но им вярват единствено зомбирани и русофренични мало умници.
  • 39 Джордж Оруел

    8 8 Отговор

    До коментар #10 от "Радио Ереван":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и няма да бъдете българи!

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Радио Ереван

    9 5 Отговор

    До коментар #39 от "Джордж Оруел":

    Пропуснал сте някои опорни точки мр. Оруел:) и не не съм русофил нито дъм русофоб, отчитам факти които ни касаят и нас и вас... Не за друго но от как доде кака демокрация боледуваме от все по-екзотични неща и ни лекуват с все по-агресивни антибиотици... И като нормален човек събирам 2 и 2 колко тайни руски лаборатирии има на територията на източна европа и Украйна? :) и колко натовски и американски...??!! И за чий х*й са точно тук?! Задайте си ги и вие тез въпроси чичко Оруел... И самото име което ползвате е на човек участвал и помагал за въдворяването на планетарното стадо... Руснаците не са светци (политиците им) но да им се приписва всичко е просто смешно и да се отрича геноцида над цялата планета който извършва "запада" от wwll до сега... Наздраве и весело посрещане на 2019 и се моля зарята да е само заря...;D
  • 41 Хахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "Джордж Оруел":

    В който и сайт да ида,все един и същ коментар срещам от теб.Хайде да го смениш,а?Ако нищо не ти идва наум,да ти напиша нещо?
  • 42 СТАРОТО

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    ако сте слушали радио вчера имаше интервю със създателя на "новичок"-човека си каза как са го задължили от руската върхушка -разбирай от Путьо да продължат употребата на това химическо оръжие. Човека естествено вече е емигрирал от руската престъпна кочина!
  • 43 СТАРОТО

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Петко":

    Петко,живях и работих три и половина години с руснаци в Русия и твърдя ,че познавам добре характера им. По големи боклуци от тях НЯМА в Европа. За тях основната ЦЕННОСТ е да намерят или откраднат пари за да се напият! Свидетел бях как на опашка за обяд в едно заведение двама пияндурника ,които смучеха бира на сьседна маса скочиха и започнаха да блъскат бременна жена защото " бил техния ред"за бира !!! СВОЛОЧИ е хубава руска дума ,която се отнася точно за този случай!
  • 44 Sensa

    5 2 Отговор
    На умниците , които смятат за много оригинално да наричат американците "кравари" ще напомня , че в САЩ само 2% се занимават с фермерство и с продукцията си изхранват останалите 98% ! Въпреки че е несъстоятелно да правя сравнение с Русия , защото двете държави са несъпоставими във всички отношения , с известно изключение на въоръжеността , ще отбележа , че огромен % от населението на руската империя се храни с това , което е посадило в задния си двор. Естествено Петербург и Москва правят изключение !
  • 45 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "отегчен":

    Те до неговата болница не ги карат с линейки, а с патрулки и вместо пижами са с усмирителни ризи. 😂
  • 46 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    И сега , който и да пусне отровата , все другия ще е виновен! Имах възможността да посетя СССР в 1983 година, във времето на Андропов. Естествено бях в редица големи градове. Нещата си бяха почти такива, каквито са се сторили на Оруел няколко години по - рано.Той е бил там много по-малко време , но като човек с друго възпитание и мироглед е видял нещата от друг ъгъл , по-друг начин, което е нормално. Даже аз се учудвам, защо някой неща не съм ги забелязъл ? И сега -нима нищичко не се е променило в тази /вече /Русия за 35 години ??? Москва се отърси от бремето на азиатските републики, на кавказките, на прибалтийските, на Украйна и Белорусия. Скоро един човек от Харков, в разговор за алкохолизма по тях земи -украински, руски- бе категоричен: с увеличение количеството на алкохолните напитки по магазините,с възможността всеки да си купи колкото си иска, голяма част от соц-пияндетата просто са измрели. Особено в Русия се води повсеместна борба против пиянството и много от младите не близват алкохол. Една Финландия е по-зле в това отношение. Панта рей - всичко тече, всичко се изменя. Не бива да свирим само на една" струна" и да плюем безогледно. Работил съм и с американци - безродници, един немец, другия китаец, третият латино. И те хора, като всички нас. Всеки със своите си добри и лоши страни. Политиката е мръсницата и тези, които я практикуват !!!!
  • 47 Ууууууу

    0 2 Отговор
    рашъните са достатъчно подли да пуснат отровен газ!
    смърт за ушанките и гнома!
  • 48 мислещ

    1 1 Отговор
    кой би се направил харакири преди избори и кой би подготвил провокация всеки мислещ трезво би разбрал истината и изгодата но има и обратен ефект хода на бумеранга....
  • 49 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "отегчен":

    Всичко е пресметнато,обикновен европеец вярва на всичко, например ако им кажат че руснаци ядат бебета ,ще повярват.
  • 50 Изненадан

    0 0 Отговор
    А!!!! И там ли ще има химическа атака? Нали тя беше в Сирия и така оправдаваха бомбардировките от САЩ .Сега и в Домбас ли ще има ......Абе познат сценарй, пък аз се изненадах тюх да му се не види дано....
Новини по държави: