30 Декември, 2018 22:42 2 048 9

Новогодишните любимци на кралицата

  • кралица елизабет втора-
  • елизабет втора-
  • монти пайтън-
  • великобритания

Публикуваха списък на отличените за особени заслуги от Елизабет Втора

Новогодишните любимци на кралицата - 1
Снимка: Shutterstock

Известни актьори, режисьори, пътешественици, спортисти, музиканти и спасители са сред отличените в традиционния кралски новогодишен списък за заслуги пред Великобритания, съобщават световните
агенции.

Той бе огласен от името на британската кралица Елизабет Втора преди настъпването на Нова година. С рицарско звание беше удостоен от Майкъл Пейлин, пътешественик, актьор, писател, телевизионен водещ и един от участниците в комедийната трупа "Монти Пайтън". С благородническо звание беше удостоен и британският супермодел Лесли Хорнби - Туиги, която се изявява също като певица и актриса.

Оценени от Елизабет Втора бяха и английските футболисти, които за пръв път от много години насам, достигнаха до полуфинал на световното в Русия, където отстъпиха на хърватите с резултата 1:2. Сред наградените фигурират наставникът на английските национали Гарет Саутгейт и капитанът на отбора Хари Кейн.

Отличен бе също и холивудският режисьор Кристофър Нолан, актьорът Джим Картър, актрисите Танди Нютън и Софи Оконедо, както и барабанистът на "Пинк Флойд" Ник Мейсън.

Отличени бяха и британските леководолази, които се притекоха на помощ през лятото в спасяването на 12 юноши и техния треньор в тайландска пещера.

Сред чуждестранните имена, попаднали в наградния списък, фигурират тези на главния редактор на американското списание "Харпърс базар" Гленда Бейли и канадската писателка Маргарет Атууд. В сегашиня списък са включени 1148 души, като 544 от тях са жени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    5 3 Отговор
    Англиската кралица всъщност е шотландка от рода на Стюардите последната кралица Тюдор е Куин Елизабет която не оставя наследник и белите рози завзимат престола в UK! Шотландците управляват ингилизите хахаха
  • 2 Кукуригу

    1 5 Отговор
    Целия свят се върти около изкукалата бабичка ,смейте се само джуджето в москва нещо не я слуша
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Активен Борец

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "El comandante":

    Пиян ли си ? Дрогиран ???
    Айди !! 2019та, ти и твоите хора в Русия !! Хасан и неговите в Трция
    , Ромчетата в Индия !!! ЕЕХ Живот ,

    Коментиран от #5, #6, #7, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Морук

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Активен Борец":

    Демек тука ше останат само копанарите и тиквите като тебе,краставицата ли ми ше ядеш и крадеш тогава бай ганьо
Новини по държави: