30 Декември, 2018 15:38 1 959 5

Хакери удариха американски медии

  • хакер-
  • кибератака-
  • сащ

Кибератака попречи на отпечатването на вестници зад Океана

Хакери удариха американски медии - 1
Снимка: Shutterstock

Кибератака причини проблеми с отпечатването и разпространението на всекидневника "Лос Анджелис таймс" и други водещи американски вестници, включително издания на компания "Трибюн пъблишинг" като "Чикаго трибюн" и "Балтимор сън", предаде Ройтерс.

Кибератаката изглежда е подготвена извън САЩ, посочи "Лос Анджелис таймс", цитирайки запознати източници. Тя е довела до забавяне в разпространението на днешните броеве на вестниците "Таймс" "Трибюн", "Сън" и други, които се отпечатват на едно и също място в Лос Анджелис. От кибератаката са засегнати и вестниците "Уолстрийт джърнъл" и "Ню Йорк таймс", които се произвеждат в същата печатница.

"Трибюн пъблишинг", издател на всекидневниците "Ню Йорк дейли" и "Орландо сентинъл", съобщи, че е засякла зловредния софтуер в петък и е уведомила ФБР. Говорител на издателството отбеляза, че атаката не се е отразила на уебсайтовете и мобилните приложения на компанията.

Няма сведения също да са били изложени на риск данни от кредитни карти или лична информация на клиенти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 реалист

    5 10 Отговор
    Не пишете нищо за автора на атаката,но и няма защо-за всичко е виновен ИМПЕРАТОРА В.В.ПУТИН.....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Калин

    8 2 Отговор
    Разбира се , че атаките са винаги отвън и съответно идват от Русия. То на крива ракета и космоса и пречи.
  • 5 hmhmhm

    0 0 Отговор
    И какво искате да ми кажете че през края на 2018г. развита държава като САЩ чете весници ли бре?! И все на тях им се случва ами нали сте най -големите най можещите защо го позволявате. Аз ще ви кажа защо защото на думи сте силни на практика 0 ла ама айде