31 Декември, 2018 11:02 21 814 108

Русия тества новия си мега танк

  • русия-
  • т-14-
  • танк

Т-14 минава през заводски тестове

Русия тества новия си мега танк - 1
Снимка: Shutterstock

Най-новият руски танк Т-14 Армата ще започне изпитания през следващата 2019 г., съобщи РИА Новости.
От руското министерство на отбраната обявиха, че танкът е разработен в интерес на сухопътните войски. В момента се извършват заводски тестове.

През следващата година танкът ще премине през изпитания на научно –изследователските институти към министерството.

За първи път екипажът на танк е разположен в специална бронирана капсула, отделена от експлозивите. Т-14 е първият танк от трето поколение, изцяло разработен от Русия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    57 16 Отговор
    Ихааа....
  • 2 икем

    152 40 Отговор
    Тава е бойна машина - надминала времето си.Оръжие от бъдещето.Руснаците много добре знаят, че войните са се водили и ще се водят само за земя,а те имат доста, която един ден трябва да защитават.

    Коментиран от #12, #20, #56

  • 3 контраадмирал Заплющилкин

    22 62 Отговор
    Ааааааа дига ми са ддддддддддиииииииигггггаааааа ми се ....
  • 4 СеСеСере

    52 125 Отговор
    Това е най новият ултра, мега,супер, космически танк на руската военнна машина, ама дали са го оправили, че да не закъса пак на следващия парад на краснои плошчад щото имат май само 1 бройка от него. Японците ще се пукнат да го купуват за желязо, ако влезе в продажба.

    Коментиран от #39, #48

  • 5 Бай Хой

    31 45 Отговор
    Абсурдна Статия! Арматата отдавна е тествана и доказала себе си като не толкова уникален танк...не лош , но нищо кой знае какво. Определено Рашките могат повече, а и сигурно новият супер танк вече е направен просто за нас новините са все още са за Армата.

    Коментиран от #100

  • 6 123

    69 61 Отговор
    Все едно сме 1980 година, всеки ден слушаме за ракети, бомби и танкове. А руските са най-големи :)
  • 7 гост

    30 94 Отговор
    Явно руснаците смятат оттук нататък да воюват само срещу такива като ИД , със пикапи с картечници , хахахаха ! Да се надяваш на танкове срещу съвременна армия със сателитни командване и авиация , която може да те изпари без даже да я видиш от стотици километри е меко казано смешно , а точно казано мислене на ментално увредени !!!

    Коментиран от #9, #62

  • 8 КГБ Териер

    79 20 Отговор
    Току що се събуждам и какво гледам зависта от рано на 31 Декември полазила сорослетата!
  • 9 цирк московски

    31 87 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Отдавна се знае ,че руснаците се развиват с десетилетия след света.Живеем във времена в които танковете вече не са от първо значение ,но те произвеждат някакви "свръх модерни" танкове в цели 10-тина бройки.Яд ги е защото нямат танк като американския ,който никога не е унищожаван в битка ,а и е видял на много боеве.След 20 години очакваме руснаците най-после да успеят да направят и самолет от 5то поколение и да се говори как пак е ултра модерен ,нищо че е с десетилетия закъснение хахаха

    Коментиран от #10

  • 10 КГБ Териер

    45 20 Отговор

    До коментар #9 от "цирк московски":

    Ти да не си вегетарянец? Танка е като мръвката в граха без него манджата не става!
  • 11 Пища Хуфангел

    28 11 Отговор
    Според някои тук в 21 век трябва да се воюва с кавалерия хохохохохохо ама коня не може да прави такъв хубав масаж по глвата както танка.
  • 12 Гоуст

    15 37 Отговор

    До коментар #2 от "икем":

    Мастурбираш ли на пушки, танкове и самольотьй?... Да те възбуждат такива неща означава, че ти "не си надминал времето си"...

    Коментиран от #93

  • 13 Жуков

    58 21 Отговор
    Руснаците винага си имали май добрите танкове като се почне от Т34 който спечели ВСВ мине се през Т55 който се ползава и до днес след мего Т64 кпйто караше НАТО да не спи от страх универсалния ТЕ72 който е на вечната платформа на 64 после 72, 80,90 до наши дни лидера Армата!

    Коментиран от #18, #101

  • 14 Хаджи Иван

    30 53 Отговор
    Армата закъса при подхода към Червения площад. Ето още едно доказателство, че показват добре камуфлирани макети. Кой е истинския танк ? Този който показваха на военните аташета, или този, който тепърва разработват. А модулния принцип и бронираната капсула изобщо не руско изобретение. С две думи четете съобщенията за нови с"сръх-сепер, най-доброто, без аналог, каращо другите да треперят, невиждано оръжие и прочие с голямо съмнение. Руснаците овладяха изкуството да лъжат на едро перфектно. Не застана ли Путин пред цял свят и каза, че хабер си няма какви са тия зелени човечета в Крим и че не са руснаци. Две седмици по-късно заяви от същата трибуна, че в Крим има руски войски. Руснаците ги гони щур комплекс за малоценност. Нали цял свят ги ненавижда с изключение на тези, които хрантутят. За да потиснат този комплекс, всеки ден си вдигат самочувствието по няколко пъти с подобни съобщения. Само , че вече забравят кога и какво са открили. Ако бяха толкова добри, щяха да са най-търсената за живеене страна. Сега са само източник на най-хубавите и най-образованите проститутки по света. А, и играят ролята на световен Торбалан с който да плашат децата.

    Коментиран от #21

  • 15 Джудже

    27 8 Отговор
    Като гледам какви глупости са написали редовните тролове, се чудя дали не са следствие на прекомерна предпразнична употреба на алкохол, или може би не изтрезневат въобще?
  • 16 Реалист

    20 36 Отговор
    С нетърпение очаквам да прочета публикация като - произведоха първата изцяло руска кола, руска пералня, руски телевизор НА СЪВРЕМЕННО НИВО... Но едва ли ще дочакам в следващите 50-на години подобна "новост" за татаро-монголите олигофрени. Рашка е клоаката на съвременния свят

    Коментиран от #42

  • 17 Пешо

    18 30 Отговор
    В руската преса пише, че е започноло сериино производство на някой детайли. На първо място 100 броя "кривой стартер" ( манивела ) и 200 броя сапани за теглене.
  • 18 738

    19 41 Отговор

    До коментар #13 от "Жуков":

    Страшни танкове да...Всичките до един унищожавани само с поглед.За сметка на това ,американския M1a2 Ейбръмс е единствения танк в света с най-голям опит ,най-доказал се и без да е унищожаван нито един път.Русия освен да произвежда тенекии ,друго незнам дали прави.

    Коментиран от #19, #26, #54

  • 19 НКВД

    39 16 Отговор

    До коментар #18 от "738":

    Тия Ебрамси тлъстите с фрукналите куполи от снимките и видеото от Ирак сигурно са руски филмов монтаж! В Ирак добре че беше самолета А10-Тъндърболт че иракските 72ки бая газ бяха дали на тлъстия Ебрамс!

    Коментиран от #23

  • 20 123

    14 28 Отговор

    До коментар #2 от "икем":

    На запад имат подобни танкове с подобна концепция от няколко десетилетия. просто рашките сега са узрели да почнат да си правят и те такива.

    Коментиран от #22

  • 21 икем

    40 18 Отговор

    До коментар #14 от "Хаджи Иван":

    Само една "Армата" е способна да се справи с от 3 до 5 израелски "Меркава", 5-10 немски "Леопард" , 8-12 американски "Абрамс", 12--15 френски " Люклерк".Нито една от посочините страни не приема поканите за танков двубой (маратон, игри) нс Русия. Факт.

    Коментиран от #37

  • 22 Пища Хуфангел

    34 16 Отговор

    До коментар #20 от "123":

    На запад като чуят за руските танкове още им треперят гащетата вече 75годинки!

    Коментиран от #24

  • 23 123

    17 20 Отговор

    До коментар #19 от "НКВД":

    Това, че тнкът е "тлъст" при продължителни бойни действия и добро взаимодействие с артилерия, авиация и т.н. си има повече предимства, от колкото недостатъци. По-голям танк означава, че можеш да побереш повече неща вътре и на екипажа му е по-удобно... Иначе танковете не са мислени така, да се бият като рицарите - един на един или на групи. Те са част от сложна система на взаимодействие с много други неща...

    Коментиран от #25

  • 24 123

    22 21 Отговор

    До коментар #22 от "Пища Хуфангел":

    Пък руснаците като чуят "Тигър" още потръпват, даже правят филми от типа на Белия Тигър и т.н. Иначе ако гледаме цифрите, СССР губи около 95 хиляди танка, а немците губят около 18 хиляди танка срещу СССР.

    Коментиран от #28

  • 25 икем

    23 14 Отговор

    До коментар #23 от "123":

    "Абрамс" му е достатъчно само едно шише запалителна течност или попадение от РПГ-7 и е дотам. Има десетки реални видеа в тубата.

    Коментиран от #27

  • 26 Бачо Киро

    34 9 Отговор

    До коментар #18 от "738":

    Кой не е унищожаван? Ко речи? Абрамсите са като фойерверки като ги думне дори дърт Корнет... Дори тубата е пълна с горящи Абрамс... Арабските идиоти и те като теб мислеха, че танковете са велики, гледайки наказателната акция срещу Ирак, само дето там Брадли свърши работата с TOW и беше цигански бой 100 срещу 1 след дълговременна въздушна бомбардировка...
    Единствено Т90 съм виждал да отнася TOW и да окряка, въпреки това противотанковите оръжия се развиват много по-бързо...

    Колкото до идиотите, които си мислят, че танковете са ненужни и че с авиация се печели война - да изкараш танкове срещу самолети е тъпотия, а и никой не възнамерява да го прави, НО - война не се печели без ботуш, който да стъпи на земята. Пехота без бронирани машини пък няма как да е друго, освен пушечно месо...

    Коментиран от #31

  • 27 123

    12 14 Отговор

    До коментар #25 от "икем":

    Както и на всеки един друг танк... или мислиш, че руските танкове не горят и РПГ не ги пробива?

    Коментиран от #30

  • 28 Пища Хуфангел

    12 15 Отговор

    До коментар #24 от "123":

    То в СССР имало ли толкова танкисти? 10 000000 губят руснаците през ВСВ хохохохохохо

    Коментиран от #32, #66

  • 29 Ердуган

    8 4 Отговор
    Купувам 1000 бройки!
  • 30 Жуков

    17 11 Отговор

    До коментар #27 от "123":

    Руските танкове не са оязвими към РПГ от 60 г. Добро утро!!!

    Коментиран от #33

  • 31 русофилска подлога

    14 27 Отговор

    До коментар #26 от "Бачо Киро":

    Подлого ,в действителност M1 Abrams никога не е унищожаван.Никога ! Изкарван е от строя и е имал сериозни повреди ,но никога не е бил унищожаван напълно ! Това е единствения такъв танк.Руските ковчези са просто трагични.

    Коментиран от #47

  • 32 123

    11 8 Отговор

    До коментар #28 от "Пища Хуфангел":

    95 хиляди танка имат екипаж максимум 400 хиляди души, а загубата на танк съвсем не значи, че и екипажът е убит, така че убитите съветски танкисти са вероятно около 200 хиляди, т.е. около 2-3 % от убитите в бой - 9 милиона.
  • 33 123

    3 9 Отговор

    До коментар #30 от "Жуков":

    Ама ти сериозно ли? Да не си попаднал на някакви пропагандни материали?
  • 34 Политолог

    17 20 Отговор
    Супер танкове, супер самолети, супер руски ракети. Пък Афганистан, 200 години изостанал от СССР Червената армия насрана си замина с 56 000 жертви

    Коментиран от #36, #38, #44

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ддд

    21 9 Отговор

    До коментар #34 от "Политолог":

    Защото американската не си заминаха от Виетнам с точно 56 000 жертви и незнайно колко измезнали. Пък и те си мислеха, че се бият срещу диваци, пък и бяха морски пехотинци, пък 500 хиляди ама май те си тръгнаха като наакани и бутаха вертолетите в морето, та да има място за войниците. А съветите с тяхната 40-та армия като видяха, че не могат да спечелят се изтеглиха и имат само около 13 000 официални жертви. Истината е винаги посредата

    Коментиран от #40, #43

  • 37 Sturmgewehr stg 44

    10 13 Отговор

    До коментар #21 от "икем":

    На един от танковите "биатлони*" , един Т90 се обърна, а на друг двигателя му даде фира от хидравличен удар!

    Коментиран от #52, #53

  • 38 ПЪК НА ГОВЕДАРИТЕ ЖЕРТВИТЕ

    17 6 Отговор

    До коментар #34 от "Политолог":

    СА ГАЛАКТИЧЕСКА ТАЙНА. ДА НЕ ГОВОРИМ ЧИ ИМА И БЕГЕ ПУШЕЧНО МЕСО А И ОТ ДРУГИ БАЛАМУРНИЦИ КЪТ НАС. СЕГА ПРАЙШ ЛЕ РАЗЛИКАТА КВИ ИЗПОЛЗВАЧИ СА КРАВАРИТЕ. РУСНАКА КЪТ СА БИ ТАМ ДА НЕ БИ ДА Е ВИКАЛ НЯКОЙ ДРУГ ДА СА БИЙ ВМЕСТУ НЕГУ А ТИЯ ГОВЕДАРИ САМУ ИЗВЪНЗЕМНИ НЕ СА ВИКИЛИ ДА ИМ ПОМАГАТ.
  • 39 Петър

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "СеСеСере":

    Чувал ли си че злобата,и зависта когато са безпомощни се хващат под ръка с незнанието и глупоста и си вървят така и си обсъждат на воля простотии..! Май си чувал,щом го доказваш...!
  • 40 русофилска подлога

    10 15 Отговор

    До коментар #36 от "Ддд":

    А ти мани Афганистан и Виетнам.Я кажи нещо за руско-финландската война ,защото това е най-голямото военно унижение в историята.

    Коментиран от #92, #94

  • 41 Само питам

    10 14 Отговор
    Вече може ли да върви сам? Защото последния път, преди три години го теглеха на буксир.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Sturmgewehr stg 44

    7 13 Отговор

    До коментар #36 от "Ддд":

    Войната във Виетнам, жертви- Южен Виетнам и САЩ- 58 226, ранени- 153 303, северен Виетнам- около1 100 000 убити войници, ранени- около 600 000, цивилни жълтури- около 2 500 000! Пирова победа за жълтурите! Войната спира след милионни протести по целия свят на хипи движението!
  • 44 Петър

    10 5 Отговор

    До коментар #34 от "Политолог":

    Да,бе...точно както Америка си събра използваните памперси и си замина от Виетнам,нали..?
  • 45 любопитен

    11 2 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    Това е от репетиция а, дай линк да видим на самия парад?

    Коментиран от #46

  • 46 Sturmgewehr stg 44

    4 13 Отговор

    До коментар #45 от "любопитен":

    Репетиция или не, важното е че не запали! А и една от "супермодерните" БМП, заглъхнали, точно когато я качваха на транспорта! Смешилки, а не страшилки- както обича да ги подиграва един мой приятел от Перм!
  • 47 Петър

    20 4 Отговор

    До коментар #31 от "русофилска подлога":

    Айде бе..ха..ха..М1 Abrams в Ирак точно имат най-малко 100 загуби. Това че американците крият тази информация не значи че не се знае. Да,срещу старите Т-72 от 80-те години са много добри,велики даже ама и при това превъзходство в пряк сблъсък не са влизали.Просто са ги целели отдалеч защото са по-далекобойни,или са ги унищожавали от въздуха.Това е типично за американците,голяма реклама,а реално ако стъпят в бой трябва да са поне 3:1 за да са сигурни че ще победят. Слаб им е ангела,а във Фалуджа само там иракчаните унищожиха 21 танка. Това е единствения танк,който се спира с руски гранатомет от 60-те години ,нацелят ли го отзад. Така че маалко се образовай преди да пишеш..!

    Коментиран от #51

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ононон

    5 6 Отговор
    С танкове е ясно. Чакаме бръснарски ножчета
  • 50 Вили

    8 13 Отговор
    В Германия без да вдигат шум изпитват Леопард-3, по добър от Армата.

    Коментиран от #60

  • 51 Sturmgewehr stg 44

    5 12 Отговор

    До коментар #47 от "Петър":

    Това по мурзилка тв ли го гледа?

    Коментиран от #63

  • 52 АК-12

    15 4 Отговор

    До коментар #37 от "Sturmgewehr stg 44":

    Първо на биатлонисти се състезават всички с Т72, освен китайците които са с техен. Второ имено китайския танк му гръмна двигателя. Кото означава че или си неграмотен или лъжеш. А само за сведение преди да бъде купен от Индия Т90 преминава най тежките изпитания на които е подлаган танк в пустинята.
  • 53 Петър

    20 3 Отговор

    До коментар #37 от "Sturmgewehr stg 44":

    Да,възможно е и е напълно нормално. Тези танкови биатлони се провеждат от най-малко 5г в Русия и почти всяка година канят и американците да се включат. А,сега познай защо ония отказват..? Ама иначе редовно следят какви задачи се поставят пред екипажите и с каква степен на трудност,и правилно са преценили че е по-добре за тях да не играят. Иначе реномето им градено с толкова много пари за реклами ще отиде по дяволите. И после кой ще се навие да им взема железата. Иракчаните вече им върнаха Абрамсите,и взеха Т-90 щото може би са тъпи,..или не,а. :)

    Коментиран от #58

  • 54 Пешо

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "738":

    Не злоупотребявай с алкохола и наркотиците, че пишеш само простотии и ще свършиш зле.
  • 55 Глупчо

    1 2 Отговор
    Олекна ми! Сега вече мога за посрещна Новата година!
  • 56 Роко

    7 10 Отговор

    До коментар #2 от "икем":

    Това е една супер смешна машина, с която можеш да плашиш само гаргите при това с толкова много броики цели десет и за това не става. А да верно става за бързо бягане (ако въобще запали) нещо в което руската армия е най - добра държи всички рекорди по най - бързо и най - далечно бягство и това да не си помислиш, че бягат от страх не просто правят тактическо отстъпление.
  • 57 комунист идиот

    12 5 Отговор
    Прост народ сме.Заради една статия започваме да се мразим.Русофили...Русофоби... Къде е България,милата ни България??

    Коментиран от #108

  • 58 Роко

    3 9 Отговор

    До коментар #53 от "Петър":

    Т-90 бяха онея танкове дето не могат да изкарат едно състезание без поне два основни ремонта и добре, че е така та да се провалят индусите та руските танкисти да спечелят някое състезание.

    Коментиран от #64

  • 59 учуден

    3 10 Отговор
    https://fakti.bg/world/352482-ujas-sled-srutvane-na-sgrada-v-rusia
    Тия един блок не могат да подържат,но голям го вадят.Танкове ракети пушки и всякаква железария, а хляб и нормални условия за живот?Децата им в Европа или САЩ откраднатите пари също се отбраняват!Също като кварталните помияри сутрин си изхвърляш боклука ,а те ръмжат и се зъбат.
  • 60 Петър

    10 4 Отговор

    До коментар #50 от "Вили":

    Леопард-3 е още на чертожната дъска. Той няма да бъде съвсем нова концепция за танк съответстващ за 2019-20г а просто модернизация на Леопард-2 за който също твърдяха че може би е по-добрия аналог на НАТО срещу Т-14 но се оказа че самите германци не са доволни от характеристиките му спрямо Т-14 Обаче Леопард-2 е по-добър от М1 Абрамс..
  • 61 Русия е кочина

    6 14 Отговор
    Тоя Армата от 10 години го пускат 😃и не става ,и не става. И пак нищо няма да стане .
  • 62 Хаха

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Че те така ликвидираха сащ и ислямска държава.
  • 63 русофилска подлога

    3 11 Отговор

    До коментар #51 от "Sturmgewehr stg 44":

    Комунистчето долно петърчо ,ще изкара опорките от мосфилм на момента.Не се съмняваме в това.
  • 64 Петър

    16 2 Отговор

    До коментар #58 от "Роко":

    Не,приятел грешиш. Индусите никога не са се състезавали с Т-90.Едва преди няколко месеца когато Путин беше в Индия да договаря доставката на С-400 за Индия,едва тогава се сключи и предварителен договор за поетапна модернизация на танковете им с руски Т-90 Договора беше за 3,5 милиарда,не е единична пратка а цялостна подмяна на танковите им сили. Това говори достатъчно добре на останалия свят че танка е мн.добър. Това е единствената машина която устоява на американската- Джевелин. Най-доброто американско противотанково РПГ.

    Коментиран от #71, #77

  • 65 Петър

    9 3 Отговор
    О,когато неграмотния човек няма факти и доводи за да докаже че е прав се почват с обидите и анатемосването :) Това ми е ясно,и е омръзнало на всички.Решението в твоя случай е да седнеш и да почнеш да четеш повечко,а не да драскаш простотий. Така и хората ще те уважават повече отколкото сега.!
  • 66 селянин 1

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Пища Хуфангел":

    Оди да се нодеш с Бльоки..
  • 67 ****

    15 4 Отговор
    Русия има какво да тества,и го прави,а русофобите тестват как нягой черен им влиза отзад.

    Коментиран от #74

  • 68 пРосия

    3 7 Отговор
    Хипер звуков ли е танка 😂Ако е под 27 маха да не ми го хвалят въобще
  • 69 стоян георгиев

    1 7 Отговор
    сега го разработват????нали бе готов преди две години бе другари?сега обаче щял да минава някви тестове и да го направят!!!!демек като писах че до сега е само стереопор и реклама съм бил прав!!!!очаквам извинение от руските тролове!
  • 70 Хаджи Иван

    4 12 Отговор
    Тук сте като в децка градина, която колективно грледа по телевизията " Кой е по- по- най". "Русофилска подлога" е прав, че няма арабин, който да се похвали, че е унищожил М-1 Абрамс. Американците си подпалика 3 или 4 танка, след като ги обезкостиха, поради невъзможност или нецелесъобразност да бъдат евакуирани. Арабите снимаха от всички възможни ракурси и това са кадрите в мрежата. По-интересно е едно "пронизване" на един танк по дължина. Отворът е с диаметър под 1 мм. Никой не можа да обясни това поражение. Дори хвалипръцковците - руснаците не бяха наясно за какво става дума. В световната история няма оръжие, срещу което да не е намерено противодействие. Това важи и за танковете. Тези машини са лесна цел, когато са сами. Когато са в бойния ред на пехотата са страховито оръжие. Разриката между НАТО и РФ е, че едните разчитат на техническо превъзходство, а другите на числено. Червените боклуци бяха наводнили източна Европа с условно нискотехнологични и евтини танкове. Не напразно НАТО бяха вкопали по границата ЯМФ / ядрено-минни фугаси / . Само така можеха да спрат лавината от съветски танкове. Уникалността на Т-14 е повече за вътрешна консумация. Антитанк средствата толкава се развиха, че ватенките в бронираната капсула няма да разберат как са си останали толкова красиви, но умрели. А "Икем" демонстнрира знтание за това какви танкове се произвеждат в различните страни но не знае, че всеки с по нещо превъзхожда руския масов Т-90. Колкото до това, че никой н
  • 71 без аналог

    7 7 Отговор

    До коментар #64 от "Петър":

    всъщност Джавелин е създаден точно да се бори с танкове с развита динамична защита като Т-90 и по всичко личи че се справя добре, предишните щайги са си чудесни клиенти на ТОУ . Който и каквото да говори , към момента в света не съществува танк , който да е 100% защитен дори и от РПГ 7 . Мога да ви припомня случая от Ирак , когато Абрамс беше изведен от строя след сучаен откос от 20 мм оръдие на движещият се след него Брадли . Относно Армата - според Путин от 2012-та , през 2019-та Русия трябвашеда има над 1000 серийни танка , днес се оказва че всъщност няма нито един , а машините от червения площад дори не са изпитани . Като цяло конепцията е сполучлива и в нея няма нищо ново , но Х-образният двигател е наследник на съветска разработка от 60-те , която пък е наследник на немска такава ,152 мм оръдие по всичко изглежда ще отпадне , а новите снаряди за 125 мм оръдие и новият автомат за презареждане се изпитват . Изобщо никой не може да каже нищо за банални неща като трансмисия и двигател , да не говорим за супер-пупер екстри като радари с АФАР и система за самозащита , а Русия не успя да произведе сама дори системата за управление на огъня за Т-72Б3 .

    Коментиран от #73

  • 72 Култура ми Янко

    4 11 Отговор
    Армата няма да бъде пуснат в производство никога. Всичките му по иновативни технологии като лазерен прицел , прибори за нощно виждане, активната защита Афганит са свързани с внос на компоненти от Запада. А без тях Армата е нищо, той е един Т 72 модифициран. Без тях той е много посредствен танк.

    Коментиран от #80

  • 73 ****

    10 8 Отговор

    До коментар #71 от "без аналог":

    Нали краварите продадоха джавелини на Украйна,и какво стана,не могат да стрелят.

    Коментиран от #78, #79

  • 74 Sturmgewehr stg 44

    0 7 Отговор

    До коментар #67 от "****":

    Тебе обаче редовно те избива на хомо отношения, според психолозите подсъзнателно си латентен амбриаж! Бягай да те ощастливи чичко Шеломович, но той си пада по меко казано ..... малолетни момчета!

    Коментиран от #75, #76

  • 75 ****

    4 1 Отговор

    До коментар #74 от "Sturmgewehr stg 44":

    А ти как разбра,да не съдиш по себеси ?Защото такива като тебе,първи ги надушват.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Роко

    3 12 Отговор

    До коментар #64 от "Петър":

    Нещо си в голяма грешка на последното състезание индусите участваха с Т-90 който взе, че се скапа фатално (на индийския Т-90 му гръмна двигателя, а не някакъв неназован китайски танк). Това беше една от причините договора за Т-90 да бъде предоговорен (кво да се прави когато те хванат, че продаваш боклук се опитваш да го пробуташ на каквато и да е цена, произвел си го вече и ако не се разплатил с доставчиците ще стане лошо туко виж си поиска да му върнат Сибир). Колкото до "Джавелин" и въпросното чудо Т-90 пак не си в час. Джавелин е създаден точно да унищожава съвременни танкове. Но ако черпиш информация от телекабел Звезда нищо чудно, че си нямаш идея от това за което става дума.

    Коментиран от #81

  • 78 Роко

    3 10 Отговор

    До коментар #73 от "****":

    Е ще видим когато започне руското настъпление само после да не се окаже, че има същия проблем като с артилерията на донбаските терористи (бързо се научиха да не я използват, изкарат я на позиция и бам през муцуната и поредната порция алуминиеви съндъци заминават за матушката).

    Коментиран от #95

  • 79 Без аналог!!!

    8 9 Отговор

    До коментар #73 от "****":

    и кой ти каза че украинските Джавелин не могат да стрелят ? Украйна произвежда напълно адекватна своя противотанкова система . Доставените от САЩ джавелини са единственно с цел да се въздържа Русия от използване на най-модерните си танкове , ако все пак нещата загрубеят до толкова , че руснаците да прибегнат до толкова очевидно нахлуване в чужда страна

    Коментиран от #85

  • 80 Петър

    11 4 Отговор

    До коментар #72 от "Култура ми Янко":

    Бронята Авганит на Т-14,е нещо което до сега никъде,и никой не беше споменавал. Много ми е чудно как така според теб компонентите са били внос при условие че 80% от ТТ данни на танка са секретни,в това число и състава на Авганита..? Айде като пишем,поне да не си измисляме и да не се заблуждаваме,а.? А кой журналист,кога е казал че танка ще е на въоръжение,това го оставям без коментар. Има журналистическа етика,и който не я спазва си носи последствията.

    Коментиран от #86

  • 81 Петър

    10 4 Отговор

    До коментар #77 от "Роко":

    Не,нищо такова не се е случило..! Телеканал „Звезда” може би е интересна за теб щом го споменаваш. За мен е по-интересно какво е мнението на западните оръжейни експерти.И по-точно не правителствините,а то е конструктивно,и обективно макар и да е обратно на „официалното”. До сега няма нито един загубен (унищожен) Т-90. Нагледен пример беше и клипа по Ал джазира,когато пуснаха ракета по Т-90 .Нито електронната му защита беше активирана,и люка му беше отворен и хората оживяха и сами излязоха. Сега кажете че Ал-джазира е като телеканал Звезда,така ще ви повярват всички :)

    Коментиран от #83, #84, #102

  • 82 танкист

    2 3 Отговор
    Палят ли ???
  • 83 Петър лъжльото

    4 11 Отговор

    До коментар #81 от "Петър":

    Я стига си лъгал ,бре Пинокио . Не един ,а и двата танка на Индия се развалиха по време на състезанието . Обаче Индия не е доволна от качеството на Т 90 още от преди това ,че прегрявал в пустинята Тар ,а също бил абсолютен мор за екипажите . И ще ги сменя с Леопард вероятно . И другото което си казал също не е вярно ,че нямало унищожен Т 90 .
    В Сирия 10 от 10 бяха унищожени за 6 месеца .

    Стига си лъгал !

    Коментиран от #98

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ****

    6 2 Отговор

    До коментар #79 от "Без аналог!!!":

    Напиши,доставените американски ракети на Украйна,не стрелят и чети.
  • 86 Култура ми Янко

    2 9 Отговор

    До коментар #80 от "Петър":

    Абе разбирко неграмотен , ти ли ще ми обясняваш какво е А ФФФФганит . Не е броня , неграмотник , а КАЗ -комплекс за активна защита . Това ,което трябва да унищожава ракетите преди да ударят танка . Да де , ама руското не работи За разлика от израелската КАЗ ,която я купиха и американците за М1 А3

    Коментиран от #99

  • 87 1944

    3 7 Отговор
    гответе влекачите, че скоро почват репетициите за парада. мухахахааааа....
  • 88 философ

    5 0 Отговор
    Много разбирачи, много нещо се е навъдило напоследък и все по въпроса за яйцето или кокошката. Я, като толкова ги разбирате да ви видим - яйцето или кокошката?
  • 89 путя

    3 3 Отговор
    Всеки ден виждам,работя с руски танкове.Всеки по нов е по труден за обслужване и по - лошо качество.Даже и трактори се учиха да правят от САЩ.Идиоти.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Гост

    5 1 Отговор
    Ма големи спецове по руска и американска техника има тука...само се чудя като са толкова спецове що не идат да давт акъл и на руснаците и на американците какво и как да произвеждат
  • 92 Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "русофилска подлога":

    Точно с Финландия е глупаво да се сравнява! Веднага пояснявам защо! Самият Виктор Резун (онзи, който избяга в Обединеното кралство) говори в една от своите книги приблизително следното:
    - почти полярна зима с половин и повече метри сняг;
    - температура около -30 по Целзий;
    - войската е без топли облекла, пръстите замръзват;
    - видимостта е ограничена до няколко метра;
    - навсякъде мини, прегради, бодлива тел и фортификационни заграждения;
    - финландците са на смени и на всеки няколко часа в дълбоките бункери пият чай, топла супа, спят на топло и т.н. Съветските войници са на студа без топло облекло и укрития, запалиш огън и финландският снайперист те прострелва...
    Интересно е, коя съвременна армия ще се справи по-добре от онази кадрова съветска армия?! Ще воюват ли по-успешно американците при подобни условия или ще се наложи тактически ядрен удар, за да се ограничат жертвите сред собствените войски? Абе, изполвайте ги тези мозъци по предназначение, не да с...рете с тях...
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Наистина..

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "русофилска подлога":

    Верно си Подлога ама Финландска.."Я кажи нещо за руско-финландската война ,защото-мащото то.. това разби'ш ли било най-голямото военно унижение".Отиди поживей малко 3-4 годинки там, като мен,да видиш, как се диша въздуха на -26..-28 градуса с тамошната влажност и тогава ,ще питаш някое смислено въпросче! Фините уважават Руснаците.И двете нации имат много добро огнестрелно оръжие а и са северни нации,като Фините имат Само един единствен кадърен генерал пълководец,за разлика от Руснаците...ко' да обяснява човек, на такова, като теб Заблудено ...
  • 95 роко-Хохол

    3 5 Отговор

    До коментар #78 от "Роко":

    ...."само после да не се окаже, че има същия проблем като с артилерията на донбаските терористи (бързо се научиха да не я използват, изкарат я на позиция и бам през муцуната и поредната порция алуминиеви съндъци"
    ....В Голяма си Заблуда Чоджум!
    ..Първо Донбаските Опълченци -Войводи ( а не терористи -както ти се иска да бъдат) Разполагат САУ-та, Думкат целия магазин на залп по Зурлите на хохолите пратени от киев,където е Върхушката от бандеровски терористи и се местят Веднага.Обикновено са няколко машини, а инфото с координатите ги получават от другите по ЗАС!Но тия неща няма как да ги знае някой Кухар..дето зяпа по цял ден псевдо украинска дезинформация!

    Коментиран от #103

  • 96 лош от НАТО

    2 0 Отговор
    срещу лазарните оръдия на щатите нямат никакъв шанс изпарява ги за секунди
  • 97 Геро

    1 0 Отговор
    Направете Москвич!
    Танкове е ясно че правите
  • 98 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Петър лъжльото":

    Ха...не знам кой е лъжльо ама като гледам колко ти харесва ника ми,че го и ползваш...ми е ясно колко си „компетентен” Удобно е да се драскат глупости зад чужд ник,и скрит зад неизвестността знам...ама мислещите хора лесно разбират на кой да вярват и какво да проверят.
  • 99 Петър

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "Култура ми Янко":

    Брей....много умно нещо каза..ха..ха..а функцията на това „умното” дето си го научил влиза в състава на бронята на танка.И за разлика от еднокомпонентната броня на М1Абрамс, при Т-14 е много по-различна.Лесно е да си дървен филосов,нали...културен..?
  • 100 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Хой":

    Не приятелю не е тестван Т-14 си остава тестов модел и такъв ще е още дълго кво да се прави денги и технологии нет (всеки кадърен руснак хваща чемодана и отива в загниващия запад просто там не плащат с тоалетна хартия). Точно затова се получават издънките като спрялия танк насред парада или супер-бупер ракетата "Булава" която се оказа точно копие на пенсионираната хамериканска ракета "Посейдон" или супер-бупер самольота Су-57 който е стелт ама не съвсем няма стелт двигател и свети като коледна елха на радарите. Иначе на приказки всичко е розово.
  • 101 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Жуков":

    Пишеш глупости пич. Да Т-34 е най - добрия танк за времето си, Т-55 е приличен танк горе-долу става, но Т-64 е пълно говно и това го казват самите руснаци, Т-72 също е добър танк при него впечатлява пробега 12 000 км и количествата в които е произведен, следващите Т-80,90 си остават екзотика в руската армия са пренебрежимо малко (кво да се прави денги нет. Т-14 Армата когато го пуснат сериино след 10-20 години (оптимистична прогноза) ще видим за какво иде реч (немците и китайците още миналата година пуснаха в производство танкове които според специалистите превъзхождат Т-14). А сега за приложението на танка в съвременната война. Танка е отживелица от миналото както кавалерията през ВСВ може да се ползва в определени ситуации, но като цяло е безмислено силата на танка е настъпление в участък от фронта където стоманената лавина да помете противника, това е било приложимо преди появата на системите за залпов огън и хеликоптерите които могат да превърнат за минути цялата стоманена лавина в скрап (да не говорим, че всеки киртак с противотанково оръжие може да го унищожи (по темата имаше едно много хубаво руско филмче за атаката на руска танкова дивизия в Грозни резултата беше впечатляващ). Това е причината никой след 1980 година да не произвежда големи количества танкове. Скъпи и без кой знае каква полза от тях.

    Коментиран от #107

  • 102 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Петър":

    Какво разбираш под западни експерти? Да не е онзи американски парцал Нешънъл нещо си там дето освен да пише хвалебствени оди за старото руско оръжие друго не прави (между другото парцала е собственост на руснак). Чети приятелю има достатъчно много информация (ако знаеш руски разбира се). Колкото до Т-90 има унищожени танкове в Сирия, а това, че в един случай защитата се е задействала не значи,че действа винаги. От въпросния репортаж се вижда, че танка бива улучен от противотанков снаряд (никъде не се споменава Джавелин освен в руските и българските варианти на клипа е само в заглавието, но и това стига някои хора да се подмокрят от щастие) като се има предвид, че фракциите в Сирия са въоръжени изключително с руско оръжие най - вероятно и ракетата е руска. Но ако ще си говорим за ефективността на техниката по това колко е унищожила или е била унищожена то тогава си заслужава да споменем и ЗРК комплексите С-400 и Панцир1 за които се твърди,че били безаналогови (вярно си е толкова лоша резултатност не показвала нито един ЗРК в светс) първия никога в историята си не се е задейставал, а втория има само един документиран случай когато е унищожил вражески обект и то с таран 😁😀😁
  • 103 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "роко-Хохол":

    И така ли било леле и аз да незнам. Нещо си объркал годината братче така беше през 2014 и 2015 донякъде и през 2016 година, от тогава укрите понаучиха някой неща примерно как да намират и унищожават САУ още преди да са стреляли. Е ти може би си представяш стрелбата на САУ по следния начин върви САУ-то по пътя и решава да стреля и готово само че САУ не танк на него му трябва време за подготовка за стрелба (наистина след изстрел може сравнително бързо да напусне позицията и за това да стреляш по него след като е стреляло е леко безмислено), а това отнема време което позволява да бъде засечено и унищожено. А и с със САУ не може да стреля всеки идиот за това хората учат години. Но това глупака който вярва, че терористите са опълченци е трудно да го схване виждал е САУ само на картинка.
  • 104 факт

    1 0 Отговор
    дали ще го посрещнем някой ден на жълтите павета?
  • 105 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    РУСНАЦИТЕ СА ПРАВИ - ТЕРИТОРИЯ СЕ ЗАВЗЕМА С ТАНКОВЕ И ПЕХОТА НЕ СЪС САМОЛЕТОНОСАЧИ !!! НО ЗА ИНФОРМАЦИЯ НА " ЗАВЛАДЕТЕЛИТЕ " -ТЕРИТОРИЯТА Е НА ТЕЗИ ,КОИТО ЖИВЕЯТ НА НЕЯ И ТАМ СЕ РАЗМНОЖАВАТ !!! МОЖЕШ ДА ЗАВЛАДЯВАШ -ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНАТ ДА УБИВАТ ДЕЦАТА ТИ -ДОРИ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ !!!!!

    Коментиран от #106

  • 106 СТАРОТО

    2 1 Отговор

    До коментар #105 от "ПЕНКО":

    това не е ,ли онзи руски танк ,който закъса на Червения площад и пияндетата се мъчиха цели три часа да го разкарат този резил от площада ??? хахахаха
  • 107 Симо

    2 0 Отговор

    До коментар #101 от "Роко":

    Пич ако нещо не разбираш нещо по добре не пиши. В момента има вече произведени 100 бр. Т-14 Армата със 125 мм оръдие, сега се подготвя модел с 152 мм. В момента се произвеждат 100 бр. Т-15 Барберис с 57 мм оръдие и Терминатор -3 с 2 х 57 мм и 150 бр. САО Коалиция . Всички са на платформа Армата. Т-90 С и Т-90 СМ са само за експорт. За руската армия се произвежда Т-90 М . В момента в рус. Армия имат около 1000 бр. Т-90.
    Общо в армията на Русия на западното направление имат 24 000 танка , а НАТО - 1110 бр.
  • 108 Хаджи хаджи Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "комунист идиот":

    Отиде в НПО-тата брат! Започни от БХК и сам си ги изброява нататък! От там се управлява родината и от една шайка в правителството и парламента!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания