Last news in Fakti

31 Декември, 2018 18:33 34 275 24

Ирак удари Сирия

  • ирак-
  • сирия-
  • ислямска държава-
  • башар асад-
  • дейр аз зур

Самолети нанесоха въздушен удар срещу лидери на "Ислямска държава"

Ирак удари Сирия - 1
Снимка: Shutterstock

Иракски военни самолети нанесоха въздушен удар срещу събрание на лидери на "Ислямска държава" (ИД) близо до Дейр аз Зур в Сирия, като унищожиха сградата, където са се срещали терористите, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на иракската армия, в което не се дават повече подробности за атакуваните екстремисти.

В изявлението се съобщава, че самолети Ф-16 са извършили атака в близост до село Ал Суса в Източна Сирия, в момент когато "30 лидери на групировката са се срещали в сградата.

Въздушният удар става ден след като иракското правителство намекна за по-голямо ангажиране на въоръжените си сили в Сирия, съвпадащо с началото на изтеглянето на американските войски от размирната страна. Ирак се опасява, че екстремистите от ИД в Сирия ще се опитат да пресекат границата. Багдад нанесе няколко въздушни удара на сирийска територия с одобрението на президента на Сирия Башар Асад.

Иракската армия и шиитски милиции засилиха присъствието си на границата през последните месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    104 8 Отговор
    Браво да се ИЗБИЯТ ДО КРАК ТАРАМБУКИТЕ!!!

    Коментиран от #2

  • 2 благо

    19 63 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    КАТО ТЕБЕ!!!
  • 3 тяхна си работа

    54 6 Отговор
    Зарежете ги тарамбуките,те просто си правят новогодишна заря.А наздраве!
  • 4 НКВД

    68 23 Отговор
    Иркската армия обстревасблагословията на Асад законния президент на Сирия! Не като някои заоадни хиени които пиратсват там! Ударите ще са по лакеите на сорос кюрдите които сега се чудят къде да се скрият!

    Коментиран от #5, #11

  • 5 goni

    12 33 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    Не харесвам никак политиката на Ердоган, но с едно съм съгласен с него! " Кюрдите си имат държава.Нарича се Турция!"

    Коментиран от #10

  • 6 СърПичук

    16 35 Отговор
    Обичам моментите, когато червените ибрикчии остават без опорни точки 😀!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Гуджо

    26 9 Отговор

    До коментар #6 от "СърПичук":

    На тебе мъзгата ти е отзат отпреде гюдерия.
  • 8 Хахахаха

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "СърПичук":

    На работа ли си?
  • 9 мислещ

    75 1 Отговор
    Не Ирак удари Сирия, а Ирак нанесе удар по ИДИЛ в Сирия!!! Не преиначавайте . Писането на заглавия не Ви е от силните страни.
  • 10 мислещ

    35 2 Отговор

    До коментар #5 от "goni":

    Те и циганите си имат държава-Индия, логика;)
  • 11 Путинофилче

    10 46 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    Отвотко,ти прочете ли с какви самолети са направени ударите.
    Ф-16 дето ревнахте всички против тях.
    Грипените стават само за снимки.

    Коментиран от #12

  • 12 Американофилче

    30 2 Отговор

    До коментар #11 от "Путинофилче":

    За талибаните и Месершмит от ВСВ им стига
  • 13 123

    25 1 Отговор
    След 10г. и тука е Индия...
  • 14 Бат Мишо

    40 15 Отговор
    До Путинофилче
    Моеш ли смисленно да ми обясниш КОГО ЩЕ УДАРИШ с 10 самолета КО ЩЕ Ф 5834 да са че искаш да изхарчиш милярди колкот да съ довърши АЕЦ ....Ади кът 1 смешшник на гербераска хранилка МИ ОБЯСНИ ама бавно и простичко - Сърбия ли , Гърция ли , Румъния ли Турция ли ИЛИ Русия ще удариш с 10 самолета И ПОСЛЕ ЗНАЕШ ЛИ СИЧКИТЕ ГОРЕ ИЗБРОЕНИ ЧЕ ЩЕ НИ .УКАТ УМРЕЛИ имайки СТОТИЦИ САМОЛЕТИ и действащи армии .....И не ми казвай че визираш военни действия срещу Македония щот ща пратя в кочинта да спиш при прасето герберас продажен ....40 год бангии НЕПОТРЕБНИ СРЕЩУ НИКОГО , с летателен състав необучен на тях и с оръжие което не можем да закачим на нищо НЕ рускодет ша ги плащат и внуците ми ...А ТЕ НЯМА ДА ГИ ПЛАЩАТ и ще ми избягат в чужбина БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС....

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Бат Мишо

    34 7 Отговор
    Ако искахте да купите НАЙ ЕВТИНИЯ най пригодимия и най боеспособния самолет И НАЙ ДОБРАТА СДЕЛКА от всякъде - няма да обяснявам тук що- Щяхте да купите с тея СЪЩИТЕ пари 30 бр Гуан джин ,Зли духа или J20 - които 30 бр могат да извършат задачи колкото 70 Ефки - самолети 5 то към 6 то поколение които са РУСКИ БЕЗ ДА СА РУСКИ- т е пилотите механиците , съоръженията и боеприпасите ти са пригодени за тях А КИТАЙ Е ТУРБО ПЕРСПЕКТИВЕН СЪЮЗНИК срещу който никой -НИ НАТО НИ РУСИЯ няма да скочи защото кантара отива моменталик на такостуту И НЕОБРАТИМО в противоположната страна....Злия е с качества които ИЗПРАВЯТ КОСИТЕ И НА САЩисаните и на Рашките - ма вас гербрасите не ви грее какъв е самолета а ЛАПАЧКАТА ОТ КОМИСИОННАТА и имотчетата в САЩ който ще ви бутнат за да продадете и внуците ми да плащат СКРАП
  • 16 Ддфф

    8 14 Отговор

    До коментар #14 от "Бат Мишо":

    Бази, това на нова година да пишеш злобни коментари в някакъв сайт... Пич имай живот някакъв.,моля те. Бази скапаняка.... Иначе, всичко добро до всички за новата година.

    Коментиран от #18

  • 17 гмо

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бат Мишо":

    Браво МИШО.перфектен анализ.БРАВО
  • 18 Булгаристан

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ддфф":

    Ти не си по-различен!
  • 19 Батко

    8 0 Отговор
    Иракската авиация , с одобрението на Башар Асад , е честитила НГ на лидерите от ИД
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Коалиция

    6 0 Отговор
    Ехее че кога Ирак се съвзеха от войната, кога започнаха сами да правят военни операции...
  • 22 Servan

    0 0 Отговор
    Просто, не мислиш ли, че покрай воените действия/воини/ харчиш по скъпо гориво. При мирно време не е така????
  • 23 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ОТ КЪДЕ ИРАК ИМА ТАКИВА САМОЛЕТИ ??? ПОСЛЕДНИТЕ САДДАМ ГИ "СКРИ" В ИРАН ПРИ АТАКАТА НА "ГРЕЙТ НАТЮ" / ИМАШЕ ФРЕНСКИ И РУСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ-БОМБАРИ ОКОЛО 20 /. СЕГА ИРАКСИ ПИЛОТИ БОМБЯТ С "УМНИ РАКЕТИ" !!! НА БЪЛГАРСКИ Е :"ПОСМАЛИ МАНГО"!!!
  • 24 Фон Дьо

    1 0 Отговор
    хахаха,САЩ се изтеглиха от Сирия,а за Нова Година Ирак сурвакаха ИДИЛ с Ф-16,ко ши каиш...!!??Явно е кой не иска в региона да има постоянно напрежение..Хамериканчетата се оказаха доста миролюбиви...Соросоидни Джендърчета...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания