Last news in Fakti

1 Януари, 2019 17:15 3 363 15

Москва намали митата за руския петрол

  • русия-
  • петрол-
  • нефт

Експортното мито спада до 89 долара за тон

Москва намали митата за руския петрол - 1
Снимка: Shutterstock

Експортното мито за руския петрол се намалява от днес с 46,1 долара и става 89 долара за тон, съобщи финансовото министерство, цитирано от ТАСС.

Досега експортното мито за петрола бе 135,1 долара за тон.

Средната цена на петрола сорт Юралс (Urals) за мониторинговия период от 15 ноември до 14 декември 2018 г. е била 60,47 долара за барел или 441,4 долара за тон спрямо 73,39 и 535,8 долара през предходния период.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копи

    17 7 Отговор
    ДЕМОКРАТИЧНИ ИГРИ

    Новият световен ред – „суперкапитализъм и комунизъм в една и съща шатра“ Една от целите на илюминатите-комунисти, предвождани от Ротшилд, е постигната. Стопяването на средната класа е факт навсякъде по света. Чрез собственото си свръхбогатство и непрестанното причиняване на разорения и бедност сред мнозинството, Братството придобива много власт, абсолютна власт.

    Коментиран от #2

  • 2 Бай хой

    11 10 Отговор

    До коментар #1 от "копи":

    Дъра бъра два чадъра. Нещо като аритметиката на толю.
  • 3 стоян

    15 3 Отговор
    Това означава че в руската хазна ще влизат по малко пари от данъци -доста по малко

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 логично е

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "стоян":

    че могат да си го позволят,но пък ще увеличат износа.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 стоян

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "логично е":

    Затова 1 евро 80 рубли =И ако не го намалят митото при тези цени на петрола добивните компании ще фалират
  • 7 1944

    4 5 Отговор
    как да не гладуваш с кеф, като знаеш какви хиперзвукови анимационни ракети имаш.
  • 8 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "логично е":

    Ще увеличат , ама друг път !!! Цената на борсата си е една , както и цената на износителите и тя си е същата , тоест срината с 40% за последните 2-3 месеца !!! Само за месец ти казват че е паднала с 15 долара и то тия 60 долара последните са отдавна мечта само ,уралса поне от месец е ПОД 50 долара !!! И ако не им намалят митото , всичките ще фалират и ще спрат да изнасят !! Та ша увеличат износа ама само в русофилските празни кратуни , а иначе глаааааад ,и още по-голям предстои !!!!

    Коментиран от #9

  • 9 финанненасит

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    При положение, че си консумирал 100 единици, за да произведеш 110 единици стока еквивалент е пълен абсурд да мислиш, че можеш да очакваш драстично показване на суровината на 110единици, за да произведеш пак същото.Т.е от тази мярка още повече ще се намалят приходите...руска му работа

    Коментиран от #11

  • 10 американски барел

    3 2 Отговор
    А цената на американския лек суров с доставка февруари е 45$, брента е към 52$, гати евтинията 60$руския разреден петрол
  • 11 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "финанненасит":

    Естествено , че ще са намалят приходите и то много , но друг вариант просто няма !!! Другия вариант е фалит на износителите и НИКАКВИ приходи , да не мислиш , че в Кремъл от кеф са го направили ? И по-лошото е ,че въобще не се знае дали това намаление ще е достатъчно , може след месец да се наложи още толкова да го свалят , като паднат цените с още десетина долара и толкова мито няма да могат да плащат износителите !!! Недей да вярваш на русофилските глупости за "евтиния" руски петрол , това са митове отпреди 30-40 години , в момента себестойността на руснаците е 37-40 долара за барел , а за арктическите и над 80 за по-новите ! Една година цена под 50-55 долара и Раша ще се върне в 90 година , когато се биеха за хляб пред магазините !!!

    Коментиран от #12

  • 12 Готин ама не съвсем

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Абе, стига сте писали простотии!
    Русия е най-големият производител на зърнени култури в света. И го залива с производството си! За какъв глад говорите? Това да не ви е ФАЩ където фермерите намалиха засетите площи с 15%, щото Русия ги цака на международните пазари!

    Коментиран от #13

  • 13 до не готин

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Готин ама не съвсем":

    ти правиш ли разлика от жито за фураж и пшеница за хляб блед
  • 14 Готин за малко

    1 2 Отговор
    Готин и по време на голодомора Русия е износител на жито, но милиони измряха от глад.
  • 15 Иван

    3 0 Отговор
    Да видим Златев сега с колко ще намали цената.Логично е да има реципрочност но надали ще стане.Кога ще започнат да плащат данък печалба а не да изнасят парите през разни офшорки в Швейцария и другаде благодарение на всички досега властимащи??????
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания