1 Януари, 2019 16:50 38 064 8

Анкара: Трупът на Хашоги е на дъното на...

  • джамал хашоги-
  • саудитска арабия-
  • турция-
  • истанбул

Липсващото тяло на журналиста се намира в кладенеца в двора на саудитския консул в Истанбул

Анкара: Трупът на Хашоги е на дъното на... - 1
Снимка: BGNES/EPA

Всички доказателства, събрани от Турция, сочат, че липсващото тяло на журналиста Джамал Хашоги се намира в кладенеца на градината на къщата на саудитския консул, след като внимателно е поставено там, пише в книга посветена на убийството на саудитския журналист и започналото разследване, пише англоезичното издание на в. Hurriyet.

След многократното отричане на убийството и под международен натиск Саудитска Арабия най-накрая задържа 18 души, но въпросите за местонахождението на тялото на Хашоги остават без отговор.

Според авторите на книгата "всички доказателства сочат към кладенеца в дома на саудитския консул" в Истанбул. "Турските власти смятат, че тялото е в кладенеца, но може да бъде и на друго място в резиденцията", пише в книгата.

Саудитска Арабия разреши на турски служители да вземат проба от водата в кладенеца, което не доведе до резултати, но Рияд настоятелно отрече исканията на Анкара да бъде изпразнен кладенеца и да извърши претърсване в него.

„Тялото можеше да бъде поставено вътре в кладенеца, след като бъде изолирано от водата. Например, може да е поставено в пластмасова торба. Ако е така, все още съществува голяма вероятност тялото да е в кладенеца ”, обяснява един от авторите, като отбелязва, че Турция не е в състояние да извърши претърсване на консулската резиденция поради дипломатическия имунитет, произтичащ от Виенската конвенция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердогана

    55 3 Отговор
    Как "дългогодишно отричане", че убийството стана преди броени месеци......
  • 2 Kcaniba

    27 4 Отговор
    Людоедите са си людоеди!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Салам Алеко

    15 14 Отговор
    Не може тялото да е в кладенеца! Връзваш лост с въже отпред заварени остри железа! Връзваш въже, вдигаш и пускаш, 30 пъти! След 3 дена взимаш проба! Щом аз се сетих, значи турските служби са пробвали! А още по лесно, спускат водолаз с бутилка, след 10 м резултата е налице!
  • 5 Хайл

    30 32 Отговор
    Що ни занимават с тоя хашоги,нещо да е допринесъл за България?
  • 6 Мандрагорий

    19 16 Отговор
    Категорична констатация:"Турските власти смятат, че тялото е в кладенеца, но може да бъде и на друго място в резиденцията".... Турска му работа!

    Коментиран от #8

  • 7 Ами

    24 3 Отговор
    Ами щом Саудитска Арабия е братска страна на САЩ, това по само себе си автоматично означава, че е братска и на нас, та затова ни занимават със случая!
  • 8 Бачо Киро

    15 8 Отговор

    До коментар #6 от "Мандрагорий":

    Аз винаги познавам времето - може да вали, но може и да не вали... Турците работят по същата индианска система...
Новини по държави: