2 Януари, 2019 11:11 5 969 9

Лондон: Това е исторически момент! Въвеждаме нова имиграционна система

  • великобритания-
  • мигранти-
  • тереза мей-
  • брекзит

Според премиера Мей 2018 г. ще влезе в историята на Великобритания като време на рекордно ниски нива на безработица и бедност

Лондон: Това е исторически момент! Въвеждаме нова имиграционна система - 1
Снимка: Shutterstock

Обединеното кралство ще отвори нова глава от историята си във връзка с предстоящото оттегляне от Европейския съюз, заяви британският премиер Тереза Мей в новогодишна реч.

"Новата година е моментът да гледаме напред, а през 2019 г. Обединеното кралство ще отвори нова глава", подчертава Мeй, цитирана от "Фокус".

В изказването си премиерът не пропусна да защити споразумението с ЕС, което беше критикувано от нейните съпартийци и опоненти и което скоро ще бъдат представено за разглеждане от Камарата на общините. Мей също така отбеляза, че този документ отразява стремежите на британците, заявени на националния референдум през 2016 г. за прекратяване на членството в ЕС.

"Споразумението за Брекзит, на което се съгласих, изпълнява волята на британския народ, изразена по време на гласуването, а парламентаристите ще трябва да вземат важно решение през следващите няколко седмици. Ако Парламентът подкрепи споразумението, Обединеното кралство ще може да преодолее кризата", продължи премиерът.

Тя обеща, че парламентарната подкрепа за споразумението ще позволи на правителството да съсредоточи енергията си върху укрепването на националната икономика и отварянето за нови пазари за британските компании. Мей добави, че това ще създаде нови работни места и нови бизнес възможности, ще ускори строителството на нови жилища, за да се доближи до постигането на целта да се осигури на всяко семейство собствен дом или апартамент, да постигнат рекордни инвестиции в сектора на здравеопазването и да се трансформира в посока на по-голяма достъпност образователната система.

"Ще въведем нова имиграционна система, основана на уменията, за да заменим свободата на движение (на работещите в ЕС)", обеща британският премиер, припомняйки основната цел на поддръжниците на Брекзит - защита на националния пазар на труда от неконтролиран приток на работна ръка от страни от ЕС.

В същото време Мей призна, че "референдумът за 2016 г. обостря различията" в британското общество, причинен от напълно различна визия за по-нататъшните отношения на страната с континентална Европа.

"2019 година може да е периодът, през който ще оставим настрана нашите различия и заедно напредваме към силни нови отношения с нашите европейски съседи и с външния свят като страна, фокусирана върху световните търговски отношения", каза тя.

Според премиера 2018 г. ще влезе в историята на Великобритания като време на рекордно ниски нива на безработица и бедност, както и първия многогодишен период, в който публичният дълг е намалял.

"Тази година Обединеното кралство е постигнало много. Заетостта е на рекордно високо ниво, първият устойчив спад в нашия дълг започна в рамките на живота на цяло поколение, а броят на хората, живеещи в абсолютна бедност, е рекордно нисък", каза още Мей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    22 10 Отговор
    Вън от ЕС долни и мързеливи инглези.

    Коментиран от #4

  • 2 боцмана

    32 3 Отговор
    Вкарвайте Пакита и Индийци и след стотина години вместо крал , ще имате раджа.

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Комодев

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "боцмана":

    Ако Бойко догорови с Мей да им прати нашите Пакита за работна ръка ще си осигури вечен мандат
  • 4 ингилиз

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    аууу ,колко страшно!Сега баба ти няма да чисти нашите кенефи!

    Коментиран от #6

  • 5 Тереза Змей

    1 1 Отговор
    Рептили .....
  • 6 Алооо,

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "ингилиз":

    ...църул смотан. Ти да не си внук на кралицата? Да тайва у аспуа. Продажник
  • 7 Хмм

    7 2 Отговор
    След прочетените коментари усещам завист🙂махайте се!!! Продажници!!! Баби!!! Кенефи и др. Аз обичам България но се налага да живея и работя в Англия както много други по целия свят. Защо? На това защо има хиляди отговори... Един от тях е: Да поддържаме едва кретащата икономика и управленска система на България че да може разни "псевдо Патриоти и националисти да не умрат от глад" на калпавите зависливи несретници претендиращи да бъдат такива това им е извинението да стоят там и само да плюят по трудещите се по света... Сигурен съм че държавата ни има по голяма полза от такива като нас работещите по света .. Наливащи пари в Българската икономика по един или друг начин. Лека вечер на патриотите драскачи.

    Коментиран от #9

  • 8 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "боцмана":

    Почнало се е вече .Освен кметът на Лондон и министърът на вътрешните работи е пакистанец.
  • 9 Румяна Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хмм":

    Много от четящите тук сме работили в чужбина,лошо няма.Тази избрана от нас съдба си е имала или има своите плюсове и минуси.Завист към Вас,особено ако берете ягоди не мога да изпитвам,въпреки че това е честен труд.Всеки,който не го мързи и поназнайва някой от европейските езици може да се пробва,не сте някаква специална категория хора ,на които да се завижда.
Новини по държави: