3 Януари, 2019 13:26 3 954 25

Арестуваха лидера на "жълтите жилетки"

  • франция-
  • жълти жилетки-
  • еманюел макрон-
  • протест-
  • ерик друе

Ерик Друе е в предварителния арест за организиране на демонстрация без разрешение

Арестуваха лидера на "жълтите жилетки" - 1
Снимка: BGNES/EPA

Тридесетгодишният Ерик Друе, който се наложи като един от лидерите на френското движение на "жълтите жилетки", е бил задържан снощи близо до парижкия булевард "Шанз-Елизе" и е в предварителния арест за "организиране на демонстрация без предварително разрешение". Това съобщи в. "Фигаро" като се позова на парижката прокуратура.

Според полицейски източник водачът на "жълтите жилетки" е бил задържан на път към Шанз-Елизе, където бил призовал свои симпатизанти да се съберат.

По-рано вчера следобед Друе, който е шофьор на камион, родом от Мелюн в департамента Сен е Марн, беше призовал във видеоклип във Фейсбук да се предприемат "действия" на прочутия парижки булевард. "Довечера няма да правим голяма акция, а ще раздрусаме общественото мнение. Не зная дали ще има кой да дойде с нас на Шанз-Елизе. Всички ще отидем там без жилетки", каза Друе.

Към 19 ч. снощи няколко десетки души се събраха пред закусвалня на Шанз-Елизе, близо до Триумфалната арка, и очакваха Друе, съобщи "Фигаро", като цитира Франс прес, че привържениците му са били без жилетки.

Парижката префектура съобщи, че освен Друе са били задържани и други "жълти жилетки" за установяване на самоличността им.

На 22 декември Друе беше задържан за организиране на демонстрация на "жълтите жилетки" и по-късно беше поставен в предварителен арест за "носене на забранено оръжие" - палка, и за "участие в група, която планирала извършване на насилие и вандализъм". Тогава Друе беше поставен под полицейски надзор и му беше забранено да носи оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МакАрон

    29 27 Отговор
    Ами да, ще го арестуват, той какво си мисли, че като е демокрация ще може да мъти водата на тези които сме се докопали до властта. Ааайде в Бастилията !!

    Коментиран от #18

  • 2 Трънчев

    13 2 Отговор
    Защо на сигнално-зелени жилетки им викат жълти?! Защото е модерно? Защото искат насилствено да сменят името на цвета? Нещо друго?

    Коментиран от #15

  • 3 Бай хой

    32 5 Отговор
    А нали е бил без желта джилетка. Почему твърдите че е задържана желта джилетка. Почему западналите медии не ревнаха в един глас свобода за друе? Може би защото не е задържан на красния площад? Или неразрешените демонстрации се подкрепят само ако са в Русия?

    Коментиран от #4, #17

  • 4 наблюдател

    8 27 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Навални в руската кочина лежа два месеца само за опит за провеждане на протести, бе путлерист! Или си забравил как призоваваше направо да го пратят при Немцов?

    Коментиран от #19

  • 5 Иванов

    5 22 Отговор
    Макарон превърна Франция в типично тиранство след срещата си с Путин. Явно е получил указания как да се справи с противниците си по кагебистки обичай.
    SHERSHE TA GRAND- MERE! Търсете баба си!
  • 6 аршинолог

    29 2 Отговор
    Да де, ама като арестуват оня руския соросоид, навални, за неразрешени протести, тогава Путин е "диктатор".

    Коментиран от #9

  • 7 4oko

    23 0 Отговор
    Да вземем да го отвлечем в БГ!
    Заради такива като него заплатите във Франция скочиха ,а акциза за горивото падна!
    Той е национален герой борещ се против Модерното робство.
    В БГ още чакаме бележките от безиностанциите и в очичките ни гледа ДЕКЕВР и вдига вода и газ...
  • 8 Японеца

    16 0 Отговор
    Да очакваме ли нови бунтове или с ареста ще приключи всичко!
  • 9 Иво

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "аршинолог":

    Ами не е ли ?

    Коментиран от #10

  • 10 арширолог

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    Явно зависи дали мериш в инчове или в сантиметри.
  • 11 Антисоциалист

    16 1 Отговор
    Господа, "Жълтите жилетки" нямат само един водач или на чуждопелтешки "лидер". Бунтът на френските граждани срещу евроимперията е във висша степен общо-самоорганизиран през съвременните средства за свързване чрез Интернет телефонни и компютърни мрежи. Водачите - най-действен организатори са много. Бунтът продължава въпреки фашизираната зверщина на евроимперията, въпреки арестите на активисти, убийствата на случайни граждани от провокатори, насилственото поставяне на колене от жандармерията на непълнолетни уценици - деца! и използването на терористи от Ислямска държава за внушаване на страх сред гражданите. Бунтът има разширяваща се подкрепа във всички държави на евроимперията. Все-повече граждани на Европа са срещу евроимперците и зверщините им. Той е за национална независимост на народите в обединена Европа, за спиране на денационализацията на държавите (т.е е срещу унищожаване на държавите на народите), за разширено народно управление с референдуми, за прекратяване на данъчния грабеж, за спиране на имигранското нашествие и за още много необходимо на народите. Бунтът не е разрушително въстание (революция), той е с градивни цели и съзнателните европейци го подкрепят. Тъй и трябва да е!
  • 12 vvvvv

    13 1 Отговор
    Вече и да се разхождаш е забранено, щом си против властта. Ще избухне Франция. То е ясно.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПЕНКО

    7 2 Отговор
    ЧУДЕСНО ЗНАЕТЕ -ЧИЙ ВЕСТНИК Е ФИГАРО !?!? ПО СЪЩИЯ НАЧЕН "Ж.З" МОГАТ ДА "ЗАДЪРЖАТ ,КОЙТО И ДА Е ПОЛИЦЕЙСКИ ГЛАВАТАР ИЛИ МАЙКА МУ ИЛИ СЕСТРА МУ И ...КАКВО ??? ПРЕЗИДЕНТЪТ НА БАНКЕРИТЕ И "БОГАТАШИТЕ" ПАК ЩЕ ПРОКАРВА ГАДОСТТА ИМ !!!!!!!!!!!
  • 15 0190

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Трънчев":

    Според мен тук се крие разковничето!! Но господарите на света бранят тайната и не ни позволяват да разбием всички митове!
  • 16 Робеспиер

    12 2 Отговор
    Свобода за патриота антикапиталист! Новата Бастилия на Макрон баболюбеца се клати!
  • 17 Доктор Ох Боли

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    .... ха хах.... ае с Новым Годом..... ха хаха....
  • 18 Доктор Ох Боли

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "МакАрон":

    .... оххх.... тя Бастилията отдавна я нема..... ама кой да ти го каже тва а ?.... Кой.... а?..... освен Бай Хой?.... ха хах ах.....аааааааааа

    Коментиран от #21, #22

  • 19 Русофил

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "наблюдател":

    Алоууууу сороснята, по полека, че както е тръгнало да не вземе Тръмп да се изнесе и от Булгария и вие увлечени в оплюване на всичко руско да не останете по долни гащи. Да няма после ама аз не исках, ама не може. Няма Америка все да ви поддържа. Ще ви спре брантовете бай Дончо
  • 20 NikNay

    13 1 Отговор
    Хайде на бас , че не след дълго ще се изкара закон който ще приравнява протестите и демонстрациите с тероризма.
  • 21 МакАрон

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Доктор Ох Боли":

    Ех, пък и ти, разбира се, че знам, че я няма, изказването ми беше саркастично. Париж го познавам не чак толкова зле. А колкото до това кой може да ми го каже... повечето хора днес, особено по-младите, едва ли дори знаят какво е Бастилията.
  • 22 чичко Сорос

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Доктор Ох Боли":

    Лудньо, защо се правиш на доктор? Оди в градската тоалетна да се наплющиш на воля.
  • 23 Димов

    3 0 Отговор
    Проблемът е, че има лидер. Ако можеше да се измисли, как поддръжниците да следват даден план/програма, без да е нужен лидер, нямаше да може да се спре която и да е съпротива. Ако има умни хора в БГ, да го измислят това, масите няма да стават жертва на лидерите си. Ще са непобедими.
  • 24 Townboy

    5 0 Отговор
    ЕС скоро ще заприлича на Северна Корея по права на гражданите си!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: