Last news in Fakti

4 Януари, 2019 07:20 1 782 10

Тръмп отново поиска пари за стената

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • мексико-
  • стена-
  • пари-
  • президент

Демократите отказват да дадат пари за стена на границата с Мексико

Тръмп отново поиска пари за стената - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Минути, след като новия Конгрес на Съединените щати беше формиран, Доналд Тръмп отново поиска пари, за да строи стена по границата с Мексико. Президентът на Съединените щати изненадващо се появи лично на брифинг в Белия дом, който трябваше да се води от говорителката му. Тръмп обяви, че имало невероятна подкрепа на идеята му за изграждане на стена и патрулите по границата много я искали.

Вече 13 дни част от федералните служби в Съединените щати нямат финансиране заради желанието на Тръмп Конгреса да му отпусне 5 милиарда долара обществени средства за стената. Демократите отказват, което доведе до спирането на бюджета за службите. Още в първия ден, след като вчера поеха контрола над долната камара на парламента, демократите изготвиха два закона, които отменят ограниченията, наложени от Тръмп. Той се закани да им наложи вето.

"Без стена няма как да имаме сигурност по границите. Наречете я както искате, но имаме нужда от здрава преграда. Виждате какво се качва в социалните мрежи. Хиляди хора минават през границата, съобщи Нова телевизия. Може да наблюдавате с дронове, но технологиите - а аз мисля, че никой не разбира повече от тези технологии от мен - те са хубаво нещо, но няма да решат проблема, който има страната", каза американският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    7 2 Отговор
    Започва "подгряването" на електората за втори мандат..!? Пет милиарда долара за американската икономика са малка сума, но са достатъчна за да започне предизборния дебат..!? Целта е диференциация в обществото по оста демократи - консерватори. Това с технологиите е - смешно.

    Коментиран от #2

  • 2 среднощен

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Сори "..демократи - републиканци".

    Коментиран от #9

  • 3 Пеньо

    0 5 Отговор
    Зачитам правото да си оградят границата, но в предизборната си кампания рижавият клоун обеща мексиканците да платят стената, а сега иска пари от американците! Такъв го наричат лъжец!

    Коментиран от #10

  • 4 Българина

    5 1 Отговор
    Юдеите яко са стиснали сащ за чатала, всяка година сащ подаряват буквално 5 млрд на Израел и така десетки години... Харчат за уж НПО та! Други много милярди по света, но когато е за пазене на техните граници пари няма! Глобализма е това, няма граници, няма, няма държави няма народи, има само миксирана маса от хота нез пол, магазини вериги с еднакви стоки и послушание! Това май беше същото преди 89 само че с по остаряло име, новото му е глобализъм и
  • 5 Румяна Костова

    0 4 Отговор
    Ако умееш да ползваш Twitter и даже управляваш страната си чрез тази социална мрежа,уволняваш ,назначаваш и излагаш важни ,държавни мисли,противоречащи си непрекъснато,не значи автоватично,че си първенец в разбирането на технологиите.
  • 6 Mорук

    0 3 Отговор
    Жълтия клоун що не иска от бойко
  • 7 Яшко

    3 0 Отговор
    А бе будала питай Симеонов бе с мрежата ше си дойде да вия построи,не емигранти ами пиле няма да прехвръкне
  • 8 краставичаря

    0 2 Отговор
    защо този редовно е с отворена уста
  • 9 баба

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Мале, мале! "Сори" вместо "съжалявам"! Впечатляващо.
  • 10 бобо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пеньо":

    А теб те наричат унгарски евреин.