Last news in Fakti

4 Януари, 2019 09:53 2 727 17

Тъмни облаци над Тръмп! Възможен импийчмънт

  • доналд тръмп-
  • импийчмънт-
  • сащ-
  • президент-
  • нанси пелоси

Процедурата няма да е по политически причини

Новият председател на долната камара на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси не изключи възможността за задействане на процедура по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, предаде AP.

В същото време демократката Пелоси уточни, че това зависи от резултатите от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за евентуален таен сговор между кампанията на Тръмп и Русия по време на президентските избори в Съединените щати през 2016 година. Въпросът дали да бъде задействана процедурата по импийчмънт не бива да зависи от политически причини, подчерта тя в интервю за американската телевизия Ен Би Си.

На междинните избори в САЩ през ноември демократите установиха контрол над Камарата на представителите. Именно долната камара на Конгреса може да задейства процедура по отстраняване на президента. Републиканците на Тръмп обаче запазиха мнозинството си в Сената, което на практика обрича всеки опит за импийчмънт на неуспех.

По-рано Пелоси предупреди, че евентуалното задействане на процедурата би всяло разделение. Демократите избягваха да споменават думата "импийчмънт" по време на кампанията за междинните избори поради опасения, че това може да има обратен политически ефект. Самият Тръмп отрича да е извършил нещо нередно.

Тръмп поздрави демократката Нанси Пелоси за избирането й за председател на Камарата на представителите. "Надявам се, че ние ще можем да работим заедно и ще свършим доста неща, като инфраструктури и много други неща. И аз знам, че те наистина го искат", каза Тръмп, визирайки демократите. Той определи избирането на Пелоси за председател на Камарата на представителите като "страхотно, страхотно постижение".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    17 3 Отговор
    Мечтите са безплатни! ... само медиите взимат пари да ги разпространяват ;)
  • 2 Borislav Popov

    21 4 Отговор
    Поредната евтина сензация !
  • 3 Novae1

    10 1 Отговор
    Все ми се струва, че намеса има Горбачов. Но това не е намеса на цяла Россия, а лично на един човек. Дори и да е така, няма защо демакратите да се пенят.То и моя милост подкрепи Доналд Тръм за Президент в една анкета; значи ли това, че и българия е замесена.Вероятно мнозина са получили писма по време на предизборната агитация, тази практика бе пприложена зъ порви път по време на избора на Клинтън.Така че сега да си траят и да погледнат малко повечко в бъдещето, а не да се оставят на мъртвите да определят съдбата на живите. Да ги съживят могат, ама защо не искат, това е въпросът на въпросите.
  • 4 за пореден път

    8 4 Отговор
    Ще ви се! Ама едва ли!
  • 5 Пеньо

    6 12 Отговор
    Боядисаният клоун предоставя избор между много причини за импийчмънт-от некадърност, през лъжа, до болест. Но да оставим това на американците.

    Коментиран от #7

  • 6 ГАЛЕВ

    6 9 Отговор
    тоя отдавна е за махане-ако преди това не го убият като кенеди-цирков клоун-боядисан стар тарикат
  • 7 либераст

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пеньо":

    старата лесбо килъри по отиваше на върха ,а?
  • 8 Borislav Popov

    11 2 Отговор
    Май както изборите им са едно шоу - така и управлението . Да се чуди човек как още не са се разпаднали. Европейските ценности - нямат нищо общо с тия ! Ако от ЕС още не са се усетили - крайно време е !!!
  • 9 краставичаря

    5 3 Отговор
    вижте как е отворил устата този от снимката
  • 10 Путин си има крава!

    5 3 Отговор
    Разбрахте ме нали??!?
  • 11 777

    5 2 Отговор
    Ще си изкара всичките възможни мандати. https://goo.gl/GfVsNH
  • 12 Филип II

    10 0 Отговор
    Тръмп следва последователно обещанията си от предизборната кампания - за стената, за Китай, за изтеглянето от близкия изток, за създаване на работни места в бедните щати... Някои тук пишат глупави коментари, сякаш това му е хрумнало сега. Той с това беше избран. И това прави - America First. Авантюрите в Либия, Ирак и Афганистан им струваха 17 трилиона ( 1 700 000 000 000 ) долара. Тръмп не е политик, и когато сметката не излиза, за него това не е добра сделка. За мен влиянието което Америка изнася в страни като нашата е пагубно - мултикултурализъм, либерална демокрация, малцинствата над всичко, глобализация, отворени граници, толерстия към ислямистите, гей диско, грайм рап... Тръмп спира всичко това - America First! Нанси Пелоси я позиционират за следващ кандидат президент от демократите. Трябва да бъде жена! С Клинтън не се получи, но квотата е за Же-на. Импийчмънт няма да има докато Сенатът е републикански. Ако икономиката върви със сегашните темпове - ниска безработица, здравословен растеж, Тръмп ще бъде преизбран.

    Коментиран от #14

  • 13 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    3 2 Отговор
    Искам да успокоя всички фенове на Дебелата рижа, аз съм го направил президент и докато ми върви и играе по свирката ще бъде президент.
  • 14 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Филип II":

    тръмп е ненормален .всичко писано от него и казано от него е лъжа.див популизъм без морал без възможност да се случи.с китаи не постигна нищо и няма как да стане ако не деиства в единство с останалия свят ,а именно ес ,япония,корея,канада и австралия.без тях санкциите за китаи са врата в полето,само натоварват американския данъкоплатец.другата лъжа че стената щяла да спре нещо.90% от имигрантите и наркотиците не минават през пустинята ,а през кпп тата и тва го знаят всички.правенето на стена няма да промени нищо освен че ще се изхарчат маса пари.лъжа е и че щял да подпомогне икономиката на сащ.тои изолира щатите ,вкарваики ги във воина с наи-сериозните им партньори ,които бачкат със сащ от години,смени тотално данъчната политика протекционираики богатите за сметка на бедните ,тва ще се отрази включително на бедните американски региони негативно.авантюрите за които говориш са част от американската хегемония пич.америка няма как да е велика само и единствено затворена в щатите.без потдържане на статуквото сащ ще се превърнат в посредствен играч обграден от противници.сащ ако не преследват противниците си на техен терен ще се наложи да се отбраняват на свои.тероризма ясно го доказва.освен това тръмп няма намерение да намалява военните си разходи,което се вижда и от новия военен бюджет ,които е значително по-висок от предходния.не е ясно кои ще опонира на тръмп на следващите избори,а американската икономика навлиза в рецесия.дълга се увеличава с големи темпов

    Коментиран от #15

  • 15 стоян георгиев

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    та хич не е ясно кво ще става при следващите избори,но ти се моли тръмп да падне и никога повече сащ да нямат подобен за президент,щото геовете и рапа ще ти се видят златни като се разпадне нато и те налазят човекоядците от изток!

    Коментиран от #16

  • 16 Човекоядец от изток

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Идвам от дивия изток защото Тръмп ви продаде и няма кой да ви защити. Обичам да закусвам с български изперкали рапъри и джендурски гейове. Аууууууууу.

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Човекоядец от изток":

    смешно ти е щото си на 20 години и ти изглежда всичко на маитап!!!!аз съм живял бая през соца и ти казвам ,че няма да ти се вярва кво ще изпиташ ако доидат ония времена ако пък се появи ердо с компанията също хич няма да ти е смешно.реално ти ревеш срещу собствения си интерес убавецо,щото единствената спирка срещу диктаторите е силата.усетят ли че си слаб те налазват,а тръмп тва прави ,отслабва ни.джендъри и рапъри сега не те бъркат,но ако доиде другаря путин всяка сутрин по чесовник ще му лижеш топките поне 10 часа без никои да те пита дали ти харесва или не.особено ще си ми интересен ти и тия като теб дето сега едни рапъри ви притесняват като ви връчат четворната лопата и ви спрат парното.само едно не ми е ясно.що драскате в тази посока?