5 Януари, 2019 13:51 2 298 4

„Жълтите жилетки” в опит да окупират център на Amazon

  • жълти жилетки-
  • франция-
  • amazon

Сред задържаните е и непълнолетно момиче

„Жълтите жилетки” в опит да окупират център на Amazon - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Около 60 представители на „жълтите жилетки” са се опитали да окупират логистичен център на Amazon, разположен в източна Франция. След сблъсъци с полицията са задържани 18 от участниците в акцията, включително и непълнолетно момиче.

От местната полиция съобщават, че протестиращите са се събрали пред сградата и са искали да прекратят достъпа до нея. На място обаче са били изпратени 50 полицаи, които са им попречили. След това протестиращите са решили да блокират пътя между градовете Севре и Люкс. Започнали са да хвърлят камъни в резултат, на което един полицай е бил ранен.

Движението „жълти жилетки” възникна през септември 2018 г. в знак на протест срещу повишаването на цените и данъците. Протестиращите обвиняват управляващите в неефективно управление и че предприетите мерки за борба с бедността не са достатъчно. Във Франция вече бяха проведени 7 общонационални протеста в големите градове, както и в Париж. Те бяха съпътствани от сблъсъци с полицията, палежи и грабежи на магазини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    13 0 Отговор
    Какво стана с бъдещия лидер на ЕС, лидер посочен от DW, къде се покри..!? Това е властта спечелена с помощта на задкулисието - "безпомощна" пред "любовта" на народа..!! Протестите във Франция от изминалите дни и месеци са нагледен пример за това що е "суверен" и какво означава, че властта "произтича" от народа..!? Нека желаещите да бъдат в бъдеще политици да си направят правилните изводи..!!

    Коментиран от #4

  • 2 Ха де

    4 3 Отговор
    Нашите жълти жилетки къде са, за аптечка и пожарогасител знам... Ама трябва да обличаме жилетките и да ходим да питаме за винетките
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 постоновка

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Амазон им е най-малкият проблем в живота.Ясно е колко са жилетки,колко са жълти.
Новини по държави: