7 Януари, 2019 10:55 2 756 24

Израел отправи призив към САЩ

  • бенямин нетаняху-
  • сащ-
  • израел-
  • голански възвишения-
  • призив

Голанските възвишения са наши, заяви Нетаняху

Израел отправи призив към САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова САЩ да признаят израелския суверенитет върху оспорваните Голански възвишения, предаде AP.

Нетаняху съобщи, че той и съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън ще посетят района, ако времето позволи. Преди вечеря с Болтън в Ерусалим, Нетаняху заяви: "Когато бъдете там, ще разберете отлично защо ние никога не ще напуснем Голанските възвишения и защо е важно всички страни да признаят израелския суверенитет над Голанските възвишения".

Израел превзе района от Сирия през войната през 1967 г. и го анексира през 1981 г., но международната общност не признава това. Болтън е в Израел, за да успокои американските съюзници относно планираното изтегляне на американските военни от Сирия. Израел се страхува, че то може да доведе до възраждане на Ислямска държава в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    60 8 Отговор
    Една шепа евреи държат Сащ за топките и ги стискат!

    Коментиран от #3, #13

  • 2 Kcaniba

    50 9 Отговор
    Опа, жидите беха много горди и воинствени, преди Русия да докара С-300 в Сирия.
    Сега плачкат, а!?
    До колкото се сещам, Голаните са на Смрия, и са незаконно окупирани от антисимитите от исраел.

    Коментиран от #18

  • 3 толерантен

    46 4 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    «Дайте ми правото да печатам парите на една държава, след което не ме интересува кой пра­ви законите». Ротшилд
  • 4 Ротшилд

    1 29 Отговор
    Ротшилд изобщо не е евреин...

    Коментиран от #5, #16

  • 5 SSовец

    25 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ротшилд":

    Индиец ли е?
  • 6 Гост

    45 6 Отговор
    В тази връзка, да попитам, каква е разликата с Крим? И защо от толкова врме т.нар. "цивилизовани" страни, разбирай ЕС, не налагат санкции на Израел за този анекс от тяхна страна?! Това са 37 години!!!
    А после, защо хората ги наричат двуличници?! А какви са?! За друга, по-точна дума, не се сещам!

    Коментиран от #7, #17

  • 7 путкин

    5 41 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Защото това е израелска земя ,а Крим е незаконно окупиран и анексиран от терористична россия и един кремълски хобит.

    Коментиран от #8, #12, #23

  • 8 Гост

    22 6 Отговор

    До коментар #7 от "путкин":

    Нещо бъркаш! Публикувано във факти.бг: "Израел превзе района от Сирия през войната през 1967 г. и го анексира през 1981 г., но международната общност не признава това."
    Четеш ли последният абзац от изречението?! Откриваш ли разликата с КРим?! Защото аз, а както се вижда не само аз, не откривам такава!

    Коментиран от #14

  • 9 Borislav Popov

    4 34 Отговор
    Голанските възвишения са на Израел и ще е добре насрассия, турКѝя, Сирия и останалата ислямска пасмина да приеме това.
  • 10 onq s konq

    24 5 Отговор
    Голанските възвишения са на Сирия! Краварите се изнизаха от Сирия за да не ядът дебелия на Агата!
  • 11 goni

    15 7 Отговор
    Не само Крим е на Русия а повече от половина Украйна! Слава за президента Путин
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Преброяване на бесните язовци

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    Асене, май не помниш какво стана с турския конвой към Сирия преди 5-6 г. и жалкия плач на ернасран след това. Така че, израелците не са стиснали само ФАЩ за топките, а също и насрассия и повечето страни от Западна Европа. Пуйките по принцип нямат топки, ама и тях са ги стиснали някак си.
  • 14 русофилска подлога

    5 22 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    То международната общоност НЕ признава и анексирането на Крим ,нещастни русофилски наглеци,но това не е критерии за вас нали ? Обаче щом е при Израел ,вече е незаконно..така ли, подлого ?

    Коментиран от #20

  • 15 Морук

    9 5 Отговор
    Бело море е наше Македония половин турция половин Сърбия ,ееее ай стигате бе става интересно Крим си е бил руски Ко циврите Хрушчов им го е дал,а за чифутите кога са имали държава че да искат още брояча отброява и за кравари и за чифутите,искам и банката от Бъкингам да си върне земята на индианците и да си прибира всичко англоезично на ш,,,,,,,я остров
  • 16 Яшко

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ротшилд":

    Не е ,чифутин е
  • 17 Джунгла

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Защото всички са равно но някой са по равни освен Израел има и други такива случаи. Примерно Хатай, е още по фрапиращ от Крим. Там живеят Араби бил е на Сирия но Турците правят измислен референдум и хоп става Турски. Никой нито дума. Косово, винаги е били сръбско оп изведнъж го отделят. Израел същата работа там няма евреи обаче си го вземат заради нац. им сигурност. Няма справедливост на този свят, а само законът на джунглата и по-силният.
  • 18 Невеж

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Явно нищо не знаеш
  • 19 Невеж

    1 1 Отговор
    Явно нищо не знаеш
  • 20 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "русофилска подлога":

    Не е като да си много умен, нали?! Къде прочете, че съм писал, че анексирането на Крим е законно, умнико?! Просто съпоставям ФАКТИТЕ! Защо ли си хвърлят парите за теб "работодателите" ти изобщо не разбирам! Сигурно и те са с твоят капацитет!
  • 21 Чичо Тони

    6 2 Отговор
    До #8 гост. Има разлика, как да няма. Крим е населен 90% от руснаци, бил е векове наред руски и там имаше референдум (колкото и да не им харесва на троловете този факт). На голанските възвишения живеят сирийци, те (възвишенията) от векове са сирийски и там не е имало референдум да минават към Израел. А да, освен това и към Израел няма санкции - има милиарди $ ежегодни помощи. "Може да е кучи син, но е наш кучи син".

    Коментиран от #22

  • 22 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Чичо Тони":

    Аз имам предвид, че и в двата случая анексирането НЕ Е признато от международната общност, но в единият случай има санкции, а в другият - не! При това, в първият случай /Крим/ бяха веднага въведени, а в случаят с Голанските възвишения" /анексирането е от 37 /ТРИДЕСЕТ И СЕДЕМ/ години/ - нищо! Ето, за това иде реч!
  • 23 мнение

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "путкин":

    От кога Голанските възвишения са "израелска земя"? Колкото до Крим - той винаги е бил руски. Там живеят над 5 милиона руснаци. Да не искаш да ги оставят под бандеровска власт?
  • 24 До goni лакоминият

    0 4 Отговор
    До goni : Не само Крим е на Русия а повече от половина Украйна! ... Не само Крим и Украйна, но и цяла Европа и Азия и Африка и Южна Америка и Аляска и .... абе всичко е тяхно. И океаните и луната и звездите. Ех голяма лакомия.