7 Януари, 2019 20:30 1 892 11

Тръмп и Ким се срещат във Виетнам?

  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • сащ-
  • ханой-
  • виетнам

Преговорите по въпроса за ядрените оръжия са в застой

Тръмп и Ким се срещат във Виетнам? - 1
Снимка: Shutterstock

Американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун могат да проведат във Виетнам втората си среща на върха, съобщава южнокорейският вестник "Мунхва Илбо".

Преговорите по въпроса за ядрените оръжия са в застой, откакто Тръмп и Ким проведоха безпрецедентна среща през юни в Сингапур, като Вашингтон и Пхенян се призоваваха взаимно да предприемат действия. Втората среща на върха може да се занимае със световната сигурност, след като Ким говори срещу икономическите санкции на САЩ в годишния си новогодишната си реч и заплаши да поеме "нов път".

Американски официални лица се срещнаха със своите севернокорейски колеги в Ханой за да обсъдят графика за преговорите, посочва вестникът, цитирайки дипломатически източници в Сеул и Вашингтон.

Подобна среща на върха със сигурност ще привлече вниманието на целия свят и ще има редица благоприятни последствия за приемащата страна. Но също така представлява и огромно предизвикателство за сигурността на Тръмп, лидерът на най-голямата икономика в света, и Ким, ръководителят на една от най-параноичните държави в света.

Виетнам е дългогодишен съюзник на Пхенян, който има добри отношения с Вашингтон. Спекулациите за перспективите на страната като място на срещата на върха се засилват след посещението на севернокорейския външен министър Ри Йонг-хо в началото на декември 2018 г.

Южнокорейският вестник "ДжунАнг Илбо" съобщи, че Марк Ламбърт, висш служител на Държавния департамент на САЩ, също е посетил Виетнам през декември. Не е ясно дали е бил във Виетнам по едно и също време с външния министър на Северна Корея.

Ханой е на около четири часа директен полет от Пхенян, лети се през въздушно пространство на страни, приятелски настроени към Северна Корея и може да се похвали с няколко хотела от най-висок клас. Управляващата комунистическа партия във Виетнам разполага и с възможности да осигури сигурност, да заглуши протести и да държи любопитни наблюдатели далеч от Тръмп и Ким.

Тръмп заяви, че планира да проведе втора среща с Ким още този месец, въпреки че дата и място все още не са обявени. Други места, където домакините са Сингапур, Монголия и Швейцария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    7 1 Отговор
    Двамата на ЗАДЕН план вършат цялата работа в преговорите! :)
  • 2 NikNay

    9 2 Отговор
    Яките разбират само от тояга. Ким изкара една ракета и почнаха да говорят с друг тон с него.

    Коментиран от #5

  • 3 onq s konq

    3 4 Отговор
    Дано бъде излъчен видеорепортаж как двамата ядат КУЧЕ НА ФУРНА и с широки усмивки взаимно се информират колко е вкусно:)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Borislav Popov

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "NikNay":

    Колко е смешно, че русофилнята гледа на нещата от тази гледна точка. 😂

    Коментиран от #7

  • 6 Тъжно русофилчи

    3 3 Отговор
    А га са оплача на чичко путин
  • 7 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Колко е тъжно как едно соросоидче се прави на русофил за да му сложат поне един плюс ? Нъл тъй украинче ??!!!!
  • 8 Borislav Popov

    2 2 Отговор
    Между другото Севернокорейски влак без инициали е навлязъл в Китай . Дали утре няма да прочетем че водородния е пристигнал на инструктаж там ? Ако рекат бай дони и там може да направи срещата. Няма къде да ходи.
  • 9 onq s konq

    4 2 Отговор
    Имам чувството че този човек не се интересува от никакви новини и някой го управлява тотално със разни ''умни съвети''??? Нищо чудно да са му казали че Ким е ''Световният лидер номер едно'', защото го казва като че ще има ''среща с Господ''??? А всички знаем къде е ''земният господ'', нали интернет колеги?? Той е сред най-хубавите, искрящи, блестящи, бели, секси и готини рускини:):)
  • 10 Русофил

    1 2 Отговор
    Адмираций за опитите на амариканския президент. А какво ще изока соросоидно джендърската безродна гнилоч. Уж бяхте за Америка Ами тогава скандирайте Америка фърст. Хайде на опашката за опорни точки при главния клоун.Муухахаха.........

    Коментиран от #11

  • 11 Преброяване на бесните язовци

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Русофил":

    Неграмотността is strong with this one.
Новини по държави: