Last news in Fakti

8 Януари, 2019 13:10 2 972 2

Студ и сняг парализираха Гърция

  • гърция-
  • сняг-
  • зима-
  • атина

До минус 21 градуса паднаха температурите в южната ни съседка

Студ и сняг парализираха Гърция - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Новата вълна от лошо време, която обхвана Гърция от вчера и беше наречена от метеоролозите "Телемах", донесе сняг в столицата Атина и предизвика затварянето на редица пътища и повечето училища в страната, съобщава в електронното си издание "Ефимерида тон синдактон".

Заради обилния снеговалеж беше преустановено движението по участък от новата магистрала Атина - Ламия, както и по много други по-малки пътища. По-късно движението по магистралата беше постепенно възстановено.

Министерството на правосъдието съобщи, че съдилищата в Атина ще останат затворени заради евентуалните проблеми с придвижването на участниците в делата. Съдилищата обаче ще продължат да разглеждат наказателни дела от общ характер.

До минус 21 градуса по Целзий спадна температурата тази сутрин в Като Неврокопи (близо до границата с България), съобщава агенция АНА-МПА, като се позовава на Националната обсерватория в Атина.

На отделни места в Западна и Централна Македония също бяха измерени температури от порядъка на -20 градуса. В Гревена температурата беше -19,9 градуса, във Флорина -18,8 градуса, в Кастория -13 градуса. В Солун най-ниската температура сутринта беше -4 градуса.

Студ и сняг парализираха Гърция

Студено е и в гръцка Източна Македония и Тракия. В Драма беше -11 градуса, в Дидимотихо -10 градуса, в Орестиада -9 градуса.

Според метеоролозите се очакват още валежи от сняг в Централна Гърция, Пелопонес и Евбея, които през деня ще спират от запад. Мокър сняг и на места бури се очакват на Цикладските острови, Крит и Додеканезите в Егейско море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NikNay

    15 0 Отговор
    Ужас и то през зимата. . . . .
  • 2 иван радев

    2 0 Отговор
    едно време на -27 сме ходили на училище. парното бичеше, но не смогваше и седяхме и пишехме с ръкавици.
Новини по държави: