8 Януари, 2019 15:05 1 827 2

Задържаха хакера, разтърсил Германия

  • германия-
  • хакер-
  • арест

Заловен е заподозрян за теча на лична информация за политици

Задържаха хакера, разтърсил Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Полицията в Германия обяви, че е задържала 20-годишен заподозрян по случая с откраднатата лична информация на стотици политици в страната, съобщи France 24.

Претърсен е бил апартамента на 20-годишен мъж. Заповедта е била издадена от прокуратурата във Франкфурт. Задържаният е от западната провинция Хесен.

Според източници от полицията, задържаният е признал за участие в хакерската атака.

Пробивът в киберсигурността доведе до политически натиск срещу германското правителство. В откраднатата информация се задържат лични данни, адреси, телефонни номера, записи и копия на документи за самоличност на политически фигури в Германия.

Целият обем на данните беше разпространен през миналата седмица. Засегнати са фигури от Бундестага, Европейския парламент и регионалните правителства.

Според разследващите няма данни за изтичане на чувствителна информация. Случаят засили недоволството към вътрешния министър Хорст Зеехофер.

Вече са блокирани профилите в социалните мрежи, които разпространяваха информацията. Разпространени са лични данни още на журналисти и популярни личности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво какво

    6 0 Отговор
    20 годишен ли ,егати сценария
  • 2 Шойгу

    6 1 Отговор
    Сигурни ли сте, че не е Путин? Я проверете пак, щот колегите ви от Англия написаха, че той лично бил дал заповед да отровят Скрипалите, които досега никой не ги е видял на живо.
Новини по държави: