Last news in Fakti

8 Януари, 2019 17:00 1 399 2

Великобритания гласува споразумението с ЕС на 15-ти януари

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Тереза Мей търси гаранции от Европа

Великобритания гласува споразумението с ЕС на 15-ти януари - 1
Снимка: BGNES/EPA

Правителството на Великобритания планира да гласува одобрение за споразумението с ЕС на 15-ти януари. Това обяви говорителят на британското правителство Джеймс Слак, цитиран от „Блумбърг“.

Датата трябва да бъде официално препотвърдена от депутатите в сряда. Тогава се възобновяват дебатите за одобрението на споразумението,

В момента британският премиер Тереза Мей все още търси гаранции от ЕС за избягване на твърда граница между Северна Ирландия и Ирландия. Тя иска да е сигурно, че ако някога защитният механизъм за Ирландия бъде задействан, това ще е само временно.

Мей може да има разговор с председателя на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер през тази седмица, като подробности по срещата все още се договарят.

Вече се появиха информации, че Великобритания и ЕС преговарят за възможно оставане на Съюза и след 29-ти март, като Ирландия е заявила, че би приела подобен вариант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 0 Отговор
    Снимката е много добра ,помислих че да я подбрали на топло.
  • 2 Трънчев

    1 0 Отговор
    Доказателство, че въпреки всичко, парите са най-важни. Бритенците гласуваха "вън от ЕС". Само че политиците нещо я оплескаха и сега се чудят, как да извъртат и забавят процеса за напускане. Цирк, цирк.... Ама Европейски
Новини по държави: