8 Януари, 2019 20:37 3 310 5

Още по-строга забрана за дронове

  • великобритания-
  • летище-
  • дрон-
  • забрана

От 1 на 5 километра се разширява зоната около британските летища

Още по-строга забрана за дронове - 1
Снимка: Shutterstock

От 1 на 5 км се разширява зоната около британските летища, в която няма да могат да се ползват дронове. „Правителството предприема тези действия, за да гарантира сигурността на полетите, респективно на пътниците и че собствениците на дронове ще бъдат подвеждани под отговорност, ако нарушат периметъра”, каза британският министър на транспорта Крис Грейлинг.

Освен драстичното увеличаване на радиуса, собствениците на дронове с тегло между 250 грама и 20 килограма задължително трябва да ги регистрират и да преминат онлайн тест, че могат да ги управляват. Полицията вече има допълнителни правомощия при необходимост да сваля летателните апарати, да ги оглежда и да ги конфискува. Те също така ще имат право да налагат глоба в размер до 100 паунда, ако собственикът на дрон не се подчини на заповедта да го приземи или за отказ да предостави лиценз за управлението му.

Причината за драстичните мерки е, че на 19 декември 2018 г. летище Gatwick прекъсна работа във връзка с появата на два дрона около пистата. Самолетите, които вече бяха във въздуха и трябваше да кацнат, бяха пренасочени към други летища във Великобритания и Европа. Едва на 21 декември 2018 г. започна частичното възобновяване на полетите. Бяха отменени около 1000 полета с общо 140 000 пътници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    16 2 Отговор
    Дрона НЕ трябва да се подценява, това е бойно орУжие от бъдещето! ;)
  • 2 Уууууу

    8 3 Отговор
    Бре бре ...горките англичани ...ще бъдат глобявани по цели 100 паунда .За същото в Мутротиквенска България Великата Тиква налага глоба от 10 000 лв . Същия най ненавижда пенсионерите и дроновете от които изпитва панически страх...знаете защо
  • 3 мъдро решение

    7 1 Отговор
    100 паунда глоба едва ли ще реши въпроса - та това е по-малко от една дневна надница. Колкото до задължителната регистрация и онлайн теста - и те едва ли ще са проблем за някого.
  • 4 onq s dronq

    8 1 Отговор
    В Англия повече кракът ми няма да стъпи.
  • 5 Ники

    6 1 Отговор
    Съмнявам се глобата да е 100 паунда ... иначе има едни пушки за дронове .. почнаха да набират популярност ... бая са скъпи реално е EMP ... сигурен съм че , се отваря те първа огоромен пазар за тях ... държал съм в ръце такава ... върти ми се в главата 50 или 80 хил $
Новини по държави: