9 Януари, 2019 07:22 2 339 7

Тръмп не обяви извънредно положение

  • мексико-
  • сащ-
  • обръщение-
  • стена-
  • извънредно положение-
  • президент-
  • криза

Президентът направи обръщение към нацията

Тръмп не обяви извънредно положение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп поиска пари от правителството, за да построи стена на границата с Мексико, за да спре „нарастващата хуманитарна криза“, предаде Би Би Си. В същото време обаче президентът не обяви извънредно положение.

Това бе първото обръщение към нацията на Тръмп от Овалния кабинет. Държавният глава подчерта, че на границата на Съединените щати с Мексико има разрастваща се хуманитарна криза и криза със сигурността, въпреки че пресичанията на границата са намалели през последните години.

Тръмп каза, че всички американци страдат от неконтролираната нелегална имиграция, която поглъща обществени ресурси и намалява работните места и заплатите. Президентът поиска 5.7 милиарда долара за стоманена ограда по границата с Мексико. „По искане на демократите, това ще бъде стоманена ограда, а не бетонна стена", продължи Тръмп. Според него ограда по границата е критично важна за граничната сигурност и е необходима, за да пресече нелегалната имиграция от Латинска Америка.

Демократите, които имат контрол в Камарата на представителите, се противопоставят на идеята на Тръмп за стена или ограда по границата с Мексико. Критиците на Тръмп твърдят, че това няма да спре нелегалното преминаване на границата, а в същото време ще ощети държавния бюджет. Построяването на стена бе едно от основните обещания на републиканеца по време на предизборната му кампания през 2016 година.

Тръмп не обяви извънредно положение
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    25 2 Отговор
    Перуката поне си изпълнява предизборните обещания, нещо което наще подлоги НЕ правят! :)

    Коментиран от #6

  • 2 Хасан

    6 11 Отговор
    Каква ирония!...Белия англосаксонец е пришълец ,колонизатор на Америка ,докато перуанци,уругвайци ,колумбийци са си потомци на местните индианци които от векове са се придвижвали по тия земи ...и сега белия човек строи стена
  • 3 АзВечеСъмТе

    13 1 Отговор
    ….. тия демократи са абсолютни смешници. говорим за по-малко от 6 милиарда. Че то дори ние харчим повече / последният ни дълг 8/Тази сумичка е не трохичка, прашинка не е от америкос бюджетикос. Всичко опира до това, че си мерят пръчките сега. Тръмп води разбира се...
  • 4 Хасан

    6 2 Отговор
    Каква ирония!...Белия англосаксонец е пришълец ,колонизатор на Америка ,докато перуанци,уругвайци ,колумбийци са си потомци на местните индианци които от векове са се придвижвали по тия земи ...и сега белия човек строи стена....а в същото време искат от Европа да приеме бежанци от Азия и Африка които нямат нищо общо с европейските земи и култура
  • 5 Тъжно русофилчи

    1 2 Отговор
    А га са оплача на чичко путин
  • 6 Именно

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "mom4eto":

    Само вдига шум.
    Пак ще докара нещата до пълен стоп и като кандърдиса с останалите и върне старото положение ще почне да се дуе, че видиш ли е направил нещо голямо :)
  • 7 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    нито има бежанска криза в момента в сащ нито пък оградата ще реши някакви хуманитарни проблеми.идиотски послания от идиот.както обикновенно.