Last news in Fakti

10 Януари, 2019 09:52 1 249 0

Стачки блокират полетите в Германия

  • германия-
  • стачка-
  • летище

Протести на служителите в три града

Стачки блокират полетите в Германия - 1
Снимка: BGNES/EPA

Стачка на служителите по сигурността може да причини затруднения във въздушния трафик в Германия, съобщи ДПА.

Протестите ще засегнат летищата в Дюселдорф, Кьолн – Бон и Щутгарт. Очаква се много полети там да закъснеят или да бъдат анулирани.

Служителите настояват за по-високи заплати и по-добри условия на труд. В понеделник със същите искания стачкува персоналът в Берлин.

Според профсъюзите стачките са били провокирани от работодателите. Те са предложили повишение на заплатите с 2% в рамките на 2 години.

Синдикатите настояват почасовото заплащане на служителите, включително и на персонала по за проверките за сигурност, да бъде повишено до 20 евро на час. Според работодателските организации в някои случаи това се равнява на увеличение от 30%.

От българското министерство на външните работи препоръчаха на пътниците, които ще ползват летищата, да се свържат с авиокомпаниите за предварителна информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: