Last news in Fakti

10 Януари, 2019 14:17 1 447 0

Ултраси на Лацио раниха осем полицаи

  • италия-
  • фенове-
  • полицаи-
  • ранени-
  • рим-
  • лацио-
  • ултраси-
  • хулигани

Сблъсъци в центъра на Рим

Ултраси на Лацио раниха осем полицаи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Осем полицейски служители са пострадали в италианската столица Рим при сблъсъци с хулигани на Лацио, предадоха медиите на Апенините, позовавайки се на информация на карабинерите.

Близо 2500 привърженици на Лацио се събраха на Пиаца дела Либерта в центъра на града, за да отпразнуват 119 години от основаването на столичния футболен отбор. Мирните празненства обаче прераснаха в сблъсъци със силите на реда, при които са били ранени осем полицейски служители.

Президентът на клуба Клаудио Лотито също е бил там, но си е тръгнал, преди да се стигне до сблъсъци. Малко след полунощ, близо 300 ултраси на Лацио са се откъснали от основната група и са започнали да хвърлят бутилки и други предмети по полицаите. Униформените са отговорили със сълзотворен газ и водни оръдия.

Четирима от хулиганите са били задържани. Всички те ще бъдат наказани със забрана за посещение на спортни събития. Напрежението в италианския футбол се увеличи, след като се стигна до кървави сблъсъци на дербито между Интер и Наполи, след които един фен дори почина. Италианските власти искат да изкоренят хулиганството от стадионите и да избегнат сценария от 2007 година. Тогава се стигна до масови сблъсъци, след като полицай застреля футболен привърженик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: