10 Януари, 2019 16:00 4 444 97

Болтън за Ф-16: Чудесна сделка за България и НАТО!

  • джон болтън-
  • сащ-
  • ф-16-
  • изтребител-
  • бойко борисов-
  • българия-
  • съветник

Това ще затвърди нашето стратегическо партньорство, посочи Болтън

Болтън за Ф-16: Чудесна сделка за България и НАТО! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съветникът на президента на САЩ Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън написа в Туитър, че подкрепя усилията на българския премиер Бойко Борисов за закупуване на изтребители Ф-16 от Щатите.

„Силно подкрепям усилията на българския премиер Бойко Борисов за закупуване на американски изтребители Ф-16. Това е изключителен изтребител в сравнение с конкурентите му“, написа съветникът на американския президент.

„Ф-16 също така ще затвърди нашето стратегическо партньорство, ще укрепи общите отговорности на НАТО за отбрана, и ще допринесе за сигурността на над 4000 американци. Това ще е страхотна сделка за България, Америка и НАТО!“, написа още Джон Болтън.

От Белия дом вече обявиха, че САЩ предлагат на България с Ф-16 най-добрата възможна комбинация от цена, бойни способности и взаимна съвместимост с другите натовски военновъздушни сили. Администрацията на президента Тръмп приветства плановете за модернизация на въоръжените сили на България и очаква нейния предстоящ избор на нов многоцелеви изтребител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кеф 16

    91 8 Отговор
    Една стока, когато много я хвалят, значи нещо не й е наред!
  • 2 Без име

    72 6 Отговор
    Чудеса е сделката между Сащ и Турция за 120 изтребителя пето поколение Ф-35. За България 8 кирливи Ф-16, не е кой знае какво.

    Коментиран от #15

  • 3 Танас

    79 5 Отговор
    Чудесно сделка, но за САЩ!
    Ще им платим над 2 млрд. , ще им осигурим работа за 4000 човека и това една бедна и малка България!
  • 4 Не Не

    67 4 Отговор
    Самолет роден 1970г.
  • 5 ГНЕВЕН

    61 3 Отговор
    Чудесна е...щом в джобовете ще ви влезнат милиарди-а народа едва връзва двата края-кръвопийци долни...

    Коментиран от #21

  • 6 Салам Алеко

    35 5 Отговор
    За Турция 120 изтребителя пето поколение Ф-35, за България 8 кошника Ф-16.. Личи си кой повече подкрепя Сащ и Нато...
  • 7 Анонимен

    49 4 Отговор
    F 16 е най-добрият изтребител на света защото само той има манивела за спешен случай.
  • 8 Крокодил

    44 2 Отговор
    Болтъне, ти как разбра че това е Публикувано във факти.бг: .....Ф-16. Това е изключителен изтребител в сравнение с конкурентите му“, написа съветникът на американския президент" след като няма все още произведена бройка от самолета? Дори и завода за производството му още не е готов? Нещо май още си махмурлия!?
  • 9 Мнение

    26 0 Отговор
    От радост и ария може да пропее. Ако беше друго какви ли "гущери" щеше да бълва?
  • 10 Инкогнито

    39 2 Отговор
    Кеф, технология на 50 г. за 2 милиярда за тях е ОК, за нас НЕ е!
  • 11 капрал

    8 42 Отговор
    Супер сделка за България и ВВС

    Коментиран от #44, #49

  • 12 същия

    10 45 Отговор
    Отървахме се Руските таралясници за скрап

    Коментиран от #29

  • 13 onq s konq

    11 40 Отговор
    Има доста неща които русофилите отлично разбират,но умишлено говорят точно обратното,естествено в услуга на Москва.Ще поясня на НЕОБРЕМЕНЕНИТЕ РУСОФИЛСКИ ЧЕ:Няма никакво значение дали купуваме "само 8" самолета поради Финансови причини и мащаба на икономиката ни-НИЕ СМЕ ЧЛЕН НА НАТО и като РАВНОПРАВЕН ТАКЪВ СМЕ ДЛЪЖНИ ЗА ЗАДЕЛЯМЕ МИНИМУМ 2% ОТ БВП за ВЪОРЪЖАВАНЕ.А дали това ще е за самолети,сухопътна техника или морски военен флот,това РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ГО РЕШАВА ПРАВИТЕЛСТВОТО.Естествено руските Пропагандатори призовават тия милиарди вместо да се дават за въоръжаване,да се раздадат на целокупния народ за да си направи една пищна софра.Истинската им идея обаче е ДА НЕ СПАЗВАМЕ РЕШЕНИЯТА НА НАТО С ЦЕЛ ДА БЪДЕМ "УВОЛНЕНИ ПО НЕПРИГОДНОСТ" от там,та да ни гушне после Русия.Другата измама е,че с тия самолети просто няма на кого да се опълчим ефективно и затова няма смисъл от тях...Да,но реалността е че с тях ОТДАВАМЕ СКРОМНИЯ СИ ДЯЛ към ЦЯЛОСТНОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ НА НАТО,НА КОЕТО И ТВЪРДО РАЗЧИТАМЕ ...а не на 8-те си самолета!Затова и можем да останем с по-малко кюфтета на масата,но ще си ги ядем спокойно,че няма някой да нахлуе и да ни направи НАС на кюфтета.

    Коментиран от #18, #62, #94, #95

  • 14 ЖОРО ПАВЕТО

    39 4 Отговор
    Чудесна сделка за ФАЩ, като ни продадат скъпо тая дърта фъшкия-16, който е с 3 години по-стар от Миг-29 и му отстъпва по всички технически показатели!
    Оставка, съд и максимална присъда за националните предатели Боко Тиквата, Цецо Ухото и Красьо Свинята, които искат да ни набутат яко с тоя дърт краварски гейлет!
  • 15 bye bye турция

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Без име":

    каква сделка и ф-35, ти си на път да напуснеш Сирия, Кипър, НАТО, самия живот .......
  • 16 АЙДЕЕЕ ИЗГОРЯХЯ НИ УСИГОРОВКИ

    15 1 Отговор
    ПЕНСИИ И МАРКИРОВКА ЗА ПЪТИЩАТА...
  • 17 друг е номерът

    22 1 Отговор
    Стига с тези самолети.Самолетите нямат никакво значение.-Плащането е важно!!!В този живот всеки плаща на някого!Важното е да познаеш на кого да платиш.Казах го,който разбрал-разбрал.
  • 18 ха ха

    19 2 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Ало, коняра ... от кога и ти разбираш от самолети

    Коментиран от #23, #36

  • 19 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    11 2 Отговор
    Щом ше има сделка поне тиквата до постави въпроса кратко и ясно сваляте визите без много увъртания и вземаме реликвите иначе земаме руски вие избирайте така поне да се спасим от потъналия кораб българистан пък соито иска да живее тук под сигурното небе от фърчилата е съсздраве
  • 20 Batushka

    17 2 Отговор
    Предлагам Путин да ни модернизира миговете до МИГ 29 М ...те са на 3000 часа полет значи може да ги ползваме още 30 години ...

    Коментиран от #25, #47

  • 21 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГНЕВЕН":

    Е споко де като измрем сите бедняци вече няма да има бедни и бълхаристан ше има само богати политици дето лапкат от таксички комисионни и други хранилки и бг ше стане има няма 3 млн и ше са само паралии а бедните измрели и сичко ше е наред
  • 22 Лети ли рапторчето?

    19 1 Отговор
    А на тия еФффки кога ще им сглобат завода за производство? Или ще ги садят като компири и ше чакат да озреят? Ние нашата реколта в близките 5 г. ще я получим ли? И парите ги искат авансово за да не дойде някой свестен и да им разтури лошо скроената далавера!
  • 23 ХоХоХо

    14 0 Отговор

    До коментар #18 от "ха ха":

    И сиганите разбират от самолета... то е фръчащ кон... кон бе, кон...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 За НАТО да но за България НЕ

    21 1 Отговор
    Тези капиталисти ли ще мислят за България? Намериха едни глупаци на Балканите и се опитват да ни изцедят като мокър парцал! Затова трябва по скоро да се махаме от НАТО!
  • 27 КОЮ

    20 3 Отговор
    Най-модерни самолети за ПВО на страната и войските са МиГ-29, самолет, признат за едно от най-сполучливите творения на конструкторите от ОКБ, носещо името на Микоян. Единствен недостатък на самолета е сравнително малката продължителност на полета, но за страна с размерите на България и при правилно ръководство на действията този изтребител е в състояние да се справи с всяка цел летяща със скорост от 200 km/h до 2000 km/h. Що се отнася до ускоряемостта, маневрените качества и скороподемността на МиГ-29, те се признават безпрекословна от авиационните специалисти по цял свят. МиГ-29 е желан във въоръжението на много страни. Той е и единствен боен самолет, произведен в бившия Съветски съюз, приет на въоръжение в страна-член на НАТО. Германия запази наследените от ГДР бойни учебни самолети МиГ-29. (7) Нещо повече, когато работата по станалия вече исторически Eurofighter 2000 забуксуваха, имаше проучване от страна на немски специалисти за отказ от участие на Германия в разработката му и приемане като стандартен изтребител за Luftwaffe на МиГ-29М. (8) Който е и два пъти по-евтин от все още бъдещия европейски изтребител. Но отново политиката се намеси...

    Коментиран от #28

  • 28 КОЮ

    20 1 Отговор

    До коментар #27 от "КОЮ":

    Когато книгата беше под печат, Германия продаде своите изтребители МиГ-29 на Полша за символичната цена от 1 евро. – Бел. авт.
    (8) В ЮАР са проведени 36 учебни въздушни боя на самолети МиГ-29 с изтребители “мираж-2000”. Резултата 36:0 в полза на МиГ-овете. В авиобазата Рамщайн, Германия, са проведени въздушни боеве между намиращите се на въоръжение в Луфтвафе наследени от ГДР самолети МиГ-29 с базирани в Германия френски “Мираж-2000”, немски F-4F и американски F-16. ВСИЧКИ боеве са спечелени от немските летци, пилотиращи “наследството” от ГДР.

    Коментиран от #37

  • 29 RVA

    20 2 Отговор

    До коментар #12 от "същия":

    Руският Миг-29 макар и толкова стар е с добри технически показатели от тоя краволет Ф-16
  • 30 bre

    14 1 Отговор
    Чудесна е, но не си изиграхме картите както трябва! Можеше да се разберем в писмен вид, че тази сделка гарантира, че САЩ няма да се месят във външната ни икономическа политика, няма да спират хъбовите и АЕЦ проектите ни. Това е Достатъчно! Иначе какъв ще е аероплана - все тая. Ц-400 ще го свали с първата ракета.
  • 31 5555

    18 2 Отговор
    Равносметка от "стратегическото партньорство":1.30години купуваме ужасно скъп ток от "американските" централи,2.Не вземаме нито лев наем на военните им бази/с безсрочен договор/,3.Спряха ни строежа на АЕЦ,като обещаха да строят в Козлудуй/ама не стана/,4.Спяха ни изключително печеливш проект ЮП и сега ще плащаме транзит на турците,5.Ще ни продадат четворно по-скъпо самолетите си отколкото на Катар,6.Дадохме жертви и много пари за техните интереси в Ирак и Афганистан,без да имаме никаква полза за нас.И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ВСЕ ОЩЕ НИ ИСКАТ ВИЗИ.
  • 32 5555

    21 2 Отговор
    КАКВО ПОЛУЧИХМЕ ОТ САЩ ЗА 30 ГОДИНИ "ПАРТНЬОРСТВО"?АБСОЛЮТНО НИЩО.

    Коментиран от #38, #46

  • 33 Българин

    20 0 Отговор
    За вероподаничеството ни и дупелизането, тия не трябваше ли да ни харижат некой F-16. Зслужихме си самолетите със слушкане, надупване и т.н. Янките ни разбиха и унищожиха нашата армия и въоръжение, за да ни продават сега техните железарии.Големи тъпаци сме.

    Коментиран от #35

  • 34 Дано не става война

    14 1 Отговор
    Само не знам как нашите 8 бройки ф-16чета ще противодействат на турските 100-тина бройки ф-35....................а не се знае турците колко самолети имат и от ф-16

    Коментиран от #89

  • 35 Нали уж от руско

    17 2 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    ни спасяваха, а какво стана, черен американски ни набиха!? Руснаците поне ни въоръжиха безплатно навремето, а тези си пробутват боклуците и то за много пари!
  • 36 onq s konq

    3 13 Отговор

    До коментар #18 от "ха ха":

    Нормално е да имаш чувство за малоценност поради ограничените си умствени способности,но ЗАЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ ВСИЧКИ СА КАТО ТЕБЕ?А иначе нещата около самолетите са простички,в общи линии като за ученици в 1-ви клас-Поглеждаш в сравнителните колонки/те са една до друга за по-нагледно/ ТЕХНИЧЕСКИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА РАЗЛИЧНИТЕ САМОЛЕТИ и виждаш кое е добро и кое-не толкова.И всичко това-ПОДРОБНО,ОБХВАЩАЩО ОКОЛО 20 ПОКАЗАТЕЛА!Там са и Грипените,там има и Мигове,Еврофайтъри и Ф-16.Само че до ф-16 има и друга колонка за Ф-16 БЛОК70 КАКВИТО ЩЕ СА НАШИТЕ,а показателите им са доооста различни от обикновените ф-16.НО...докато си се залепил до приятеля си ШОП,чийто лозунг е "Най мразим да мислим",ще си същата шушомига като него -гаранция:)
  • 37 Николай

    8 14 Отговор

    До коментар #28 от "КОЮ":

    Ей лъжльооо ,на тия боеве между Миг 29 и Ф 16 имаше и български представители генерал майор Кирил Радев . Миг 29 не е спечелил нито един бой -ама нито един. И генерал Радев като се върна каза "И аз цял живот съм бил лъган че Миг 29 може да се противопостави успешно на Ф 16 " Цитата е 100% верен.

    Коментиран от #39, #52

  • 38 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "5555":

    Ти и аз нищо не сме получили ЩОТО АКО БЕХМЕ ПОЛУЧИЛИ НЕМАШЕ ДА СМЕ ПАРТРНЕРИ ХАХАХХА получиха политиците милиони виж им къщите и къде учат копелатата а ние ше плащаме тва е схемата ина тва му викат краварите партньорство
  • 39 КОЮ

    10 2 Отговор

    До коментар #37 от "Николай":

    а да видим кой е тоя генерал дето цитираш :) Кирил Радев е български офицер, генерал-майор. Роден е на 20 ноември 1953 г. в Добрич.[1] Завършва Висшия институт на МВР, а след това и магистратура по право в Софийския университет. Влиза в системата на МВР през 1980 г. Работи в Икономическа полиция до 1991 г. От 1992 г. е директор на Централната служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП, впоследствие НСБОП). През март следващата година подава оставка, с която изпреварва с часове собственото си уволнение.[2] Бил е директор на дирекция „Сигурност“ в БТК. От 1997 г. отново е директор на НСБОП. Участва в учредената от Богомил Бонев гражданска партия.
    Та какво има той общо със самолети и въздушни боеве ????? Аз цитирам :Из "Българските ВВС и Студената война" - ИК "Еър груп 2000", 2007 г., автор Иван Бориславов ИЗВИНИ СЕ и на колене :) трол

    Коментиран от #41, #50, #81

  • 40 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор
    ....Напред във времето.Огромни и агресивни сили от ,,коалиция нажелаещите,,-Того,Бенин,Занзибар и остров Тимбукту обсъждат операция за атака на България....И изведнъж--ТЕ ИМАТ Ф/16....ААУУУУУУУ....кво ти нападение бе,пращайте делегация с белия байрак и мнооого суджук...
  • 41 КОЮ

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "КОЮ":

    ето ти и видео ако можеш да си го пуснеш да видиш мнението на летците дето се били в учението https://www.youtube.com/watch?v=Mn1sBfIlUjY ИЗВИНИ се и на КОЛЕНЕ :) трол
  • 42 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор
    Болтън категорично заяви че сделката е изгодна за ББ,ЦЦ,Америка и....4 000АМЕРИКАНЦИ!!!!!!!За България е,,страхотна!!!,,.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Borislav Popov

    5 11 Отговор
    Руските подлоги, ако ще да се скъсат тук да плюят и да пишат тук простотии, тази сделка наистина е супер и тя ще се състои, на пук на рублофилите !
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Рашка с чашка

    5 6 Отговор

    До коментар #20 от "Batushka":

    Путин ни разглежда като врагове, не случайно не е поздравил България, наред с други отявлени руски врагове като Украйна, Полша, Грузия и Балтийските страни. Така че не чакайте нищо добро от този сатрап.
  • 48 Пенчо

    6 2 Отговор
    Плача и се смея със сълзи!
  • 49 Велин

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "капрал":

    Факт е, че заводът за производсвото на тези самолети не е построен още. И защо Бахрейн ги купува за почти два пъти по-малко пари!?!? Те и Словения са преди нас и сигурно плащаме сумата за да си построят завода. Колкото до това дали има лобизъм в тази сделка съм почти сигурен , че няма. Коментарът на съветника на Д. Тръмп само дебело подчертава, че има натиск, не лобизъм. Нашите политици трябва да получават наполовина представителни пари- за дрехи от кръста нагоре, гащи не им трябват защото все са "изути"!! (
  • 50 Николай

    5 5 Отговор

    До коментар #39 от "КОЮ":

    Ама май трола си ти ,но много ограничен ,та и надник няма да хванеш


    Кирил Радев Василев е български офицер, генерал-майор, летец – първи клас.

    Биография
    Роден е на 1 август 1939 г. в София. През 1961 г. завършва Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия, както и Военната академия в София през 1971 г. От 1973 до 1977 г. е командир на втора изтребителна авиоескадрила в Габровница. В периода 20 август 1978 – 22 септември 1983 г. е осемнадесети изтребителен авиополк в Доброславци.[1] Бил е началник на инспекцията по безопасност при ПВО и ВВС. От 1992 г. е съветник в Министерския съвет. Известно време е заместник-командващ авиацията.[2]

    Коментиран от #60, #79, #82, #97

  • 51 Borislav Popov

    10 1 Отговор
    Как само мазно ни го набутват - сякаш сме ударили джакпота !!! А останалите "демократични " държави - гузно мъчат !!! Значи сделка между България и Русия - само с разрешението на ЕС ??!! А тук въпреки че пренебрегваме ЕС и ги прецакваме - пълна тишина !!!!
  • 52 Borislav Popov

    7 5 Отговор

    До коментар #37 от "Николай":

    Къде е имало боеве между Руснаци и ф16 ? Къде реално ф16 е срещал руски самолети с руски летци ?

    Коментиран от #59, #68

  • 53 Те ги изхвърлят а ние ще им ги платим

    3 1 Отговор
    ЗА ДА ИМ ИЗЛЯЗЪТ БЕЗПЛАТНИ ! Да имаш акъла на Буга.ина ама ДЕТО му иде от после.
  • 54 КОГАТО ТЕ ХВАЛЯТ

    3 1 Отговор
    Значи те " ЗАСИЛВАТ " !
  • 55 натиск и лобизъм

    5 1 Отговор
    Чудсна сделка! За американците! Специално за България - на двойни цени! Да има повечко за комисионни.....
  • 56 Що не правим като Турция, Ирак, Саудитит

    7 5 Отговор
    Купете СУ - 57 , Т- 90, С - 300, Бастион ! Нанали сме вече Ууууумни, защо ще купуваме от битака на САЩ и НАТО ?
  • 57 koce

    6 2 Отговор
    Пази боже най големите сме взимаме ф16 карагията голямата технология на бъдещето в най скоро време сигурно ще почнат да ги претопяват аА ние ще мислим че имаме най модерния самолет сега само чакам някой от глупавите янки да каже че в него има внедрена и стел технология Открихме топлата вода
  • 58 И срещу кого се гласи да

    5 4 Отговор
    Воюваме ? С РУСИЯ ? ТУЙ НЯМА да стане, това значи гражданска война , клане Старо младо , до пеленаче !
  • 59 русофилска подлога

    5 8 Отговор

    До коментар #52 от "Borislav Popov":

    Братчед ,това ли ти е новата опорка ? Всеки един руски изтребител в историята е с отрицателна статистика ,срещу американския си аналог и сега трябва да ти вадим часове и дати ,за да може да е с руски пилоти ли ? Хаха Ако ще и с пилоти от Марс да изкараш ,руската скрап не става и не става.Ф-16 срещу руски самолети 76-1.Ф-15 срещу руски самолети 115-0..Натам да продължавам ли и да ти вадя ли и руската статистика или направо да ти дам линк да им гледаш сейра ?

    Коментиран от #64, #66

  • 60 КОЮ

    7 0 Отговор

    До коментар #50 от "Николай":

    Добре различни генерали , стават грешки ,но аз ти давам точни факти и видео на реални бойни учения между германски летци на миг срещу цяло НАТО и САЩ . В тубата има много подобни видея ,и всички признават че миг е превъзходен самолет . Последната му модификация е съвместима с НАТО и има система за разпознаване свой - чужд . Така че извини се и на колене ТРОЛ
  • 61 Каракачаната

    2 1 Отговор
    И останалите кукери, ще поведат ли "хорото " или ще бягат на вън ? Мижитурка некадърни и безмозъчни. НАРОДА кротува, но е страшен когато се ВЪЗБУНТУВА ! ДРЪЖТЕ юздите послушковци, че искахте държава и народ ! Сметка ще ви се дири !

    Коментиран от #65

  • 62 Иван Гешев

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    За пореден път си не адекватен.
  • 63 ссссссс

    6 1 Отговор
    Русофили? Смях. Русофили сте по форумите, иначе все на запад ви гледа окото, към лъскавото, хубавото и богатото. Как един от вас не си е пратил детето в Русия или пък да се качи на някоя Ладичка...
  • 64 Borislav Popov

    3 4 Отговор

    До коментар #59 от "русофилска подлога":

    А като срещнат краварските самолети руските ПВО - какво става ? Колко самолета загубиха краварите във Виетнам ? Май 2225 самолета ? И то срещу жълти стотинки похарчени от руснаците за ракетки !!!!!!!!
  • 65 Каракачаната

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Каракачаната":

    ." ........ Дръжте юздите здраво ПОСЕРКОВЦИ,че осрахте държавата И НАРОДА !.....Сметка ще ви се дири !. "
  • 66 Borislav Popov

    6 4 Отговор

    До коментар #59 от "русофилска подлога":

    Реалната среща между Руски и краварски самолети е над базата в Невада !!! Краварите домъкнаха от Украйна няколко Су 27 ! След 45 минутния учебен бой между ф16 и Су 27 - краварите останали доста замислени !!!!!!!!!!!!
  • 67 Умната ГОМНЯРИ, Умната !

    2 0 Отговор
    Че ще затриете РОДА си до пеленаче. Мачкат ли Змията, мачкат и яйцата и' ! Зайграхте се, Другари РЕКЕТЬОРИ И криминални политици !
  • 68 Рашка с чашка

    5 4 Отговор

    До коментар #52 от "Borislav Popov":

    Повечето победи на Ф-16 не са на американски пилоти. На евреите са във войните срещу арабите. Има и два сръбски Миг-29 свалени от холандски Ф-16 с холандски пилот. Въпроса е след като съветските самолети са много по добри, защо арабите и сърбите не могат да побеждават, а евреите с калпавите Ф-16 могат.

    Коментиран от #70

  • 69 Пух

    4 1 Отговор
    Ние сме си доволни,живеем си страхотно и спокойно,всичко си ни е наред,ето сега и с тия самолетчета,супер сигурност,никой не ще ни уплаши,най малко пък ватняците..много добра идея,сащ е страхотен паррньор,супер доволна работа,даже мисля че,малко им даваме реално ако беха поискали и 8 милиарда,няма никакъв проблем...
  • 70 Borislav Popov

    2 5 Отговор

    До коментар #68 от "Рашка с чашка":

    Точно Сърбия ли намери да даваш за пример ? Една глутница от 16 държави срещу една !!! Какво е съотношението на силите ? Какво е съотношението на самолетите ? А относно арабите - руснаци ли са пилотирали Миговете ? И другото е че експортния вариант и тия за руската армия - не са еднакви .За това и има разлика в обозначението.

    Коментиран от #73, #74

  • 71 ТУЙ със циганите, ще ви се види майтап

    1 1 Отговор
    Спрямо омразата у дребния човечец. Тихата вода не е безобидна. Да видим до къде се простира ПРОСТОТИЯТА на Партиите ДермоКРАТИЧНИ ! А имате и деца па и внуци, ще ви завличат мътните води ! Захластнахте се безумно време е за отрезвяване !
  • 72 Краси Каракачанов

    2 1 Отговор
    НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ СИ ХВАНАЛ ГОСПОД ЗА ШУШЛЯКА М/ЙНА ! Какви бузки имаш за шамари а и Бойко не е за подминаване !
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Рашка с чашка

    5 2 Отговор

    До коментар #70 от "Borislav Popov":

    А бе то хубаво експортни са ама резултатите са 46-0 за евреите при Ф-16 конкретно, да беше нещо от сорта на 21-17 да кажем отстъпва защото е експортен руския изстребител.

    Коментиран от #76

  • 75 Един прост язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #73 от "Borislav Popov":

    Що коментираш неща които не са ти ясни ? Или просто едно заяждане ? Пресен пример е как две циганета ступаха един наш командос ! Колко самолета и ресурси хвърлиха натовците там ? То и десет чакала прогонват лъв !!!
  • 76 Borislav Popov

    3 2 Отговор

    До коментар #74 от "Рашка с чашка":

    Евреите използват осем техни самолета и шест ф16 . Ти камилар добър пилот виждал ли си ? Май има значение кой пилотира ?!! А иначе щяха да утрепят Обама с тия самолети на авиошоуто в обора !!! Малко остана !
  • 77 Достатъчно бяхме

    5 3 Отговор
    окрадени от вас! Взехте ни всичко, мозъците, талантите, земите, богатствата, сега и парите. Мноооого сте алчни, защото сте най-задлъжнялата страна, искате и ние да задлъжнеем безумно! Дано това не се случи! Докато има такива продажници така ще е!

    Коментиран от #80

  • 78 Опаааа

    7 2 Отговор
    Кой отричаше, че нямало лобизъм за избора на Ф16 . Не само безогледен робски лобизъм, но активни УСИЛИЯ полагат някои хора. Самият американец го казва: "Силно подкрепям УСИЛИЯТА на българския премиер Бойко Борисов за закупуване на американски изтребители Ф-16".
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Кою коюююю

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "КОЮ":

    Иван Бориславов ли ми цитираш.. Той каква биография има Прочети и падни пред старото но не на колене а по очи десет лицеви опори за припомняне.
  • 82 Палко

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Николай":

    Този генерал в най-добрия случай е летял на МИГ 21, и едва ли е "помирисвал" МИГ 29,козарче!
  • 83 Българин 1

    5 0 Отговор
    Болтон и той като Борисов са експерти в бойната авиация. Русия навремето подаряваше на България цели ескадрили бойни самолети. Както казва Учителя Петър Дънов, ако Англия и САЩ имат някакъв интерес от България, то той е материалистичен.
    Учителя казва, че слабата черта на Българина е, че не благодари на Бога.
    Да Благодарим на Бога за всичко, което ни е дал!
    Бог да Благослови България!
  • 84 Груз 200

    3 5 Отговор
    Голям кеф. Как се гърчат русофилистиците. Всички са на амбразурата. Това е най-голямото доказателство, че блок 70 на Ф16 с нов радар и електроника много ги плаши. Най-накрая ще бракуваме съвеЦките тенекии Миг 29, които един въздушен бой не са спечелили. 2 Ф16 свалиха 2 Миг 29 на сръбските мекерета за нулавреме над Босна по време на косовската криза.. Израелците пък правят смешни сирийско - руското ПВО и самолети пак с Ф16. Вийте другари шумкари хахах. България е в НАТО и ще има напълно окомплектована бойна ескадрила.. Степните алкохолици нека си стоят в резервата и да не си подават носа навън.. А нашите продажници може да хващат пак гората, ако искат. Голям кеф.
  • 85 Що лъжеш Болтън

    3 0 Отговор
    Що лъжеш Болтън !!!
  • 86 Каунь

    5 2 Отговор
    На Бахрейн 16 парчета за 1,1 милиарда а на балъците 8 парчета за 1,8 милиарда и то след 3 петилетки. Де е Киро на кирия ? В Банкя естествено.
  • 87 майкъл джексън

    1 3 Отговор
    Браво на България F16 е Чумата на Миговете
  • 88 така

    0 1 Отговор
    За какво изобщо са ни самолети?Ако някой ни нападне дали имаме 8 самолета или нямаме николко е все тази.
  • 89 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Дано не става война":

    Не Турция а Русия е в доктрината за заплаха срещу Запада....това трябва да наложим в армията и в обшеството...не срещу панславизма и империализма на Русия!!!
  • 90 гост

    2 0 Отговор
    Чудесна зделка за сащ и заробваща за България .
  • 91 сноу

    2 0 Отговор
    Щом дЖонито му е щръкнал доволно мустака ,значи пак грешка сме направили.Едно време като превземали Дивия запад ,след поредната сделка кон за кокошка, в смисъл шепа мъниста за кило злато или 2-3 пушкала за 200 хектара земя, пак е имало приветствия,ама поне са били тихи.
  • 92 Rommel

    0 0 Отговор
    мале колко е продажно това правителство не е истина
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Бай Раданова

    1 0 Отговор
    Ф16фалос за нас най добрият
  • 97 Лекар

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Николай":

    Ген.Радев(тогава майор)беше в групата подбирана за български космонавт.По физически и интелектуални данни превъзхождаше всички кандидати,но избраха Георги Иванов Какалов.