11 Януари, 2019 10:15 2 124 4

Таяни се надява да приемат България в Шенген

  • антонио таяни-
  • българия-
  • румъния-
  • шенген-
  • ес

Румъния пое ротационното председателство на ЕС

Таяни се надява да приемат България в Шенген - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На церемонията в букурещката зала "Атенеум" по повод началото на румънското председателство на ЕС, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни изрази надежда, че Румъния и България ще бъдат приети в Шенгенското пространство по време на румънското председателство, предаде ТАСС.

Ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер също каза по време на церемонията, че Румъния трябва да се присъедини към Шенгенската зона. "Мястото на Румъния е в Шенген. Пред Европейския парламент защитих идеята Румъния да стане част от Шенгенската зона и си оставам предан на тази идея. Румъния трябва да стане част от Шенген", каза Юнкер.

В Шенгенската зона влизат 22 страни от 28 страни от ЕС. Великобритания, Ирландия и Кипър не влизат в Шенген. Румъния, България и Хърватия са на пътя на присъединяването към зоната.

"Днес повече от когато и да е било вярваме, че Европейският съюз безспорно е успешен, силен и жизнеспособен проект", заяви на церемонията румънският президент Клаус Йоханис. Държавният глава, който е центрист и представлява Румъния на срещите на върха на ЕС, отправи критики към социалдемократическото правителство за неговата подготовка за ротационното председателство, както и за неговите планове за реформи на съдебната система, породили безпокойството и на Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говното метев,анархиста

    6 1 Отговор
    Aбре къв шенген бре Боклуци? Какъв шенген с малоумниците борисофф и цветанов,и със свините цацаров и пеевски?! От европа трябва да ви изритат!
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Когааа!
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Цитат от Е-вестник: “..........В момента Росенец е де факто българска територия, окупирана от руснаци, охранявана от руски гардове от “Лукома” и български от “Ипон”, която не се контролира нито от Гранична полиция, нито от която и да било власт. Дали европейските държави ще толерират дълго тази пробойна в Шенген предстои да научим. Съдейки по реакциите на Холандив и Финландия на българската кандидатура за Шенген, “ерата на съмнението” не е отминала в историята.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: