1 405 8

Американската армия изтегля техника от Сирия

Сбогом, Сирия!

Американската армия изтегля техника от Сирия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американската армия започна да изтегля техника от Сирия, предаде Франс прес, цитирайки представител на американското министерство на отбраната. "Мога да потвърдя изтеглянето на техника от Сирия. Поради причини, свързани със сигурността, за момента не мога да съобщя повече подробности", заяви вчера представителят. Телевизия Си Ен Ен съобщи първа за изтеглянето на техника, без да уточнява какво точно съдържа каргото.

През декември президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви пълно и незабавно изтегляне на 2000-те американски войници в Сирия, които се борят срещу джихадистката група Ислямска държава. Това изненада и обезпокои съюзниците на Вашингтон.

По-късно американското правителство отправи много послания, за да тушира първоначалното впечатление за прибързаност, което оставиха думите на Тръмп. Вашингтон постави като условия за изтеглянето пълното поражение на Ислямска държава и поиска уверения, че кюрдските бойци, били се срещу джихадистите редом с американците, ще бъдат защитени. Графикът за изтеглянето на американските сили остава неясен.

Сирия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хаххаааааааа
  Отговор
  1 12:39  11.01.19
  С подвити опашки-и право дома..като бити пе..аси....
 • позор
  Отговор
  2 13:01  11.01.19
  А какво правят САЩ и техните марионетки от ЕС в Сирия?кой ги е пуснал без разрешение в суверенна държава зада убиват и пазят терористите,това не е ли анексиране на земя и агресия?!
 • СЕГА
  Отговор
  3 13:03  11.01.19
  Дано най после настъпи мир за народа на Сирия след като терористи №1 сащ,напуснат тяхната земя.

 • tost
  Отговор
  4 13:25  11.01.19
  Американските плъхове се изнизват тихо по терлички от Сирия. Какво ли би станало ако рашъните направят военна база и в Ирак?
 • 622
  Отговор
  5 13:25  11.01.19
  Според иранския президент Рухани, Америка изпълнява план в няколко фази, за да раздели Иран. Първо, налагането на ембарго, след това поставяне под съмнение на легитимността на иранския режим в света, след това на въстанието на опозицията, а след това и на разпадането на Иран. Америка, която отдавна използва Турция и заедно с нея ислямската държава в Близкия изток, иска да види Турция до стратегията й срещу Иран. Това е истинската сделка, която е направила с Турция по въпроса за изтеглянето на американски войски от Сирия. Но за Турция е много трудно да поддържа същото отношение, както към Либия и Сирия, и срещу Иран. За да приеме това, трябва да рискува да се изправи и срещу Русия..
 • onq s konq
  Отговор
  6 13:27  11.01.19
  Всъщност Америка прави ТАКТИЧЕСКИ ХОД с това изтегляне което е с КРАТКОВРЕМЕНЕН ХАРАКТЕР.А целта е ясна-да видят останалите КОЛКО Е ЛОШО БЕЗ АМЕРИКАНЦИ В СИРИЯ,след което естествено пак ще се върнат.Затова и се дислоцират съвсем наблизо-в Ирак.Така че спете спокойно деца-Комунизмът си отиде,но Америка няма такива намерения:)
 • Ердоган си знае работата
  Отговор
  7 15:29  11.01.19
  Накрая всички му клякат
 • ИСТИНАТА
  Отговор
  8 11:33  12.01.19
  НА СНИМКАТА СА ТУРСКИ ВОЕННИ !!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай