Last news in Fakti

12 Януари, 2019 12:51 2 342 1

Мексико хвърля войници срещу крадците на горива

  • мексико-
  • гориво-
  • бензин-
  • андрес обрадор

Към бойните части ще бъдат пратени и хеликоптери за наблюдение

Мексико хвърля войници срещу крадците на горива - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мексико хвърля 4000 военни срещу крадците на горива. Ще бъде засилена охраната на нефтопроводите и складовете за горива. Към попълненията от военни ще бъдат пратени и хеликоптери за наблюдение.

Мерките се взимат с цел сигурност на фона на проблема със снабдяването с горивата в страната, обяви президентът Андрес Обрадор, цитиран от АР.

По думите му, от този проблем страдат всички, които с часове чакат на опашки пред бензиностанциите. Той обаче призова сънародниците си към разбиране.

Синдикатите възразиха на държавния глава, че това не може да продължава и страната губи милиарди от наложените ограничения.

Припомняме, че в началото на годината самият той обяви, че Мексико наема още 50 000 военни като мярка срещу набиращата сили престъпност в страната. Според него, в момента националната гвардия не разполага с необходимия ресурс да се справи с проблема.

Това се случва на фона на плановете на американския му колега Доналд Тръмп да строи стена по южната граница, за да спре прииждащите нелегални мигранти от съседката и престъпността. Той определи ситуацията по границата като криза и нападна демократите в Конгреса, че не разбират колко е сериозно положението, а блокират плановете му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Серджиу Николаеску

    2 0 Отговор
    "Комисарят и крадците".
Новини по държави: