Last news in Fakti

12 Януари, 2019 16:40 2 050 8

"Жълтите жилетки" отново блокираха Франция - Януари 2019

  • франция-
  • жълти жилетки-
  • париж-
  • еманюел макрон

29 ареста в поредния ден на протести срещу управляващите

"Жълтите жилетки" отново блокираха Франция - Януари 2019 - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Три дни преди големия национален дебат, предложен от президентa Еманюел Макрон в опит да успокои гнева на "жълтите жилетки", няколко хиляди души дефилираха във Франция, близо два месеца след началото на протестите, често придружавани с насилие, предаде AFP.

Потеглили от министерството на икономиката и финансите в източната част на Париж, няколко хиляди души се събраха по обед на площада на Бастилията, където френски знамена се развяваха над тълпата и се чуваха викове "Макрон оставка!"

През последните няколко дни властите бяха заявили, че се опасяват от насилие и се опитаха да разубедят участниците в деветата поредна събота на протести, симптом за най-сериозната криза, преживявана от правителството на Макрон от идването му на власт през 2017 г., отбелязва агенцията.

"Жълтите жилетки" се събраха на централните площади и в други френски градове. Преди обед близо 1200 се събраха в историческия център на Бурж, макар че местните власти забраниха всякакви демонстрации.

"Жълтите жилетки" отново блокираха Франция - Януари 2019

Още преди началото на протеста бяха задържани 24 души за носене на забранено оръжие и за участие в струпване на хора с цел прибягване до насилие.

Петима души бяха арестувани на път за Бурж. Te пътували с една и съща кола. Водачът бил в нетрезво състояние, а в багажника били открити предмети, които можело да послужат като импровизирани оръжия в схватка със силите на реда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    15 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Айдееее

    22 1 Отговор
    Удриииии-бутайте от власта тези джендъри-либерали...удриииииииии
  • 3 ТМВ

    25 2 Отговор
    Французите може да ги смятат за какви ли не но са сплотени и организирани!!
    А българите са овче стадо,по скоро стадо от индивидуалисти,и управниците именно заради това си правят каквото си искат!!
    Тоест, демек си развяват байрака!!
    Една известна личност от миналото е казал,ако се сетите...
    Отделният индивид не струва нищо, масите променят събитията!!

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СЕВАР

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "ТМВ":

    Всеизвестно е , животните и примитивните хора се сплотяват лесно . Виж овце , гърци , цигани и др. Нищо лошо за бунтовете срещу либерали , глобалисти и джендъри разни , но точно ние не сме овце .... Българите сме хора , които се справят с всичко , което ни поднасят гадовете от векове , защото наистина сме индивидуалисти поради своята висока интелигентност . Но си знаем , че като опре ножа до кокала сме неудържими . Доказано от историята .... Просто не е опрял ножа ....
  • 7 Чукундур

    3 0 Отговор
    Там материала е умен затуй стачкуеат
  • 8 Нищо не разбиращ

    3 0 Отговор
    До учените занимаващи се с генна модификация ,моляви да създадете новият ХИТЛЕР .
Новини по държави: