14 Януари, 2019 10:30 2 210 3

Намериха черната кутия на падналия индонезийски самолет

  • индонезия-
  • самолет-
  • разбил-
  • черна кутия-
  • lion air

189 души загинаха във фаталния инцидент

Намериха черната кутия на падналия индонезийски самолет - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Водолази откриха втората черна кутия, със записа на разговорите в пилотската кабина, от самолета на авиокомпания Lion Air със 189 души, който на 29 октомври миналата година падна в морето край Индонезия, съобщиха индонезийските власти, цитирани от Франс прес.

Намерихме записващото устройство към 9 часа тази сутрин, каза Харио Сатмико от Националната комисия за транспортна сигурност. Самолет Боинг 737 на нискотарифната авиокомпания Lion Air се разби в морето близо до индонезийската столица Джакарта, при което загинаха всички на борда.

Двете черни кутии, които записват разговорите в пилотската кабина и регистрират данните от уредите, са ключови при разследването на самолетни катастрофи. В доклада от предварителното разследване на тежкия инцидент стана ясно, че самолетът не е трябвало да получи разрешение да лети заради технически проблеми при предишен полет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    2 1 Отговор
    ГОСПОД ДА ОПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ.
  • 2 МИ КАТО

    4 0 Отговор
    НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА ЛЕТИ И ДА ПОЛУЧИ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОЛЕТ ,КОЙ Е РАЗРЕШИЛ НА ЕКИПАЖА ДА ЛЕТИ....ЩОТО КАТО НЯМА РАЗРЕШЕНИЕ, КОМАНДИРА НА ПОЛЕТА НЯМА ДА ИЗЛЕТИ.....НАМЕРЕТЕ ВИНОВНИКА И......НА ВЪЖЕТО...
  • 3 Бай хой

    2 0 Отговор
    Къдя са записите от черните кутии на мн17? Кой ги крие? Къдя са записите от диспечерските кули? Каква тайна се укрива?