Last news in Fakti

14 Януари, 2019 12:46 1 826 4

Разбилият се в Иран самолет е бил военен

  • иран-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • алборз-
  • военен-
  • загинали

Самолетът е излязъл от пистата

Разбилият се в Иран самолет е бил военен - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иранската армия съобщи, че транспортният самолет, който се разби в иранската провинция Алборз, е бил неин и 15 от 16-те души на борда са загинали, предаде Ройтерс, цитирайки агенция Фарс. В публикуваното от армията изявление за медиите не се съобщава чия собственост е самолетът, отбелязва ТАСС.

"Транспортен самолет Боинг 707, пренасящ месо от киргизстанския град Бишкек, кацна днес аварийно на летището Фатх", се казва в изявлението. В резултат на кацането самолетът е излязъл от пистата за приземяване, блъснал се е в оградата и се е подпалил. Причините за произшествието се изясняват, както и информацията за убити и ранени сред екипажа и техническия персонал на борда на самолета.

Според ирански медии е оцелял само бордовият инженер. Алия Курбанова, прессекретар на бишкекското летище "Манас", е заявила пред ТАСС, че самолетът е изпълнявал чартърен полет от Бишкек и е бил собственост на иранската компания "Паям еър".

Агенция Мехр съобщава, че самолетът е бил собственост на компания "Киргизстан еърлайнс". Той излетял от Бишкек и е трябвало да кацне на летището в иракския град Карадж. По погрешка обаче кацнал в друго разположено наблизо летище. Причината за грешката е лошото време, съобщава агенция Фарс. По информация на агенция Тасним самолетът е произведен между 1958 и 1979 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 0 Отговор
    Ако се научите да четете и нещо друго освен Взгляд, ТАСС тем подобните може и да успеете да не правите тъпи грешки като пишети постонно противоречиви неща:
    Публикувано във факти.бг:
    че самолетът е изпълнявал чартърен полет от Бишкек и е бил собственост на иранската компания "Паям еър".

    Агенция Мехр съобщава, че самолетът е бил собственост на компания "Киргизстан еърлайнс"
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.