Last news in Fakti

15 Януари, 2019 13:54 1 254 5

Иванка Тръмп няма амбиции за Световната банка

  • иванка тръмп-
  • световната банка-
  • сащ-
  • шеф-
  • банка

Дъщерята на Тръмп ще помогне с подбора на кандидати

Иванка Тръмп няма амбиции за Световната банка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дъщерята на американския президент Иванка Тръмп не се обсъжда като възможен кандидат за поста президент на Световната банка, но ще помогне с подбора на кандидатурите. Това съобщи в. "Политико", позовавайки се на заместник-директора по комуникациите на Белия дом Джесика Дито.

Съобщенията, че се обсъжда кандидатурата й, не отговарят на действителността, каза Дито. Министърът на финансите Стивън Мнучин и изпълняващия длъжността ръководител на президентската канцелария Мик Мълвени са се обърнали към Иванка Тръмп с молба да помогне в процеса на предлагане на кандидати, тъй като през последните две години тясно е работила с ръководството на Световната банка.

Вестник "Файненшъл таймс" съобщи в края на миналата седмица, че според негови източници администрацията във Вашингтон обмисля възможността да предложи за президент на Световната банка Иванка Тръмп или Ники Хейли, която подаде оставка като постоянен представител на САЩ в ООН. Друг възможен кандидат според информацията може да бъде Марк Грийн, председател на Американската агенция за международно развитие. "Файненшъл таймс" посочи също така, че американците могат да имат конкуренти от развиващите се страни. Сред тях са нигерийската икономистка Нгоци Оконджо-Ивеала, която преди седем години беше претендент за лидерския пост на Световната банка в конкуренция с Джим Йон Ким; Доналд Каберука, руандийски икономист и бивш президент на Африканската банка за развитие и Шри Муляни Индравати, индонезийската финансова министърка.

Джим Йон Ким, който ръководеше Световната банка в продължение на шест години, обяви на 7 януари, че от 1 февруари подава оставка. Временно постът се изпълнява от главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева, предаде БНТ. Световната банка съобщи миналата седмица, че кандидатурите за президентския пост трябва да бъдат представени от 7 февруари до 14 март. След това сред тях ще бъдат избрани максимум трима кандидати, а новият президент се очаква да бъде излъчен до заседанието на ръководните органи на Световната банка и Международния валутен фонд на 12-14 април във Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    3 0 Отговор
    Абе , тя няма , ама баща ѝ ....
  • 2 Йети

    3 0 Отговор
    " ...тъй като през последните две години тясно е работила с ръководството на Световната банка". Аз съм работило 20 години, но никой не ме пита за нищо. А, грешка - не съм работило с ръководството!
  • 3 Townboy

    0 3 Отговор
    Баща й е един от собствениците на Световната банка и МВФ. Защо да става СЕО на собственост?
  • 4 B. Popov

    1 0 Отговор
    Тази ще я хапна на един залък, мм!
  • 5 шефа

    1 0 Отговор
    НА ДЕДО ШЕФ МУ СЕ БЛЪСКА НЕЩО РУСОООООО.ТО РУСО ГЛАДНО НЯМА БРЕ.