Last news in Fakti

17 Януари, 2019 07:11 1 479 1

Алексис Ципрас спечели вота на доверие

  • алексис ципрас-
  • гърция-
  • вот-
  • доверие-
  • македония

Важна победа за гръцкия премиер

Алексис Ципрас спечели вота на доверие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гръцкият премиер Алексис Ципрас спечели вота на доверие в гръцкия парламент, което проправя пътя към ратифициране на Преспанското споразумение, информира Ройтерс.

Правителството получи подкрепата на 151 депутати в 300-членния парламент. По този начин кабинетът има зелена светлина да ратифицира важния договор, с който ще се смени името на Република Македония и по този начин тя ще може да кандидатства за членство в ЕС и НАТО.

Ципрас поиска вот на доверие в неделя, след като министърът на отбраната Панос Каменос, лидер на по-малкия коалиционен партньор в правителството, националистическата партия Независими гърци, подаде оставка в знак на протест срещу споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    3 0 Отговор
    Хахаха Тиквата за пръв път въведе вот на доверие на балканите ,а може и в света.Трябваше да го патентова и сега да пълни джобове от другаде вместо да краде България и народа си.
Новини по държави: