17 Януари, 2019 21:02 2 914 55

САЩ с грандиозен план за космическа отбрана

  • сащ-
  • отбрана-
  • доналд тръмп

Доналд Тръмп представи новата отбранителна система на страната

САЩ с грандиозен план за космическа отбрана - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нова стратегия за ракетна защита на САЩ от Северна Корея, САЩ и Китай представи американския президент Доналд Тръмп, съобщи Fox News.

В представянето на Тръмп участваха още военният министър Майк Шанахан и вицепрезидентът Майк Пенс.

„Нашата цел е проста и тя е да засечем и свалим всяка идваща насам ракета. Наш дълг е да защитаваме страната и за това искаме най-добрата отбранителна система.

Светът се променя и това ни задължава да се променяме още по-бързо. Мисля, че сме изградили най-добрия план за отбрана“, заяви Тръмп.

Шанахан допълни, че САЩ нямат желание да си създават врагове, но нямат и намерение да ги игнорират. В плана се предвижда евентуално разполагане на космически сензори за проследяване и прихващане на ракети.

Препоръчва се изучаването на експериментни технологии, включително и на космически системи за прихващане и проследяване на вражески ракети.

Според Пентагона американските ПВО са твърде малко, за да могат да противодействат на голяма ядрена сила като Китай или Русия. Според Русия този доклад може отново да предизвика напрежение в отношенията със САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    17 6 Отговор
    Значи грандиозният план е да спрат ракетите във въздуха... Брилянтно! Много готин филм ще стане, Владимир Путин в ролята на Лекс Лутор и Доналд Тръмп в ролята на Супермен.lol
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 mom4eto

    23 9 Отговор
    Хахаааа Перуката ще се отбранява, слабаци сте- НЕ ви щем каруците F-16 :)
  • 5 Тръмп

    4 6 Отговор
    Агент на Кремъл
  • 6 onq s konq

    9 13 Отговор
    На подиграващите се на изявлението на Тръмп по въпроса да си отговорят ЗАЩО РУСИЯ РЕАГИРА ТОЛКОВА ОСТРО И ТРЕВОЖНО НА ТОВА/последното изречение/.Според мен най-вероятно нямат чувство за хумор?:)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ....

    21 11 Отговор
    Горбачов разби СССР и соц блока ама този ще шчупи рекорда и докато не разбие Америка и Европа няма да се спре! Хубаво, че Русия ще остане да има къде да се денем!
  • 9 Alpha_Lone_Wolf

    10 23 Отговор
    Този план отдавна се е сбъднал, САЩ разрушиха метеора над Челябинск.
    Да не мислите, че ще говорят глупости американците. Те първо са пробвали системата и след това ни казват.

    Коментиран от #14

  • 10 Дънкан Макклауд

    15 5 Отговор
    то на земята нещо не им спори отбрана та поне да се пробват в космоса.
  • 11 име и номер 928

    15 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Нова стратегия за ракетна защита на САЩ от Северна Корея, САЩ и Китай......
    .


    По линия на С.Корея и Китай ясно, но заплахата от САЩ към САЩ, ако може да го разясните?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Клоун

    13 2 Отговор
    Хи-хи-хи-хи..........ще се отбраняват от извънземните?????
  • 14 ....

    18 9 Отговор

    До коментар #9 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Ооо Боже, те не могат да идат без руска помощ до космоса система щели да създават.

    Коментиран от #15, #42

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гражданин

    12 7 Отговор

    До коментар #15 от "русофилска подлога":

    Добре,че руснаците им показаха как се прави. Справка- Гагарин.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гражданин

    11 6 Отговор

    До коментар #17 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    Това нещо като Аполо на луната ли е?
  • 19 Националист

    8 4 Отговор
    Войната се води за обиране на амер. данъкоплатец. Ядрена война с братска Русия няма да има. В Америка не искат да мрат заради разни русофоби, джендъри, хомота и либерали.
  • 20 Бай хой

    9 6 Отговор
    Голям майтап. Руснаците пуснаха гиперзвукови маневрени ракети през атмосферата крава бойс щяла да ги дири и унущожава в космоса. Тия тотално изтрещяха. Изглежда липсата на пари и глада ги тормози така жестоко че получават халюцинации. Нямат парички американчетата. Военните им са на диета и немат заплати. На дарвния са нещо като просячета.

    Коментиран от #22

  • 21 РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ

    6 11 Отговор

    До коментар #17 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    Нищо общо.Кацанията на Луната са потвърдени от СССР,Китай,Япония и Индия.Разположени са и лазерни рефлектори на Луната от космонавтите.Също така са донесени и 380кг. лунни проби ,като са раздадени на всички космически държави по света.Никой не оспорва кацанията и на никой не му пука ,какво мисли някакъв плазмодий в коментарите във факти.бг като теб ,нали се сещаш ? Освен това следите от кацанията и стъпките на космонавтите ще стоят на Луната още десетки хиляди години ,защото там няма атмосфера.През другия век ,може и твойте руски господари да успеят да се развивят и да успеят да пратят поне една сонда там :)

    Коментиран от #29

  • 22 РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ

    6 8 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Виж ,ако хората нямаха интернет и достъп до информацията ,някой можеше и да ти повярва на платената червена пропаганда ,но материяла ти е прекалено лош.Истината е ,че САЩ е най-богата и развита държава.Просто е прекалено голяма и развита ,че да я сравняваш с някаква бананова република като Русляма.Руснаците са буквално като пичи въшки сравнени със САЩ.Тук дори не става дума и само за пари и развитие ,защото знаем ,че руснаците на тази тема са по-зле и от Бурунди.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хрис

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "русофилска подлога":

    ПръЦко, когато съветските космонавти, а и не само те, работеха на косическите станции Восток и Мир,америте се облизваха отдолу, като в приказката за лисицата и киселото грозде. Да ти припомня, че международната космическа стация (МКС) е изградена на основата на базов руски модул и руски знания и опит. Чувствам, че сега ще ме контрираш с американските полети до Луната, но каква полза от това? Потрошиха се едни големи пари само за престиж и лунната програма беше прекратена. В същото време МКС продължава да се използва интензивно.

    Коментиран от #26

  • 26 русофилска подлога

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "Хрис":

    ПръЦко ,не оспорвам ,че СССР бяха космическа сила,въпреки ,че и те реално 90% от опитите им за далечни мисии са провал,докато през това време американските са на 90% успехи.Тук обаче говорим за днешна русия,която е с 150млн. по-малко население,10 пъти по-малък бюджет и няколко пъти по-малък потенциал от учени,защото кадърните им хора бягат на запад.Идеята ми е ,ако можеш да ми кажеш една руска мисия след падането на съюза ,която да е по-далеч от околоземната орбита ? Една едничка да ми покажеш ? Няма такава и именно това имам предвид ,че русия е просто космически статист в днешно време.Попринцип всичко което руснаците знаят за космоса е благодарение на САЩ ,защото русия няма никакви подобни апарати като Хъбъл,Кеплер и.т.н. с които може да излседва далечния космос.За руснаците предела на космоса е МКС,докато САЩ са завладяли буквално цялата слънчева система и единствено те изследват далечния космос.

    Коментиран от #32

  • 27 ....

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "русофилска подлога":

    совалката "Чалънджър" на 28 януари 1986 г. е най-голямата до този момент катастрофа в историята на пилотираните космически кораби.
    Не съм го писал аз, факт!
  • 28 Хрис

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    Хапчетата по жълтата рецепта и в леглото! Тази вечер извънредното тролене няма да се осребрява със зелени кинти.
  • 29 ....

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    На твойте велики американци нещата се получават САМО в Холивуд! Гледам коментираш мозъци, големи, малки и т.н., та питам: за коя световно известна компания си работил и на какъв пост?

    Коментиран от #31

  • 30 NikNay

    2 2 Отговор
    От космоса, значи сателити - един по-сериозен ЕМИ и цялата електроника ще изпуши
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хрис

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "русофилска подлога":

    ПръЦко, това е моето обръщение към теб и не плагиатствай с него. Военният бюджет на америте не е 10, а 12 пъти по-голям от руския. Но докато от руския военен бюджет 60% от средствата се заделят за научнотехнически изследваия и разработки, то в американския за теи цели се заделят около 12% , а останалите финансови средства отиват за издръжката на амерканските въоръжени сили и над 1 000 бази по целия свят. И тези 12% са много пари, но трябва да ти е известна американската разточителност. Предполагам ти е известно колко трилиона струват програмите F-22 и F-35 . От първия произведоха 200 самолета и го спряха - много скъп, а втория лети от 2006 г. и още го доработват. Известно ли ти е до къде стигнаха твоите приятели за супер иновативния ескадрн миноносец Зумволт ( Zwmvolt - може да греша в транскрипцията на български), от които тип по програма трябва да произведат около 60 броя. Произведоха един без релстроните и плава известно време, повреди се и го поставиха на ремонт, а за построяването му бяха похарчени повече от три милиярда долара.
    А как ще обясниш технологическия пробив на Русия в областта на хиперзвуковите оръжия и в малогабаритните ядрни силови установки (двигатели). Това е пробив който осигурява минимум 10 години преднина на Русия в тези области. И защо Тръмп толкова се уплаши от "изостаналите рашки" и обяви тази "грандиозна " програма. И как амерканците ще унщожават от космоса с лазери руските ракети, като за тези лазери не разполагат с мощ

    Коментиран от #35

  • 33 Кико

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "русофилска подлога":

    Мнго си се ядосал и почна да налиташ на червеи. Вземи си хапчетата, излъскай си бастуна и лягай!
  • 34 Румяна Костова

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "русофилска подлога":

    Да де,ама космонавтите им не са от семейството на Корлсон, да си имат перка на гърба и да си хвърчат из космоса.Нали трябват двигатели за ракетите им.И точно тях купуват американците от Русия защото не могат да си ги произвеждат сами.РД 180 и РД 181

    Коментиран от #37

  • 35 русофилска подлога

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Хрис":

    Подлого,повдигаш темата за космоса,след което набързо ти обесних колко си мижав в тая сфера и веднага смени темата.Е кажи ми дали не си жалка и отчаяна подлога ? Тръгнал да пише чак за бюджети каскета му неук...САЩ на година заделят около 700-800млрд долара за отбрана ,като това е около 3.5% от икономиката им.Русия от друга страна отделя между 40-60млрд долара ,което е около 5.5% от икономиката им.Демек Русия отделя за военни цели почти два пъти повече от САШ според възможностите на двете държави.Отделно русия е държавата която постоянно дрънка оръжия и говори за войни.Това е признак на страх и безсилие.Колкото до научните изследвания за които пишеш ,САШ заделят най-много в тази сфера,а русия е спорно дали отделя нещо.А бе като цяло схващаш каква подлога си и че издишаш нали ?
  • 36 Румяна Костова

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Алчна държава!!":

    Какво са няколко милиарда при трилиона долара ,които вече дължат на Федералния резерв,който въобще не е федерален ,а частен.В Русия икономическите им експерти казват ,че 2018 година страната им се е отървава от почти всички американски ценни книжа
  • 37 русофилска подлога

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "Румяна Костова":

    Ето я и тази недохранената.На всяка манджа мерудия милата.Повтаряш неша които си чула.РД180 се ползват само от НАСА за ракетите Атлас и то за първия етап на изстрелване от обшо 3.Това е за сателити.Прави се зашото на НАСА излиза без пари цялата работа,а скорозавода ше бъде преместен в САЩ ,защото патента е на pratt&whitney.САЩ са имали или имат 34 различни ракетни двигателя,докато русия има 17.Казвам ,че апарати на САЩ са били във всяка точка на слънчевата система,а два дори я напуснаха и най-доброто което можеш да измисшиш е "ама то САШ взимат някакви си двигатели от русия за някакви си мисии".Това ли ти е довода русоиде ? Когато русия започнат да изследват дълбокия космос или въобще сложат телескопи като Хъбъл,Кеплер,Дйемс Уеб в орбита или когато русия въобще успее да изкара една сонда по-далеч от МКС тогава ще имаш право да спориш.Докога русия ше е космически статист ,а ти ще си подлогата.

    Коментиран от #40

  • 38 Румяна Костова

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    Никой не е видял с просто око Гагарин през илюминатора на ракетата ,прав сте.Но все пак по онова време е имало достатъчно развита техника,с която това да се докаже.Американците космически служби те оспорват полета на Гагарин в космоса.А повярвайте, те са по информирани от Вас.А ,и още нещо ,което не знаете.Първият сателит около Земята пускат също руснаците.

    Коментиран от #39

  • 39 русофилска подлога

    4 3 Отговор

    До коментар #38 от "Румяна Костова":

    Пуснат е от СССР , а не само от руснаците.Не преписвай успехи.Днешна русия е слаба ,мижава и не е космипеска държава.И това какво е станало пред 60г. не е критерии за възможностите на дадена държава в днешно време,защото русия е с 150млн по-малко население ,10 пъти по-бедна и с няколко пъти по-малък човешки потенциал.Накратко русия е неспособна за каквото и да било в космическата сфера !

    Коментиран от #41

  • 40 Румяна Костова

    2 3 Отговор

    До коментар #37 от "русофилска подлога":

    Храня се здравословно и добре.Мерудии използвам с охота в готварските си творения.Сателитите също летят в космическото пространство ,нали?Имали САЩ 34 двигателя ракетни ,но все пак използуват руски по някаква си причина,която на Вас не Ви е известна.Като разберете, обадете се.Излизали им двигателите РД без пари?Демек, Русия им ги подарява и поема също транспортните разходи ли?

    Коментиран от #44

  • 41 Румяна Костова

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "русофилска подлога":

    Въвличат е ме в среднощен спор относно това ,че Русия не е СССР. Зависи от гледната точка.Ако трябва например да се изтъкне космически раздутия Голодомор ,случил се по време на СССР,то само руснаците са виновни,независимо от това ,че в КПСС главатарите са били от всички републики, най-много от Украйна.Ако ,обаче трябва да се изтъкнат научните постижение,то това е общо дело, на всички републики.А и никой в Русия не отрича например заслугите на украинските учени.По-интересно е ,че откакто те излязоха от СССР вече нищо самостоятелно не са измислили и нямат никакви постижения,пълна деградация.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 русофилска подлога

    4 4 Отговор

    До коментар #43 от "Кочината русия е на дъното !!!!":

    Интересното е ,че самите руснаци нямат никакви претенции към това.Претенции имат русофилските подлоги от които дори и руснаците се срамуват.Такива подлоги останаха само в България тук таме и в оше -2-3 бивши соц републики.Нормалния руснак си мечтае за западен живот.

    Коментиран от #46

  • 46 Ставрю

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "русофилска подлога":

    Що ти вече като си на запад да не си цъфнал. Хората са заробени от едри крадливи капиталисти и карат нерцедес на 15 години скъсани дънки аде ГМО сирене без млеко живее под наем защото няма мъни за къща съдебни изпълнители му вземат телевизора щото нее имал пари да си плати уж изговорените минуги към оператор,цигани ни бият защото това е ценост, купуваме F16 защото бате казва така, маината ви на запада.

    Коментиран от #52

  • 47 Ганьо style

    1 2 Отговор
    "сащ нямат желание да си създават врагове" - Ами да спрестанат да се месят във работите на десетки държави и да им отнемат ресурсите, п*дерасти.
  • 48 бббббб

    0 3 Отговор
    Хахаха защо си мисля,че Русия има оръжия за порязяване на военни спътници.И тия докато разработят космическата отбрана Русия ще е по-напред.

    Коментиран от #53

  • 49 Фанта

    0 1 Отговор
    "Нова стратегия за ракетна защита на САЩ от Северна Корея, САЩ и Китай...."
    Нещо не го разбрах, обърках се малко.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хохи

    2 2 Отговор
    ГРАНДИОЗНА КРАВАРЩИНА!!
    ЖАЛКИ СМЕШКОВЦИ!!!
    УНИЩОЖИТЕЛИ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА!!!
  • 52 Гост1

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Ставрю":

    Ако си неспособен в живота ,ще е така да.Предполагам ти си такъв.Майната ти на теб и такива като теб,комунист жалък.
  • 53 Гост1

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "бббббб":

    Незнам зашо и какво си мислиш,но е невъзможно една държава като Русия ,която е доста назад с технологиите да бъде по напред от САЩ.
  • 54 путин

    0 1 Отговор
    да, ще ви качвам в космоса да ме стреляте, да, да, да
  • 55 МиГ 23

    0 0 Отговор
    Само харчене на много пари. 100 % защита няма. А и с тези технологии, никога няма да има.