Last news in Fakti

18 Януари, 2019 22:00 2 297 15

Втори референдум за Брекзит ще отнеме година

  • брекзит-
  • референдум-
  • великобритания-
  • криза-
  • ес-
  • година
Втори референдум за Брекзит ще отнеме година - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Организирането на втори референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз ще отнеме около година. Това се казва в официален правителствен документ, представен на депутати, заяви източник от канцеларията на премиера Тереза Мей, цитиран от Ройтерс.

По-рано говорителка на Мей каза пред репортери, че документ от една страница е бил показан на депутати по време на срещи, целящи намиране на начин да се придвижи напред процедурата по излизането от ЕС. По думите на говорителката документът е бил "илюстративен и нашата позиция, разбира се, е, че няма да има втори референдум". Мей имаше срещи с депутати от всички партии в опит да намери изход от задънената улица с Брекзит, след като планът, който бе договорила с ЕС, бе категорично отхвърлен от парламента във вторник.

Великобритания гласува план Б за Брекзит на 29 януари. Въпреки че Мей многократно отхвърли идеята за втори референдум, кампанията за организиране на такова допитване се радва на подкрепата на някои депутати.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин постави като условие за начало на разговорите правителството да изключи възможността за напускане на Евросъюза без споразумение. В писмо обаче премиерът Тереза Мей категорично заяви, че това е невъзможно условие и не е в пълномощията на правителството. Тя подчерта, че е готова за среща с Корбин, но без предварителни условия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 цун кай уй

    4 1 Отговор
    ама ко става дай ми куклите на ти парцалите,ще се таковаме ли или не...
  • 3 Alpha_Lone_Wolf

    5 4 Отговор
    Удължават срока до следващия референдум, ако се повтори сценария. Пак 5г няма да излязат, но вече знаят, че никъде не ги искат и ще си останат в ЕС.
  • 4 среднощен

    1 7 Отговор
    Твърде много интереси са преплетени през Лондонското сити..!? Никой няма интерес да пострада UK, та дори и Русия..!? Великобритания не е старата империя за да има такива "смъртни врагове"..!! Тя е една твърде "бляскава витрина", в която е инвестирано много и от която имат нужда всички..!!Това, което се случва от 2016г. насам е, както казват военните - "реална тренировка"..!! Кризата около Брекзит ще отмине и до голяма степен "центробежните" сили в ЕС ще бъдат овладяни..!! Тук някъде ще се постави началото и на нов "наднационален институт"..!!

    Коментиран от #10

  • 5 Голям прос

    3 5 Отговор
    Няма да излязат, само не мога да разбера защо е тоя театър
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Доктор Ох Боли

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "среднощен":

    ... ха хаха.... Ти си като некоя среднощна пеперуда... ха хаха.. .искаш да си скъпа ... ама си евтина.... хахаха..... ша ма прощаваш ама..... хах ха.... Лондонското сити вече е в Германия.... и ... така....

    Коментиран от #13

  • 11 Баба Ванга Софийска Русофилска

    7 3 Отговор
    Виждам, виждам че на втория референдум, ''умните'' англичани ще гласуват на 99% за БРЕКЗИТ. ТАКА ЧЕ ''УМНИТЕ КОМУНИСТИ'' ПОЧИТАТЕЛИ НА ЕВРОКОМУНАТА НАРЕЧЕНА ЕС, АКО ИСКАТ ДА СИ ЗАПАЗЯТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ЗМЯРНИК С ЦЕНТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ ПО НОВ ХИТЪР НЕОКОМУНИСТИЧЕСКИ НАЧИН, С ТЪПИ ДЕКРЕТИ, ДА НЕ ПОДЛА АНГЛЧАНИТЕ ДА ГЛАСУВАТ ВТОРИ ПЪТ

    Коментиран от #12

  • 12 Доктор Ох Боли

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Баба Ванга Софийска Русофилска":

    ..... от Евро Съюза по-убаво нема... разбишимъ правилну а?... ха хаха.....
  • 13 среднощен

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Доктор Ох Боли":

    Логиката на "глобализацията" говори, че ще се преодолее кризата с Брекзит..!? Интересите "движещи" света имат нужда от няколко основни параметъра: 1. Евтини суровини. 2. Евтина работна ръка за обработка на суровините. 3. Скъп пазар за предлаганата стока. 4. Скъп "бранд" на предлаганата стока. 5. Успешно управление на "наднационални корпоративни" интереси. Англия е една от страние, които много успешно предлагат - т.3, т.4 и т5..!?Ако не се преодолее Брекзит - вървим към разпад на ЕС и още по-стремително към "последната" война..!? Никакви желания нямам да съм "скъпа или евтина нощна пеперуда"...!? Подвеждате се в преценката спрямо нощните ми "стражи"..!? Просто физиология на един застаряващ мъж..!!

    Коментиран от #14

  • 14 среднощен

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "среднощен":

    ..Англия е една от страните..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: