18 Януари, 2019 11:00 2 318 6

Тръмп отмени пътуване на Пелоси, било „екскурзия“

  • доналд тръмп-
  • нанси пелоси-
  • екскурзия-
  • сащ-
  • пътуване

Тръмп не предостави военен самолет на Пелоси

Тръмп отмени пътуване на Пелоси, било „екскурзия“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп отложи пътуване на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси в Египет, Афганистан и Брюксел, определяйки го като седемдневна екскурзия, предадоха световните агенции. В резултат той не й позволи да ползва военен самолет.

Решението на Тръмп е очевидна разплата за настояването на лидерката на демократите той да отложи речта си "За състоянието на Съюза", планирана за 29 януари, ако към тази дата правителството все още не се е върнало към работа в пълен обем. В писмото си Тръмп отбелязва, че пътуването, което той определя като "насочено към връзките с обществеността", трябва да бъде насрочено за след подновяването на работата на правителството, ако иска да ползва военен самолет.

"Ако иска да пътува с граждански самолет, това със сигурност е нейно право", добавя президентът в писмото си. Пътуването на Пелоси беше пазено в тайна, защото включва посещение в Афганистан - страна, обхваната от военен конфликт. В писмото си Тръмп добави, че тя би трябвало да остане във Вашингтон и да преговаря с него за начин за излизане от бюджетната криза, довела до частично спиране на работата на федералното правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хххх67

    21 0 Отговор
    Някой знае ли,, авиоотряд 28" колко пари изразхода от хазната на България на година?

    Коментиран от #4

  • 2 Пеньо

    2 16 Отговор
    Само да напомня, че клоунът каза "страхотно" по повод избора на Пелоси, а сега падна до лични дрязги.
  • 3 плевен

    16 4 Отговор
    Ха, гаврата е жестока! Чак сега Тръмп ще разбере какво значи незадоволена жена, обидена демократка и разярена бабичка. Баба Хилъри ще му се стори като феята на зъбките.
  • 4 Бай хой

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хххх67":

    Много. Най вече за обслужването на бистришките тигри и за ловните воаяжи на цвъки и тиквата.
  • 5 НАТО ВЕЦ

    15 0 Отговор
    Ми прав е човека. Пари нема. Да и отпуснат "демократите" една стипендия.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.