18 Януари, 2019 12:20 2 771 35

Тръмп: Ще имаме ненадмината противоракетна отбрана

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • отбрана-
  • ракети-
  • стратегия-
  • ненадмината

Ще можем да засечем и унищожим всяка ракета, заяви Тръмп

Тръмп: Ще имаме ненадмината противоракетна отбрана - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп обеща, че САЩ ще създадат „ненадмината и несравнима“ система за противоракетна отбрана, предаде БНР. Той заяви в реч в Пентагона, че Вашингтон ще направи всичко необходимо да гарантира, че „можем да засечем и унищожим всяка ракета, изстреляна срещу САЩ навсякъде и по всяко време".

Тази система по думите му ще помогне на САЩ да се защитят от модерните свръхзвукови и крилати ракети на съперници и противници. „Космосът е новото пространство за водене на война“, заяви Тръмп и добави, че няма да се задоволи с „нищо по-малко от най-ефективна и най-високотехнологична система за противоракетна отбрана“.

Той не спомена Русия, Китай или Северна Корея в близо 20-минутното си слово. Но новата стратегия показва ясно, че планът на Пентагона за базирана в Космоса система за противоракетна отбрана цели защита от съществуващите заплахи от Северна Корея и Иран и противодействие на високотехнологичните оръжейни системи, които развиват Русия и Китай, отбеляза AP.

Това е първото преразглеждане на доктрината в сферата на противоракетната отбрана от 2010 година. Според плана Пентагонът трябва да разположи отбранителни технологии в Космоса и да използва тези системи, за да засича, проследява и поразява по-бързо насочени срещу САЩ ракети.

Тръмп каза още, че САЩ са изцяло ангажирани с НАТО, но повтори настояването си другите държави-членки да плащат повече за собствената си сигурност. „Ние ще бъдем с НАТО 100%, но както казах на страните, трябва да правите повече и трябва да плащате", каза Тръмп в речта си в Пентагона. Неговият коментар дойде след публикация в „Ню Йорк таймс“, че Тръмп е казал, че иска да изтегли САЩ от ключовия западен съюз за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Ванга

    27 7 Отговор
    КЕ-КЕ-КЕ ке имат те на калугеров ден!
  • 2 Роналд

    19 7 Отговор
    Ще! Ще!
  • 3 Borislav Popov

    23 6 Отговор
    Има само едно -"ЩЕ" !!! Нищо друго реално по въпроса ! "Ще" направят и нов танк ! "Ще "кацнат и на Марс ! "Ще " изнудят другите да им купуват боклуците.
  • 4 NikNay

    14 7 Отговор
    Един сериозен ЕМИ и всички сателити стават орбитален скраб.

    Коментиран от #7

  • 5 ****

    17 5 Отговор
    Ще,ще,ама като я направите,тогава се хвали.Ако са ви като ПРО-то дето продадохте на С.А. дето щяха да сринат цял блок,по добре не започвайт,защото ще опукате грешни пари за нищо.
  • 6 Аристотел

    15 6 Отговор
    Бъдещето ЩЕ покаже! Ще върви с можеби!
  • 7 Сминдолова

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "NikNay":

    Пак ли ти вееееее седеасарче!
  • 8 НАТО ВЕЦ

    17 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Американският президент Доналд Тръмп обеща, че САЩ ще създадат „ненадмината и несравнима“ система за противоракетна отбрана - Питай Путин. Може и да ти продаде!

    Коментиран от #29

  • 9 Гошо

    18 3 Отговор
    Ще има ненадминат бюджетен дефицит. И кой ще плаща .......
  • 10 каскет с каскет

    7 23 Отговор
    Разликата между САЩ и някакви държавички като Русия е ,че САЩ кажат ли нещо ,го правят ,защото държавата е най-развита и с най-много възможности.Тук повечето каскети са свикнали на корупцията ,която идва главно от Москал и понеже там всичко е на думи и Мосфилм ,русофилите си мислят и ,че в развития свят е така.

    Коментиран от #13

  • 11 Ермангал

    24 1 Отговор
    Засега, да си купят С-400. Все е нещо.
  • 12 ще ще

    14 2 Отговор
    а после- както кацнахме на Луната!!Или- гледайте Полетът на Кеприкорн 1.
  • 13 Borislav Popov

    5 16 Отговор

    До коментар #10 от "каскет с каскет":

    Трамп за разликаот другаря Путен е мъж и си държи на думата, щом той го казва ще го направи ! А Путен е като фурнаджийска лопата, един пример само, веднъж Путен официално заяви, че Южен паток няма да има и тръба през територията на България също !! Щяла да минава тръбата през Турция, Гърция, Македония, Италия и не знам си през къде още..) Нооо, минаха се 1-2 години и Путето запя друга песен, ти да видиш, турския паток, можел да минава и през България ! Той първо трябва сам да се определи от де ще минава тоз пусти турски паток и дали ние искаме той да минава през наша територия и ако ще минава, какви ще бъдат изгодите на България, а после вече да прави официални заявления ! Нъл тъй русуфилчита ?

    Коментиран от #16

  • 14 НКВД

    17 5 Отговор
    Руснаците вече я имат тази ракетна отнбрана, а САЩ,, високотехнологичните" тепърва ще я мъдрят!
  • 15 Супермен

    9 2 Отговор
    САЩ ще канат на Криптон
  • 16 Borislav Popov

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    А какво става със стената дето я обеща бай дони ?!! А с другите му обещания ? Че ще нормализира отношенията с Русия ? Че ще срине С Корея ?

    Коментиран от #20

  • 17 Пеньо

    2 3 Отговор
    Страхотно! :)
  • 18 СССРБарета

    14 4 Отговор
    милите те все още нямат нормална ракета която да излети в космоса а са взели вече та са изградили най-силната противоракетна отбрана! ужас Горките американци колко ниско паднаха!

    Коментиран от #21

  • 19 Левски

    13 4 Отговор
    сигурно 2050-а Може би ще имат космическа противоракетна система! дотогава Путин ще е 10-ти мандат президент и ще е произвел хиперзвукова космическа междупланетна ракета неуязвима за американската космическа противоракетна система Xaxaxaxaaaaa! от 100 години насам каквото и да измисли краварника руската мечка му намира цаката!
  • 20 Borislav Popov

    5 11 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Ти не можеш да уловиш разликата каскет, Дончо не е заявявал, че ще има стена, той просто е изявил такова желание и съответсивено е направил предложение да се построи стената, а останалото вече не зависи от него, а от конгреса ! Впрочем тези тънки нюанси не са за твойто промито мозъче, така, че не съм удивен, че не си ги уловил !
  • 21 русофилска подлога

    8 10 Отговор

    До коментар #18 от "СССРБарета":

    САЩ нямали космическа ракета ? Ти или си много неук или си неграмотен.Руските космически ракети немогат дори и за малко да се доближат до американските.Не случайно СССР изгуби и битката до Луната ,защото копието им на Сатурн5 беше тотална развалина.А можеш ли да ми кажеш една руска ракета ,като тези на СпейсХ ,дето могат да използват повторно ? Няма да можеш ,защото руснаците в идните 50 години няма да могат да произведат нещо подобно ,защото технологично са примитивни още.Руснаците немогат да имат ракети като на НАСА ,а какво остава за СпейсХ

    Коментиран от #23

  • 22 американoсран

    10 4 Отговор
    Дори в момента руските системи за радиоелектронна борба правят GPS ите на военните да изглеждат като крив макарон! как точно ще изглежда космическата противоракетна система дори самия изкукуригал Дони няма представа! Явно някой му е казал че в Холивуд че ще използват този сценарий за най-новия филм Как Америка спасява света от злодея Путин с космическа противоракетна система и Дони си е помислил че наистина могат да създадат такава! сега руския военно-промишлен комплекс ще разработи оръжие за поразяване на космически сeнзори xaxaxaaaa и на практика Дони призна пред целия свят Че хиперзвукови те ракети съществуват и работят! и най-важното призна пред целия свят Че краварника се страхува от хиперзвукови ракети!
  • 23 американска подлога

    11 5 Отговор

    До коментар #21 от "русофилска подлога":

    А ти можеш ли да ми кажеш защо на ракетата spacex не се качва жив човек? и защо американците продължават да се возят на руските космически модули съюз? И ако може да обясниш Защо американците излъгаха че са стъпили на луната?

    Коментиран от #24

  • 24 русофилска подлога

    4 11 Отговор

    До коментар #23 от "американска подлога":

    Грам не ми се занимава да споря с тебе ,защото от километри си личи колко промит комунистически мозък си и ,че компетентостта ,ще ти е точно нула,но както и да е.САЩ е държавата ,която е извела най-много атронавти в космоса, но 2011г. спират совалките ,за да могат да направят новите модули ,които вече са готови и от догодина ,американците най-вероятно ще возят всички до МКС с много по-модерна капсула и за доста по-ниска сума.Затова трябваше и временен вариант ,какъвто са руснаците.Китай също имат капсули за тази цел ,но не се използват.Русия например в тази сфера не е мръднала вече от над 40г. а капсулата на съюз изглежда като ковчег в който са наблъскани астронавтите и е чудно въобще ,как може да се движат вътре.Това е просто НЕВЪЗМОЖНОСТ за развитие.Тая глупост за Луната дето си я написал ,дори няма и да я коментирам,защото и ти незнаеш защо го пишеш и ако те питам за някакво доказателство за думите ти ,ще се покриеш в коментарите ,като типичната подлога.Потвърдено е от СССР,Китай,Япония и Индия ,а дали някой си форумен трол като теб,не иска да го приеме ,защото не са неговите господари ,грам не е от важност.Виж само какво представлява капсулата на Съюз https://www.nasa.gov/sites/default/files/styles/side_image/public/thumbnails/image/edu_exp35_iss.jpg?itok=Br7zYTcG и сега виж какво представлява тази на СпейсХ https://www.spacex.com/sites/spacex/files/dragon-v2-interior-wide-cropped.jpg
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Абе бай Доньо,са Те питам ?!

    11 4 Отговор
    Как ще спреш изстреляните ракети от подводниците на който и да е предполагаем враг....Те си лежат кротко на дъното,на минимално разстояние от бреговете Ви ..... и ще Ви претопят за 10-15 минути..... ?????!!!!! Как ще ги спрете бе идиот.. докато кажеш "А" и дотам сте.. .... :)
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 СссереМ

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "НАТО ВЕЦ":

    Какво да продаде,мултиките или надуваемите?

    Коментиран от #30

  • 30 НАТО ВЕЦ

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "СссереМ":

    Като гледам, Дони няма пари и за билет за прожекцията на "мултиките" ;)
  • 31 бьлгарин с национална гордост

    3 0 Отговор
    тоя ако не го стигне някоя ракета , ще го последва някое цунами или ураган, щото там често вьрлуват тия явления или пьк някое заметресениице, 7 по скалата на рихтер, абе господ си знае работата , само от него неможеш да се опазиш .
  • 32 Мики

    3 0 Отговор
    САЩ РУСИЯ бла бла бла...
    А България каде е?
    Стига сте коментирали другите страни, да си гледам нашата да спасим.
  • 33 Патриот

    1 0 Отговор
    Купувайте ф16 и ще сте добрички.
  • 34 Патриот

    1 0 Отговор
    Ракета летяща с мах 20 може да бъде прихваната само от по-бързо летяща ракета. А лазерен лъч способен да се насочи и задържи достатъчно дълго време за да нагрее и стопи определено место на такава бързо летяща ракета и сменяща посоката си на движение за сега съм виждал само на видео игри. В Холивудските филми, често виждате жени супер бойци де тръшкат на земята яки мъже с едно докосване, но в реалния живот такива ги няма. Възможно е да се намери такова оръжие способно да спре хиперзвукова ракета, но ще е след десетки години и ще са нужни нови революционни научни открития.

    Коментиран от #35

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.