Last news in Fakti

18 Януари, 2019 14:55 2 034 3

Германия призова Великобритания да остане в ЕС

  • германия-
  • ес-
  • великобритания

Лидерът на германските консерватори участва в специална подписка

Германия призова Великобритания да остане в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на германските консерватори Анегрет Крамп – Каренбауер призова британците да останат в ЕС, съобщи Таймс.

Каренбауер се присъедини към група от германски политици и хора на изкуството, които излязоха с последен призив към британците за оставане в ЕС. Тя наследи канцлера Ангела Меркел като лидер на германския Християндемократически съюз.

„Без вашата велика страна този континент нямаше да е това, което е днес. След ужасите от Втората световна война Великобритания не се отказа от нас. Тази страна приветства Германия като суверенна страна и европейска сила. На нас ще ни липсват британския чай, ходенето на кръчма след работа и черния хумор. Най-вече обаче ще ни липсват нашите британски приятели през Ламанша“, се казва в писмото.

Британският парламент отхвърли споразумението за излизане от ЕС, договорено от Тереза Мей през тази седмица. В страната вече има все повече призиви за втори референдум за бъдещето на страната в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    11 3 Отговор
    Като по "ноти"..!? Даже се просълзих..!? Естествено, че ще остане..!!
  • 2 NikNay

    8 4 Отговор
    На мен лично нямам да ми липсва - чай не пия, след работа се прибирам у дома а и генерално не харесвам черния хумор.
  • 3 dimitar

    1 0 Отговор
    по барзо дасе махат от ес. марзели такива
Новини по държави: