Тема: Украйна

19 Януари, 2019 18:19 5 300 61

Украйна с нова блокада за Русия

  • украйна-
  • визи-
  • русия

Страната въвежда визов режим за руски граждани

Украйна с нова блокада за Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна се готви да въведе визов режим срещу Русия. Това заяви украинският външен министър Павел Климкин, цитиран от ТАСС.

Според него само визов режим ще позволи на Украйна да контролира потока на идващите от Русия.

„Ние вече проучихме какви усилия и технически подробности изиксва въвеждането на такъв режим. Ние трябва да предприемем следващата стъпка и да въведем електронна система за предварително уведомяване за пътуванията на руснаци“, заяви Климкин.

При влизане на руски граждани в Украйна, те трябва да дадат пръстов отпечатък, да представят задграничен паспорт и цел на посещението си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    95 19 Отговор
    Каква загуба за Русия, вече няма да могат да ходят до люлката на простотията Украйна каква загуба само!!! Ццццццц

    Коментиран от #7, #22

  • 2 стоян

    16 68 Отговор
    Отдавна трябваше =да си стоят там в Русия

    Коментиран от #17

  • 3 Borislav Popov

    82 9 Отговор
    Бе то потока е от украинци -не от руснаци. Какъв цървул да търсят в Украйна руснаците ?

    Коментиран от #12

  • 4 тъпи капути

    43 8 Отговор
    Хахаха?......
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПОРОшенков

    50 8 Отговор
    УКРИТЕ НАЙ ДОБРЕ И КАЧЕСТВЕНО БЛОКИРАТ ...........СЕБЕ СИ !!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Borislav Popov

    17 4 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Как си солташака ми ? Заработи ли нещо странично днес ? Или пак на хляб, сол , пипер ?
  • 9 onq s konq

    14 47 Отговор
    Това отдавна трябваше да стане,за да СЕ ПРЕСЕЧЕ БЕЗКОНТРОЛНОТО ПРЕМИНАВАНЕ НА РУСКИ ТЕРОРИСТИЧНИ ЕЛЕМЕНТИ,заинтересовани от ДЕСТАБИЛИЗИРАНЕ НА УКРАИНСКАТА ВЛАСТ.Пък тука наивните русофилстващи мишки нека си оплакват Украйна че ще й секне "руския туристопоток"!

    Коментиран от #11

  • 10 КГБ Териер

    18 6 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Еми като дойде време за избори тези роднини в Украйна ще знаят какво да правят!

    Коментиран от #55

  • 11 Borislav Popov

    35 5 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    За коя точно граница говориш .Щото руснаците тая - при Луганск и Донецк я пресичат без проблем. А в останалата час на Украйна - няма какво да правят. А относно тероризма - трябваше на времето и руснаците както направиха западняците - да вкарат свои снайперисти и да елиминират тия дето направиха Майдана. Нямаше сега да ги има тия проблеми.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Borislav Popov

    20 3 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Браво моето момче ! покрай мене се научи и да говориш и да се изразяваш . Почна малко да се очовечаваш . Назначавам те за мое ляво м .до !!!

    Коментиран от #15

  • 14 Borislav Putkov

    16 6 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Руснаците искат да ходят в Украйна а украинските роднини не искат да ходят според теб! Колко се загрижила шлюхата за руснаците.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Доктор Охболи

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "стоян":

    Стоенчо, на всички е известно, че в Русия работят около 5 милиона украинци...не съм чул в Украйна да работят дори 5 хиляди руснаци.

    Коментиран от #24, #26

  • 18 антализатор

    22 3 Отговор
    Тия явно са станали някакви фобисти и не спряха да играят ролята на многострадалната Геновева. Абе, Климко ли си, Павел ли си, той Путин не ви посегна когато му даде разрешение техния парламент, че сега ще ви превзема с тия, на които ще им снемате пръстови отпечатъци. Това дето го плямпате е пак да се издокарате за велики ... лилипути! А и не е ли типично за болни мозъци? Като въведете ограничителни условия на визово посещение, само ще си орежете постъпленията. Вие не разбрахте ли, че руснаците не ви искат, нито европейците, нито американците. Защо ли? Защото трябва да ви хранят по три пъти на ден! А американците искат да ви употребят за пушечно месо и нищо друго. За мъст! Защото ви взеха тръбите и искаха цяла Европа да експлоатират, но в тях не се очертава да има газ. Затова сега им идва в повече и искат да спрат Северен поток 2 и Турски поток, за да текне пак газопровода на новата американо-украинска вечна дружба. Искат да ги спрат, както Южен поток, но като разбраха, че парашутът няма да им се отвори, тръгнаха с обидените византийци, на които Путин не им покри многомилиардния дълг, да вкарват алтернативно катарска и друга втечнена газ(с американско участие) през Македония и нататък. Затова им беше този Преспански договор и спешно влизане на Македония в НАТО. С това ни показаха пак среден пръст и да сме по-долни от византийците, а за да е пълно унижението ни и не да печелим, а да плащаме, строим връзка с византийския терминал на Бяло море и като попове
  • 19 Баба Ванга Софийска

    29 3 Отговор
    Започва да ми става жал за украинците понякога. Ако знаят горките в какъв комунистически змярник /наречен ЕС/ искат да се набутат, ще им се иска да се върне по-добре Съветския Съюз. Тогава поне секса беше абсолютно безплатен. Пак ни управляват централизирано, само че нео-комунисти със заплати от по няколко стотин хиляди евра на принципа с еврофондове - ''от всекиго според способностите, на всекиму според потребностите'' /абсолютния комунизъм/и тъпи, никому ненужни декрети под формата на шантаж за непослушните държави. Единствени англичаните се осъзнаха бързо и навреме. И ДА НЕ ПРОПУСНА ГОЛЕМИЯ в политиката Виктор Орбан.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 анализатор

    15 2 Отговор
    ще си плащаме, и с благодарност дето ни убиваха и разпокъсваха, че даже паметници им строихме, бази за милиарди им подарихме, а сега ще им купуваме небесните трабантчета Ф-16, дето и Сингапур не ги ще повече - щели Ф-35 да купуват. Но никой не прозря, че тези Ф-16 даже да бяха небесни светкавици, а те не са такива, за нищо не ни вършат работа, тъй като ние кого ще нападаме или как с тях ще се защитаваме, и то от уж Р Ф? Това са хвърлени напразно пари. С тези 8 самолетчета от праисторическо време няма как да сме най-великите на Балканите. Това може да стане само със спешното изграждане на израелския ЖЕЛЕЗЕН КУПОЛ, а чак след това и някога да мислим за самолети, но не допотопните Ф-16, а най-новото като технология - вижте каква е разликата само в номерацията между Ф-16 и Ф-35! Тогава колкото и да се похарчат сега, а и въобще,, ще е в полза и наистина майка България може да се гордее за недостъпно небе от вражески самолети и ракети. Другото е ПОРЕДНАТА ИСТОРИЧЕСКА ГРЕШКА: тези 8 Ф-16 не ни правят боеспособни срещу никого не само на Балканите, но и далеч зад тях ! Колко ли струват 8 зенитни ракети от най-добрите Пейтриът? И това защо никой не го е обсъдил никъде, вкл. в Народното събрание? ИСКАМЕ БЪЛГАРСКИ ПЕЙТРИЪТ ЖЕЛЕЗЕН КУПОЛ !!! Самолетчета - после!
  • 22 Йфкд

    8 15 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    Ревете ли руски тролчета?!? Украйна бавно и методично ще изолира Русия от Европа.

    Коментиран от #25, #30

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Kcaniba

    15 2 Отговор

    До коментар #22 от "Йфкд":

    Русия е в траур, вече няма да ходи в бедната Уssраина, както холандците вече не ходят в тамбукту.....
  • 26 Баба Ванга Софийска

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Доктор Охболи":

    Обърках коментара сори
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 бг дибилковец

    10 2 Отговор
    Ха ха хаааа ! Гати дибилковците ! Ами ако и Русия въведе визи за укрите как тогава милионите работещи в Русия ще ходят на работа ?

    Коментиран от #48

  • 29 стоян георгиев

    4 10 Отговор
    интересно що чак сега?украина трябваше да въведе визи още от началото на конфлита.няма как да позволиш на хибридните воиници на русия да идват спокоино на терен в страната ти под формата на журналисти или туристи.много се забавиха украинците.

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ....

    21 1 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Стоянов, знаеш ли,че 3 милиона украинци работата в Русия и не само издържат семействата си а и внасят свеж капитал в умираща Усрайна! Въведат ли визи и Русия ще ги въведе и ще затънат още повече! Я ми дай определение за "хибриден войник"? Стига сте писали глупости защото показвате само колко сте заблудени и наивни!

    Коментиран от #37

  • 32 Симо

    17 2 Отговор

    До коментар #30 от "....":

    Нищо не иска Европа. Синът на сенатора Байдън (един от организаторите на майдана) , купи половината от газопреносната система на Украйна. За това е зора. Ако през Украйна транзита на газ престане стойността на газопроводите ще е колкото на старите ти обувки. Загубите на Байдън ще са около 340 милиона. Направо ще се разори. Той и всичките му близачи от т.н. демократи в конгреса го поддържат и натискат президента да спре Северен поток-2 . Само че това би означавало смърт за германската икономика. Трябва да купуват газ от САЩ на 2на или 3на цена. Това ще направи стоките на Германия не конкурентни. Цялата галимация е да се прецака и Германия и Русия и ЕС и да се даде предимство на американските компании. Америка фърст.

    Коментиран от #36, #38

  • 33 явно

    11 2 Отговор
    трябва да посещават Украйнината си с танкове, доколкото знам те минават без визи.

    Коментиран от #34

  • 34 Българин

    4 10 Отговор

    До коментар #33 от "явно":

    Ами да опитат бе путлераст, защо ти не ги поведеш?
  • 35 Барчо

    12 3 Отговор
    Укрите продължават със своето безумие. Крайно време е руснаците да и дадът един лек урок като отрежат тези милиони дето работят в Русия и хранят хрантутниците в Укрия. Путин само трябва да препоръча на руските работодатели да не наемат укри и нищо повече. Както направи и с турците. Бяха само препоръки и всички руснаци спряха да имат вземане даване с турците. Сметайте тези украинци да се върнат в Украйна, където работа няма. Това ще е все едно да си пуснал там оръжие за масово поразяване. Потрошенко и неговата шайка ще бъдат хванати от самите украинци и ще и се случи същото като на един полковник от еди къде си. Сещате се.
  • 36 Барчо

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Симо":

    Кратко и ясно. Има и още, но в общи линии са около точно тази тема.
  • 37 стоян георгиев

    3 11 Отговор

    До коментар #31 от "....":

    градски я ми обясни ако съседна нам държа окупира част от територията ни ние ще позволим ли на въопросната държава да вкарва у нас хора без визи?работили 3 млн. човека от украина в русия????и кво?русия нападна украина и няма как да влизат без визи.хибридните са там ,а и тук еи такива като теб дето се опитват на черното да го изкарат бяло за да е добре на руския сатрап.та няма нужда тия хора лесно и безпрепятствано да влизат в украина веднъж като уж журналисти втори път като уж възмутени и заинтерасовани за добруването на украина руснаци.

    Коментиран от #46

  • 38 стоян георгиев

    5 6 Отговор

    До коментар #32 от "Симо":

    тук да не сме станция червена звезда бе другарю,та да лъжкаш с тия опорки ,дето сина на някакъв си сенатор купил украинската газопреносна мрежа?я извади инфо за тва дето пишеш.към момента украинската газопреносна мрежа си е собственност на украинската държава.аман от плитки руски лъжи!

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Сори

    9 1 Отговор
    Дебилизъм в най чиста форма ...и от управляващите им, от направляващите ги ..и от подкрепящите ....Българския народ казва"Рак , мерак и простак не се ликува" а имало и допълнение към диагнозата (О)украинец!...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 стоян георгиев

    4 9 Отговор

    До коментар #39 от "....":

    и ти да не мислиш че незнам руски?в това незнаино писмо никъде не се упоменава че газопреносната мрежа е собственост на някакъв американски сенатор.казах ти да не лъжеш ,щото лесно може да провериш в гугъл чия собственност е газопреносната мрежа на украина както и кво са гласували 2014 в украинската рада по темата.тва няма нищо общо с лъжите ти!както писах тук не е саит червена звезда колкото и да ви се ще.опорките там!

    Коментиран от #43, #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ....

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    Абе Ти наистина си неграмотен! Копирах ти част от украински сайт с давност повече от година. Ако беше знаещ тенямаше да ти е ясно, че Гугъл е търсачка, а не информационна агенция с юридическа отговорност! Провери в НАП кой е собственик на фирма която прави пътища, мостове, санира сгради и почти всеки голям проект в община която се управлява от ГЕРБ, ако не пише че собственикът е ББ значи не е вярно, а парите пристигат при него в кеш в брой или на ръка!

    Коментиран от #58

  • 45 Димитър

    2 0 Отговор
    Осраина.не е Украина.идиотите на нуланд.като бьлгарите
  • 46 Румяна Костова

    4 4 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Русия напада Украйна ?Айде старата песен.Представидели на Западни организации,намиращи се по линията на разграничението между Донецк ,Луганск и Украйна ,написаха ясно в своя доклад,че руска войска там няма.България не е имала обща държава с някоя от съседите ни ,така ,че сравнението ,ако някоя от тях ни анексира част от територията,не може да се прави.Когато Украйна влиза в състава на СССР ,украинците са 22 милиона.А когато напускат този съюз,наброяват 52 милиона. И то след Голодомора, след който по сметки на разни експерти е умряло една трета от населението. Дали украинците са се размножавали с темповете на мюсюлманите или просто към република Украйна са били дописани и чисто руски територии,гражданите на които сега отказват да се откажат от своя роден език?

    Коментиран от #59

  • 47 Румяна Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Извинете ,но аргументите Ви са на 8 годишно момче.,,Ще извадим сега пушката и всички лоши в змиярника ще изпотрепаме"
  • 48 Румяна Костова

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "бг дибилковец":

    Няма да въведе,руснаците казаха ,че няма защо да наказват обикновените хора,които си изкарват прехраната там,даже ще има облекчения за получаване на руско гражданство..А иначе би била добра идея!Тези три или четири милиона да се изтрие сътрудничество на Порощенков преди изборите като безработни.
  • 49 хунтата не седи мирна

    0 1 Отговор
    А визи за излизащите от Украйна ще има ли?
  • 50 един

    4 1 Отговор
    Естествено че ще вземат мерки срещу окупаторите си Това е тяхно суверенно право
  • 51 вие още ли сте живи

    1 2 Отговор
    Имате ли газ? Кога ще ви врътнат кранчето и ще угаснете като фас?

    Ако не тази следващата година ще е сигурно.
    Турски и Северен поток ще е краят на вашата измислена държава.

    И вие , както и ние ще се озовем в състояние на зимен сън.

    Айде бъдете живи и здрави и въвеждайте каквото си искате.
  • 52 не мога да търпя

    1 0 Отговор
    до Борислав попов ; попов барем да беше станал поп щеше да си по добре може да ти се отдават духовните неща но ти се считаш за един отворко - смешен.
  • 53 1944

    2 0 Отговор
    направо забранете на руския башибозук за излиза от кочината.
  • 54 другарката Гъзобарова

    4 0 Отговор
    Като суверенна държава Украйна има право да въведе визи Точка

    Коментиран от #56

  • 55 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "КГБ Териер":

    Те дойдоха. Затова се разиграва този цирк.
  • 56 Хахаха

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "другарката Гъзобарова":

    Като суверенна държава Русия има ...много права. Представете си, ако не е цивилизована държава и ще отговаря на всички ухапвания по неин адрес. Защото има права. Великите страни и народи не могат да си позволят да бъдат дребни, заяждащи и отмъстителни.
    В това състои разликата между тях и тези, които на срещуположната страна.
  • 57 Американските свине

    0 2 Отговор
    Жалко за решението на нашите братя(по алъл)укрите да сложат визи,сега многото украинци изкарващи си прехраната в Русия да му мислят като се задейства принципа на реципричност.Мазохизма е болестно състояние и трябва да се лекува.
  • 58 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "....":

    лъжко ,тва дето ми цитира е нищо.има процедра при раздаване на тръбопроводи .тва е публична процедура.демек парламента гласува после се изпълнява .такава процедура в украина няма!!!нали прочене!н я м а!!!!през 2014 година се взе решение в украина че страната може да отдава под наем или на концесия газопреносната си мрежа .идеята бе че ще бъде добре мрежата да я вземе западен оператор за да се спрат руските спекулации ,че украина е некоректна ,което бе основно руско обвинение.само че след това решение не се стигна до отдаване под наем.тва не попречи обаче на лъжците с опорки от масква ,да включите на втора с лъжи как децата на някакъв американски сенатор са взели мрежата щото организирали маидана.жалка и смешна опорка,без никакви доказателства.сега ми даваш някакъв незнаен украински саит на руски език в които се твърди че паднал трафика в газопреносната им мрежа,което интересно как трябва да приема за доказателство че мрежата на украина е приватизирана.както писах и в другите си постове.другарю тва не е саита червена звезда,объркал си мястото на тия лъжи.
  • 59 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "Румяна Костова":

    румянке чети внимателно.русия нападна украина като окупира крим и част от донбас.за целта използва танкове,артилерия ,огромно количество редовни части както и наемници.тва бе категорично доказано и прието от европеиския съюз и нато.за което русия е поставена в изолация и се третира като агресор.тва кво ще пишеш ти и другите баби от блока няма никакво значение за фактите,румянке.не е вярно че не са констатирани руските подразделения в донбас или крим,напротив те са ясни като подразделения ,имена на на съединенията и частите ,както и на личния състав.в европа и сащ няма никакви съмнения по темата.дано си прочела добре писаното от мен.лъжите ти румянке няма да променят за твое съжаление нищо.сега за гладомора.през гладомора руснаците променят демографията на донбас и от украинска етническа територия я превръщат в руска.украина колко влиза и колко излиза в ссср е показателно за това ,колко неукраинци са се заселили в украина при ссср.

    Коментиран от #60, #61

  • 60 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "стоян георгиев":

    Глупости.
  • 61 et.galen1

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "стоян георгиев":

    а колко територия е придадена на украйна от Русия , Румъния, Унгария и Полша.Ако ги върне ще остане не много.
Новини по държави: