Last news in Fakti

20 Януари, 2019 08:26 3 649 6

Тръмп предложи компромис за Стената с Мексико

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • мексико

Белият дом иска $5,7 млрд. срещу програма за миграция на Обама

Тръмп предложи компромис за Стената с Мексико - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на САШ Доналд Тръмп предложи компромис за Стената с Мексико. Той поиска $5,7 млрд. за строеж на съоръжението срещу обещанието, че програма за миграция на Обама, която позволява на деца на мигранти да останат в САЩ, съобщи АП.

По този начин Доналд Тръмп се опита да предложи сделка по темата имиграция в опит да бъде сложен край на продължаващото вече 29 дни частично спиране на работата на федералната администрация, съобщи Ройтерс.

В реч в Белия дом Тръмп предложи да бъде удължена закрилата на т.нар. "мечтатели" - млади имигранти, пристигнали незаконно в САЩ още като деца, както и за тези, които се ползват със статут на временна закрила. В замяна той настоява да се изпълни искането му да бъдат отпуснати тази година 5,7 милиарда долара за изграждането на стена по границата с Мексико.

Малко преди словото на Тръмп, председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес, демократката Нанси Пелоси, нарече в комюнике предложението "неприемливо" и добави, че не вярва то да събере необходимия брой гласове, за да бъде прието.

Същевременно председателят на Сената, републиканецът Мич Макконъл, заяви, че ще представи предложението на президента за гласуване от сенаторите.

Спорът за бюджета между Тръмп и доминирания от Демократическата партия Конгрес продължава вече 29 дни. Заради отказа на демократите да отпуснат поисканата сума за стената, Тръмп обяви частично спиране на работата на правителството. Бяха затворени държавни институции, съдилища, музеи и други ведомства. Принудително спряха работа около 800 хиляди държавни служители.

Тръмп отказва да подкрепи проекта за бюджет на Конгреса, ако в него не бъдат заложени поисканите средства за съоръжението по границата с Мексико.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    13 23 Отговор
    Така или иначе тази стена трябв да се построи, САЩисаните не могат да приемат вечно емигранти от цяла Латинска Америка, че и от южна даже ! Скоро половината венецуелци ще тръгнат и те да бягат от путино-мъдуровския режим, те тогава стената ще свърши добра работа. А венецуелците да фащат пътя за Русия, там Путен ще ги посрещне с хляб и сол и работа ще има за всички, ще работят за жълти копейки, докато построят комунизма.
  • 2 ЕХА

    20 1 Отговор
    а ни кога ще летим до САЩ без визи., а купуваме Фак 16.и сме в НАТу.
  • 3 СКАТавка

    22 4 Отговор
    Предлагам му да вземе кабелджията Симионов да му направи ограда за чудо и приказ !!!
  • 4 Попокатепетъл

    15 2 Отговор
    Американците са тъпи и ограничени като коне с капаци ! Т. нар. " зелени карти " са доказателство ,че имат нужда от мигранти , но такива които да послужат като свежа кръв за умиращата им нация ! Стената с Мексико е за криминалните и неграмотните от които САЩ няма нужда ! Образованите специалисти и добрите работници с професия минават през парадния вход !

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Попокатепетъл":

    Прав си - и белите жени с деца са с предимство, особено ако имат и деца. Системата е точкова и е много интересна.
  • 6 бат танас

    2 0 Отговор
    ако нямате план за стоеж холери симеонов ще ви издаде