Last news in Fakti

20 Януари, 2019 11:40 5 086 4

Почина най-възрастният мъж в света

  • япония-
  • мъж-
  • масазо нонака

Японецът Масазо Нонака се спомина на 113-годишна възраст

Най-възрастният мъж в света е починал на 20 януари. Това бе японецът Масазо Нонака.

Той е починал на 113-годишна възраст в дома си на северния японски остров Хокайдо, съобщава агенция "Киодо".

През последните години, мъжът, който бе роден на 25 юли 1905 г., е живеел заедно с внуците си, които държат малък хотел край горещите извори Онсен. Именно и ежедневното топване в топлата вода той изтъкна като една от причините за дълголетието му през април миналата година, когато „Гинес” му връчи грамота за най-възрастен мъж в света.

Всъщност Нонака бе най-възрастният мъж, но бе едва на 30- място сред най-възрастните хора, като всички 29 позиции пред него се заемат от жени, отбелязва „Канал 3“.

Япония е на второ място сред държавите в света с най-застаряващо население след Монако. Високата средна възраст от 47,3 години обаче се дължи и на многото хора в страната, които доживяват 100-годишна възраст, като по данни от миналата година те са над 68 000 души при общо около 450 хиляди в целия свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 потресен

    10 6 Отговор
    47,3г.средна възраст в Япония!!Тия са на изчезване!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Цуки

    11 0 Отговор
    Добте че не е живял България.
  • 3 Студио Хикс

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "потресен":

    Не бойтес в Чалгария средната възраст е по-висока и от Япония !
  • 4 и аз потресен ама за нас

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "потресен":

    Японците са мисля с най-голяма продължителност на живот от всички нации. По статистика на ООН за периода 2005-2010 г. ги класират първи. Живeят cpeднo пo над 80 гoдини. Oĸинaвa я нapичaт Зeмя нa бeзcмъpтието и е обект за изcлeдвaнe нa дългoлeтиeтo, защото там живeят 400 cтoлeтници. Да, имат проблеми с демографията, но това е проблем на повечето развити страни и в Европа. Те ще се оправят, с население над 125 млн. души няма да изчезнат. Ние да му мислим, ако не е вече късно.....
Новини по държави: