21 Януари, 2019 09:26 3 110 11

Тръмп се гаври с глобалното затопляне

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • глобално затопляне

Президентът на САЩ често е изказвал съмнения в научните аргументи за промените в климата

Тръмп се гаври с глобалното затопляне - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп прикани американците, засегнати от зимните бури, да бъдат особено внимателни, предаде АР.

"Бъдете внимателни и се опитайте да не излизате от домове си. Голяма част от страната страда от изключителни снеговалежи и почти рекордни студове", написа Тръмп в любимия Twitter. В текста той отбеляза, че "няма да е лошо, ако сега имаме малко от доброто старо Глобално затопляне".

Тръмп често е изказвал съмнения в научните аргументи за съществуването на глобалното затопляне. Той и преди е смесвал краткосрочни модели на атмосферните условия с дългосрочните промени в климата, въпреки че това противоречи на т. нар. Национална оценка на климата, изготвена от Белия дом.

Зимните бури в североизточните и централните райони на САЩ причиниха на места най-ниските температури за сезона и обилни снеговалежи. В северната част на щата Ню Йорк снежната покривка достига 28 см, а части от Нова Англия са засипани от близо 60 см сняг.

Тръмп се гаври с глобалното затопляне

Комбинацията от дъжд и температури под нулата предизвика объркване на въздушния трафик, като бяха отменени близо 5000 полета. Първият голям снеговалеж за годината в столицата Вашингтон и близките щати Мериленд и Вирджиния парализира работата на компании и институции и доведе до транспортен хаос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    32 5 Отговор
    i. Глобалното затопляне – лъжа за милиарди Хората ще научат истината и ще намразят учените, смятат Боян Киров и Катя Георгиева от Института за слънчево-земни въздействия към БАН Катя Георгиева и Боян Киров са учени от Института по слънчево-земни изследвания към БАН, където работят от самото му създаване. Г-н Боян Киров е завършил радиоастрофизика в държавния университет в Милано. Г-жа Катя Георгиева е завършила физика на Земята, атмосферата и Космоса в СУ "Св. Климент Охридски". -Непрекъснато ни заливат информации за глобалното затопляне. Затова, че едва ли не ние, дишайки, превръщаме планетата в тенджера под налягане. На екраните са световно известни учени. Как ...още
    българските учени оценяват тези „научни” сведения? Катя Георгиева: Климатът наистина се променя и винаги се е променял, но повечето сериозни учени, които работят в областта на климата, не споделят мнението, че това се дължи на човешката дейност. На екраните най-често са Ал Гор и Раджендра Пачаури, носителите на Нобеловата награда за мир за усилията им за повишаване на информацията за климатичните проблеми. Забележете, за мир, а не за наука. Ал Гор е политик, а Пачаури е локомотивен инженер. Боян Киров: Няма нито един научен факт – подчертавам: нито един научен факт, който да показва, че СО2 влияе на промените на климата на земята, нито за затоплянето, нито за охлаждането. - Добре, но Земята не се ли затопля все пак? Убеждават ни, че ледовете се топят с невиждана скорост и даже Големият оке

    Коментиран от #3

  • 2 kjl

    16 24 Отговор
    И друг път американците са имали тъпи президенти, ама този е и циничен.

    Коментиран от #5

  • 3 Batushka

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Обаче мармоти могат да завиват шоколад!
  • 4 куку руку ку

    11 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В текста той отбеляза, че "няма да е лошо, ако сега имаме малко от доброто старо Глобално затопляне"... То точно това са симптомите я, непривично студени зими и горещи лета, заради забавянето и разпокъсването на океанските течения. Гълфстрийм умира- ефекта е понижаване температурите в западна Европа през зимата. Който иска да попрочете как топенето на ледниците кара течението да се потопи под сладките студени води на ледниците и спира затоплянето на въздуха през зимата.

    Коментиран от #6

  • 5 77777777

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от "kjl":

    Глобално затопляне няма
  • 6 ГосТ

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    Оффф на животно да повториш сто пъти едно нещо ще разбере,но както казва Монтен....за раиката между животните и хората....няма смисъл да обясняваш за сто и първи път. Няма по представителен президент на сащ, между другото ;)
  • 7 Нобелекспрес

    3 2 Отговор
    А, бе , статията е да пишем, нещо хубаво, за изтръпналия от студа Тръмп, да му лъснем имиджа, да прочетат в Туитър, колко са загрижени българите,и България, за американските си събратя, вие сте тръгнали, да лъскате на БАН, бастуните...група застинали мозъци от комунистическата диктатура , преписали ,чужди, материали и станали Академици в БАН, и те, като Шведската,Кралска , Академия, я карат на памперси и патерици!
  • 8 Xxx

    1 3 Отговор
    Защо и тук няма такава, истинска зима...
  • 9 ПЕНКО

    3 3 Отговор
    ИМАМЕ СИ ЗИМА ,НО ТИ НЕ Я ОТЧИТАШ ,ЗАЩОТО ДРУГ ТИ ОСИГУРЯВА КОМФОРТ ! НО БЪЛГАРИЯ Е "ПЪПЪТ " НА СВЕТА И КАТО КЛИМАТ И КАТО ПРИРОДА И КАТО НАРОД !!!!
  • 10 ДТъп

    5 0 Отговор
    До който не знае, Вовата и Дончо отмениха глобалното затопляне!
  • 11 факти

    2 0 Отговор
    Катя и Боян отмениха ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ. Но напук на ТЯХ то съществува и през 2020! Големите учени. По-добре да си бяхте мълчали вместо да се показате по медиите и да разсеете всякакво съмнения за способността ви да правите наука. Пращат ли руснаците теми за работа?