Last news in Fakti

21 Януари, 2019 16:12 2 931 43

Русия тръгва срещу Facebook и Twitter

  • русия-
  • facebook-
  • twitter

Иска компаниите да се съобразяват с руските закони

Русия тръгва срещу Facebook и Twitter - 1
Снимка: Shutterstock

Руският регулатор „Роскомандзор“ обяви, че е открил административни производства срещу социалните мрежи Facebook и Twitter, съобщи „Интерфакс“.

От двете компании не са обяснили дали ще могат да се съобразят с местното законодателство. Според него всички сървъри, използвани за съхраняване на личните данни на руснаците, трябва да се намират на територията на Русия.

Социалните мрежи имат един месец, за да представят план за действията си. В противен случай срещу тях ще бъдат предприети действия.

Русия въведе по-строги закони за интернет през последните пет години. Те засягат търсачките, социалните мрежи и платформи за съобщение.

На този етап като санкции се използват глоби и блокиране на онлайн услуги. В момента в Русия се планират по-големи глоби за технологични компании. За това и те се проверяват за спазване на руските закони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    18 30 Отговор
    И доникъде няма да стигне:)
  • 2 Иванчо

    27 52 Отговор
    Цензура, контрол, забрани, проверки - типично за СССР.

    Коментиран от #5, #6, #21, #40

  • 3 Факт

    61 13 Отговор
    Еми щом работят в Русия-да спазват руските закони--напълно нормално е това.
  • 4 jo hustan

    24 39 Отговор
    комунистите се върнаха в ерата на ленин
  • 5 А стига бе

    53 8 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    А когато Фейса го натиснаха в САЩ и плащаше глоби че не спазва американските закони не пищя ...като
  • 6 Ььььььь

    44 3 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    И това го кажи на САЩ-защото постъпиха по същият начин с Фейсбука.
  • 7 Справедлив

    42 6 Отговор
    За мен тоя сурат-тефтер трябва да бъде затворен по целият свят. Това фейса е едно от най-големите проблеми и злини на човечеството.
  • 8 Франц Кафка

    21 36 Отговор
    Когато в държавата няма нито пътища , нито нормална медицина и когато на ⅓ от населението тоалетните са на улицата , но да живееш , не знам защо без откраднатият Крим и Курилите и още да мечтаеш да окупираш Донбас , Киев , Берлин , остава единствено тотална цензура и дезинформация , за да продължаваш да се самозалъгваш ..
    Русия все пак догонва Северна Корея !
    Успели са да създадат абсолютно нов вид дебили !

    Коментиран от #9, #15, #26, #29, #30, #31

  • 9 Да си знаеш

    28 16 Отговор

    До коментар #8 от "Франц Кафка":

    Когато в една държава 30 милиона живеят под прага на бедността в кашони под мостовете,а още 38 милиона са с минимални доходи в градове от каравани където няма и тоалетни-но са прилапали Хаити и Доменикана-а искат и целия свят да командват ---стават и такива неща-глобяват Фейсбук със милиони ,защото не спазвали тяхното законодателство. Цензура,забрана...-и това всичко в САЩ.!!!!

    Коментиран от #20

  • 10 гост

    15 23 Отговор
    Направо да им спират Интернета на мужиците и да си правят само вътрешна мрежа за матушка расия . Нали са си самодостатъчни и нямат нужда от прогнилия Запад. Може да пуснат жица и до Северна корея , Туркия , Иран и Венецуела. Така и белия свят ще си отдъхне от хакерските им зулуми .
  • 11 мда

    26 13 Отговор
    Просто в Русия не желаят евроджендърски "ценности" ! Това се нарича правила, ред и закони за всички !

    Коментиран от #14

  • 12 SDECHEV

    15 4 Отговор
    ЕДИН ДЖОКЕР ЗА НАП ,ВСИЧКИ ПАРИ ЗА РЕКЛАМА КОЯТО СЕ ИЗЛЪЧВА В БГ ДА СЕ ОБЛАГА С ДДС И ДАНЪК ПЕЧАЛБА. ТАКА ПЛАЩАНИЯТА КЪМ ГУГЪЛ И ФЕЙСБУК ТРЯБВА ДА СЕ ФАКТУРИРАТ ОТ БЪЛГАРСКИ КОНТРАГЕНТ. СЕГА КАКВО ДАЙ СИ НОМЕРА НА КРЕДИТНАТА КАРТА И ПАРАТА ЗАМИНАВА В USA. НАП ДА ЗАПОЧНЕ ПРОЦЕДУРАТА СЕГА
  • 13 Drittes Reich

    11 10 Отговор
    Не ни интересува, каквото искат да правят в колхоза, ако ще да се изолират като Северна корея.
  • 14 кремълски получовеци

    10 16 Отговор

    До коментар #11 от "мда":

    И защото не желаят такива сайтове ,затова имат абсолютно копие на фейсбук ,което се казва вконтакте.По-ясно ли ти стана ,мека китке ? :)
    Фйесбук трябва да спрат достъпа на руснаци до платформата ,за да може пияните мужици и джендъри да си позват тяхното евтино копие и да не мрънкат.
  • 15 АнтиЕС

    11 10 Отговор

    До коментар #8 от "Франц Кафка":

    Дебил недоносен ти ходил ли си в Русия,за да пишеш подобни глупости? И щом си толкоз отворен,кажи кога е имало държава Украйна.А това за което говориш,не е цензура,а защита на лични данни от страна на държавата! Виж какво се случи в САЩ иGB
  • 16 Batushka

    9 5 Отговор
    Тоя интернет се превърна в Биг Брадър....всичко се следи...един ден изкуствения интелект ще ни разкаже играта ...
  • 17 Голям Слон

    15 3 Отговор
    Какво социално виждате в тези мрежи? Аз виждам само машина за събиране на данни, при това съвсем доброволно дадени. Колко човека са прочели общите условия, когато са създавали акаунт? Вероятно само най-заклетите юристи. Всичко друго натиска "Съгласен съм" и продължава да дава на службите данни за себе си :-) Е, понеже връзката на тези антисоциални мрежи с ФБР и ЦРУ е просто очевадна, логично е Русия да вземе мерки и да накара ченгетата да се съобразяват с руските закони. Проблем? Иначе от тия сайтове нищо добро.... Никога не съм имал там профили, нямам и няма да имам.

    Коментиран от #32

  • 18 Тъжно русофобчи

    4 10 Отговор
    Ей ся ша са оплача на чичко Шорош!
  • 19 Гостъ

    8 10 Отговор
    Е как иначе ще изберът Жужи с 99.9% или 89.9%! Всички крепостни в матушката требе да е под контрол!
  • 20 учуден

    3 8 Отговор

    До коментар #9 от "Да си знаеш":

    А това как ще го коментираш руска подлого?
    https://fishki.net/2845544-attrakcion-nevidannoj-wedrosti-chinovniki-naznachili-maloimuwej-semye-posobie-v-razmere-475-rubl.html

    Коментиран от #24

  • 21 Fordesko

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    Ни си 100.процентов глобалист, враг на.народите
  • 22 1944

    7 6 Отговор
    хора, които мислят, че компютрите работят на въглища, искат да блокират социални мрежи. не успяха да се справят дори с руския "телеграм" и руските торент тракери. мъка алкоболшевишка.
  • 23 Дориан

    11 3 Отговор
    Напълно нормална реакция. До сървърите на фейсбук и Туитър АНС има свободен достъп. Което обяснява тази новина. Всъщност АНС следи хора по цял свят. Едуард Сноудън например го доказа. Тоест собствениците на тези мрежи са съгласни американски служби да имат свободен достъп до данните на цивилни граждани по цял свят. ВКонтакте е руската социална мрежа с около 300 милиона потребители. Нейните собственици обаче не са съгласни руските власти да имат свободен достъп до личните данни на случайни хора. Направете си сами изводите. Как стоят нещата в "демокрацията"? 24/7 Биг Брадър в реалността.

    Коментиран от #25

  • 24 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "учуден":

    Ахаааха, големи социални помощи раздавали в Русия, няма и 1 долар даже...) Е, няма такава държава !
  • 25 1944

    3 6 Отговор

    До коментар #23 от "Дориан":

    всичко руско е под двоен контрол. на анс и на руските служби. потребителите никой не ги бръсне. без значение какви настройки си правиш на профила. четете малко, другарю.

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дориан

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "1944":

    Аз чета, но не коментирайте без да знаете какво гласи абревиатурата на тази организация.

    Коментиран от #37

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Стефан Стамболов

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "Франц Кафка":

    Аз съм го виждал с очите си, знаеш ли каква общинска тоалетна имаха на пазара в Туапсе? Кабинките- стените наполовина и без врати! Смрадта беше ужасяваща- отвсякъде се носеше зловоние, ама нямаше как, бях направил грешката, да си купя хамбургер от павилионче без хладилни витрини при 40 градусова жега! А на пазара- направо на паважа се продаваха яйца, мляко, масло и месо без хладилни витрини! Мухи, смрад, кучета и котки....
  • 32 Стефан Стамболов

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Голям Слон":

    А какво ще кажеш за руската вконтакте?

    Коментиран от #42

  • 33 Букова глава

    3 5 Отговор
    Тия съвсем ги стегна параноята! Америка ще следи on line къде блядовете крият водката, мъъъууууухахахаха!!!!

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ЖОРО ПАВЕТО

    6 4 Отговор
    Руският патриарх изненадващо съобщи преди 10 на дни да не се ползват смартфони, компютри и таблети че антихристът щял да се паяви по интернет. Руски критици веднага го осмяха, но всъщност това е добре за демокрацията в Русия. Това че спират вече от Кремъл сайтове, интернет достъп, и т.н.т. говори че нещата никак не са добре за управляващия елит и се страхуват от нова революция. А руснакът вдигне ли се на революция става страшно. На другарите от Кермъл щи им стане тясно в Слънчевата система.И преди да се появи ''всезнаещият'' с ник ''НКВД'' с интелект на ученик в 4 ти клас /дето вчера много настоятелно спореше с мене, твърдейки че Луната била в ''газообразно състояние'' и не можело човек да стъпва на нея/ да го осе.а предварително:):)Какво всъщност е НКВД?? Сиганин, резняк, с чалма, горд собственик на компютър, мишка и клавиатура, купени за 60 лв втора ръка, мислещ се за русофил, но не можещ да навърже и 5 изречения на руски, без грешки и акцент. Ние прозападно настроените, знаем хиляди пъти по-добре руски език от вас ''русофилите'', /всъщност комуняги, мислещи се за ''русофили'', с по 4 изречения на руски език/, но освен това и по 1-2 западни езика. Така че вие комунягите, с този беден речник, може спокойно да се смятате за русофоби, защото ако отидете в Москва /по награда от Нинова за ден два/, най-много да ви бият руснаците с палки и бухалки, мислейки ви за джихадисти от кавказкия регион, мъмрещи на някакъв странен език, нямащ нищо общо с българския, а о
  • 36 ЕЙ СВОЛАЧ БЪЛХАРСКА

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Букова глава":

    ПАТРИАРХА Е ПРАВ. ИНТЕРНЕТ Е САТАНАТА. ОТДАВНА СЕ ЗНАЙ ЧЕ НЕТА Е ПО ОПАСЕН И ОТ КОКАТА.ЗАВИСИМОСТТА И СЪЩАТА САМО ЧЕ НАРКОМАНА ПРОВАЛЯ САМО СЕБЕ СИ А НЕТА ПРОВАЛЯ НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ.

    Коментиран от #41

  • 37 1944

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Дориан":

    разкажи по-подробно на простолюдието.
  • 38 Аладин Вълшебника в страната на Бунаците

    1 3 Отговор
    Тва е глупаво - как държавен апарат ще се бори със социална мрежа? Що за глупост???! Тогава си признават, че налагат контрол и средновековен авторитаризъм! Безсилието да удовлетвориш народните потребности те бута към социални санкции, така ли???!!! Аре утре да наложим глоба за чужди марки дрехи, коли, туристически дестинации, а няма да е лошо и екзотичните ресторанти да се затворят - закво ни е китайска, японска, гръцка кухня??? Българите още си мислят, че дюнера се прави с картофи - ами в балканската кочина, хитрите араби и турци направиха картофите на цената на месото - бухай бунако и плащай кат ПОП! ми не е правилно да се ограничава свободнот слови и мненията на потребителите в соц. мрежи - не съм съгласен! Иначе и аз щях да си мисля, че ям дюнер, а то се оказа питка с артофи, дето мирише на месо и струва като кило и половина пиле...
  • 39 петолъчков

    3 3 Отговор
    Болшевишка смрад
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Стефан Стамболов

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "ЕЙ СВОЛАЧ БЪЛХАРСКА":

    Ти що го използваш бре каун? Я си пращай пощата с гълъби!
  • 42 Голям Слон

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Стефан Стамболов":

    Какво трябва да кажа? Акаунт там не съм имал. Както и в никоя друга антисоциална мрежа. Ролята е същата предполагам - да събира безплатно и доброволно данни. Но е в синхрон с руското законодателство. И другите да станат така. Щом на хората не им е проблем и майчиното мляко да си казват. Какво друго да кажа?
  • 43 ЕХА

    0 0 Отговор
    навсякъде има цензура.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания